24 Ağustos 2025 Pazar

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ`NİN ÜRETTİĞİ BİNLERCE FİDAN, FİDE, YEM VE TOHUM VATANDAŞA DAĞITILDI


Tarsus Belediyesi yürüttüğü `Miras` projesi ile ürettiği yerli, ata tohumları, fide, fidan ve yemleri üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan`ın katılımıyla sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe yoğun bir katılım oldu.

 

Tarih : 8 Ocak 2024 Pazartesi 18:21   Okunma : 526

Tarsus Belediyesi yürüttüğü `Miras` projesi ile ürettiği yerli, ata tohumları, fide, fidan ve yemleri üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan`ın katılımıyla sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe yoğun bir katılım oldu.

Tarsus Belediyesi, tarımsal alanlarda yerli tohumları koruma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan `Miras` projesini başarıyla sürdürüyor. Proje kapsamında, belediye tesislerinde üretilen yerli tohumlar, fideler ve fidanlar, sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, bölgedeki çiftçilere ekonomik destek sağlıyor. Tarsus Belediyesi, yerel tohumların sürdürülebilirliğini ve kullanımını teşvik ederek, bölgedeki tarım potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan`ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, toplamda 2 bin kilogram portakal, 2 bin kilogram limon, bin kkilogram mandalina, 5 bin adet marul, 2 bin paket kurutulmuş biberiye, bin paket kurutulmuş lavanta, bin paket kurutulmuş kekik, 6 bin adet harnup fidanı, 2 bin adet badem fidanı, 5 bin adet biberiye fidanı, bin adet kekik fidanı, 500 adet limon fidanı, 500 adet turunç fidanı, bin adet fıstık çamı, bin adet defne fidanı, 500 adet gül fidanı, 50 bin kg silajlık mısır yemi, 10 bin kg buğday unu, 10 bin adet yerli kıvırcık marul fidanı, 2 bin adet karnabahar fidesi, 5 bin adet kabak fidesi, bin adet patlıcan fidanı, bin adet biber fidanı, bin adet domates fidanı, 10 bin adet süs bitkisi Tarsus`un topraklarına ekilmek üzere vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe, Tarsus`un muhtarları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve yoğun bir vatandaş katılımı sağlandı. Tarsus Belediyesi, `Miras` projesiyle sadece bugünü değil, gelecek nesillerin de sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu “Sayın başkanıma mahallemize yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Sandal Köyü`nden Üretici Reşat Yıldız ise "Ben küçük bir çiftçiyim, Sandal Köyü`nde nice destekler aldım. Başkanımızdan ve belediyemizden Allah razı olsun" dedi.

Üretici Emine Çelik ise Belediye Başkanı Bozdoğan`a verilen desteklerden ötürü teşekkür ederek, “Başkanım ve belediye çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Çakırlı köyüne destekler çok güzel ve bütün fideler büyüdü ve büyünce çok mutlu olduk. Bakınca siz aklımıza geliyorsunuz. İlle de sizinle ille de sizinle devam etmek istiyoruz. Teşekkür ederiz başkanıma” ifadelerini kullandı.

“HALKIM İÇİN HEP ÇALIŞTIM”

Göreve geldikleri günden bu yana devam eden çalışmalara değinen Başkan Bozdoğan, “Herkese çok teşekkür ediyorum. 89 yılıydı, memleketime hizmet etmek istiyorum dedim, 2 yıllık hekimdim. Tarsus`a geldim, çalışmadığım sağlık ocağı kalmadı, sürgünlere gittim. 27 takdir name aldım, hepsini bilirsiniz. Muayenemde sabahlara kadar insanlara yardımcı olmak için hizmet verdim. Çocuklarımdan af dilemeye sığındım, onları görecek zamanım yoktu, iki kere giderdim. İki saat uykuyla giderdim evime. O hizmet çıtası değişti, daha yüksek yere geldi. Bu kentte 96 bin oyla belediye başkanı yaptınız. Seçim günü kartlar dağıtıldı. Kırmızı çizgimiz bayrağımız, vatanımız ve Tarsus idi, bu çizgi daha önemliydi, daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Bu yüzden çok çalıştık büyük bir borç vardı, şu anın şartlarıyla 1 milyar, bunu da ödemeyi başardık. Bu güne kadar dağıtığımız ürünleri görüyorsunuz, isterdim ki, ilçe tarım müdürleri burada olsun, tarım bakanlığı gibi çalışan müdürlük görsün” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLMELERİNİ SAĞLAMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ”

Çiftçilere destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Milyonlarca fidanı yetiştiriyoruz, kendi seralarımızda yetiştiriyoruz. Tarsus gibi yerde ejder meyvesi yetiştiriyoruz, artı değer de koyduk, sebze meyve kurutma makinesi getirdik. Hem de 3. ayda getirdik. Çiftçilerimizin ürünlerinin daha değerli olmasını sağladık, 3 kuruşa satacağına 5 kuruşa sattı. Laboratuvar analiz cihazları getirdik, çiftimize destek olmak için. En büyük eser bu. Onlara yardımcı olmak, çiftçilerimizin yüzünün gülmelerini sağlamak kadar güzel bir şey olamaz. Hepinize teşekkür ederim. Birlikte ekip olarak çalışmalarımızda mühendislerin, teknikerlerin çalışmaları oldu. Köy köy gezdik, 134 köy gezdik. Hasta muayene ederken bile yer bulamazdık. Kahvehane köşelerine sığınırdık. Köylerimizde muhtarlık, doktor odası, konuk odası, okuma salonları var artık. Köylerimize bu hizmeti verirken merkezi de unutmadık” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA