28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ARTVİN BARO BAŞKANI AYLA VARAN: "İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ VE YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ`NİN YENİ KARARIYLA PERÇİNLENEN VE ANAYASAL DÜZENE  MEYDAN OKUYAN BU BAŞKALDIRIYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"


Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, "Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 2. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 15:24   Okunma : 333

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, "Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 2. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz" dedi.

Artvin Demokrasi Platformu üyeleri bugün bir araya gelerek Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hakkında ikinci kez ‘hak ihlali` kararı verdiği cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesine karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, sendikalar, Artvin Barosu, siyasi parti temsilcileri ve Artvinliler katıldı.

"ANAYASA MAHKEME ÜYELERİ BİLE KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR"

Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş şunları söyledi:

"Yargıtay`ın Anayasa mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla da iyice ayyuka çıktığını bizler görebildik, sivil halk olarak ve bu ülkenin yurttaşları olarak. Bu ülkede Anayasa Mahkemesi üyeleri kendilerini güvende hissetmiyorlarsa biz vatandaşlar ne yapacağız gibi hisse kapılmak durumunda kaldık. Demokrasinin kılıcı sürekli tepemizde duruyor ve buna sesiz kalamazdık ve bizler de Artvin demokrasi ve emek örgütleri olarak bir araya gelme ihtiyacı duyduk, sesimizi Artvin`den duyurma ihtiyacı hissettik ve bunun içinde Artvin baromuzun önderliğinde bir basın açıklaması tertipleme ihtiyacı duyduk."

"ANAYASAL DÜZENE MEYDAN OKUYAN BU BAŞKALDIRIYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan şunları söyledi:

"Bugün söz konusu olan Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa`ya hukuka aykırı bir karar vermesi değil, Anayasa`nın yok sayılabileceğini, Anayasa`nın istendiğinde askıya alınacağını ve bu güce sahip olunduğunun gösterilmesi suretiyle anayasal düzene meydan okunmasıdır. Geldiğimiz aşama itibarıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nden talep edilebilecek bir hukuk yolu kalmamıştır. Bugün buradan diğer anayasal organlara, kurumlara ve kişilere anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevini hatırlatmak istiyoruz. Anayasal düzeni tanımayan hakim  ve savcılar için disiplin ve ceza  soruşturmaları derhal yürütülmelidir ayrıca Anayasa Mahkemesi kararının gereği yerine getirilmeli tıpkı Enis Berberoğlu ve diğer kararlarda olduğu gibi Hatay milletvekili seçilen Şerafettin Can Atalay`ın tahliyesi ve milletvekilliği görevinin gerekliliği yerine getirilmesi sağlanmalıdır. Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz.

"HUKUK DEVLETİ İLKESİ HEPİMİZİN GÜVENCESİDİR"

Zira bu karar kişi hak ve hürriyetlerine telafisi mümkün olmayacak zarar verdiği gibi yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı yoksa anayasanın da kanunlarında demokrasinin de bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasıyla konu bireysel bir hak ihlali olmaktan çıkmış bütün yurttaşlarımız açısından hukuk güvenliği sorunu haline gelmiştir. Anayasa`da yer alan hukuk devleti ilkesi hepimizin güvencesidir. Geldiğimiz aşama itibarıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nden talep edilebileceği bir hukuki mesele kalmamıştır. Tekrar anayasal düzene karşı suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevini ilgililere Hakim ve Savcılar Kurulu`na hatırlatıyoruz. Anayasa Mahkemesi`nin avukat Şerafettin Can Atalay hakkında vermiş olduğu ikinci ihlal kararına rağmen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi gereğince verilen kararın hukuki değeri olmadığı ve bu bağlamda anayasanın 153/6  maddesi kapsamında uygulanacak bir kararın var olmadığı ifadeleri ile hukuk sistemimizde yeri olmayacak bir karar vermiştir. Bugün buradan bir kez daha  ilan ediyoruz İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin yeni kararıyla perçinlenen ve anayasal düzene  meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA