5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

SEYİT TORUN`DAN BAKAN ÖZHASEKİ`YE: “AKP`Lİ BELEDİYELERİN SON 2 AY İÇERİSİNDE SATIŞA ÇIKARTTIĞI BELEDİYE ARAZİLERİNİ VE BU ARAZİLERİN SATIŞ BEDELLERİNİ AÇIKLAR MISINIZ”


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazileri TBMM gündemine taşıdı. Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “AKP`li belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız” diye sordu.

 

Tarih : 24 Ocak 2024 Çarşamba 15:36   Okunma : 469

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazileri TBMM gündemine taşıdı. Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “AKP`li belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız” diye sordu.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazilerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi. Torun, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 2 ay kala AKP‘li belediye başkanlarının ve kayyumların yönettiği belediyeler çok sayıda taşınmazı satışa çıkartmıştır. Söz konusu taşınmazların herhangi bir plan veya proje çerçevesinde değil belediyeye gelir sağlamak ve seçim çalışmalarında kullanılmak üzere satışa çıkartıldığı düşünülmektedir. İstanbul`da Kağıthane, Tuzla ve Pendik Belediyeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tekkeköy Belediyesi, Isparta Belediyesi, Kocaeli Gebze Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi, Kayseri Talas Belediyesi, İzmir Menemen Belediyesi ve kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi son 1 ay içerisinde satış ilanları yayınlamışlardır.

“ARAZİLERİN KAMU YARARI DIŞINDA SATIŞA ÇIKARTILMASI HALKIN MALININ GASBI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Belediyelerin satışa sunduğu araziler kamuya yani halka aittir. Arazilerin kamu yararı dışında herhangi bir amaçla kullanılması veya satışa çıkartılması halkın malının gasbı anlamına gelmektedir. Değerleri milyarlar ile ölçülen arazilerin satış amaçları açıklanmalı, olası hukuka aykırılıkların ve kamu zararının önlenmesi gerekmektedir.”

Torun`un Bakan Özhaseki`ye yönelttiği sorular ise şöyle:

“Yukarıda isimleri sayılan belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız? Söz konusu arazilerin rayiç bedellerini açıklar mısınız?

Söz konusu belediyelerin güncel borçluluk durumlarını açıklar mısınız?

Son 2 ay içerisinde satışa çıkartılan belediye arazilerinden elde edilecek gelirlerin harcanacağı proje ve çalışmaları açıklar mısınız?

2014 ve 2019 yıllarında, ocak ve şubat aylarında Türkiye genelinde arazi satışı gerçekleştiren belediyeleri ve satışa çıkartılan arazilerin boyutları ile satış bedellerini açıklar mısınız?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA