18 Haziran 2026 Perşembe

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

BABACAN`DAN MEHMET ŞİMŞEK`E: “CUMHURBAŞKANININ SAÇMA SAPAN UYGULAMALARINI MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞIRKEN, KENDİNİZİ BİTİRİYORSUNUZ”


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski çalışma arkadaşı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`i isim vermeden eleştirdi. Babacan, “Yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum: kendinizden öncekilerin ayıbını örteceğim derken, Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz. İtibarınızı yok ediyorsunuz. Böyle giderse, ülkenin ekonomisine faydanız olmayacak” diye konuştu.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 11:51   Okunma : 620

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski çalışma arkadaşı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`i isim vermeden eleştirdi. Babacan, “Yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum: kendinizden öncekilerin ayıbını örteceğim derken, Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz. İtibarınızı yok ediyorsunuz. Böyle giderse, ülkenin ekonomisine faydanız olmayacak” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan bugün Polatlı`da Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında konuştu. Babacan eski çalışma arkadaşı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`i ve ekonomi politikasını eleştirdi

Ali Babacan şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANININ SAÇMA SAPAN UYGULAMALARINI MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞIRKEN, KENDİNİZİ BİTİRİYORSUNUZ.”

“Kur Korumalı Mevduata ne kadar para ödüyor, açıklanmalı diyoruz. Suudi Arabistan`dan, Katar`dan, Birleşik Arap Emirlikleri`nden, Rusya`dan ne kadar borç para aldınız, karşılığında ne verdiniz, çıkın açıklayın diyoruz. Merkez Bankası`nın arka kapısından her Allah`ın günü ne kadar döviz satıyorsunuz, çıkın açıklayın diyoruz. Seçim bitti, ekonomi yönetimi değişti, açıklanan bir şey yok. Şeffaflık yok. Ana haberlerde, gazetelerde Merkez Bankası`yla ilgili her türlü haber var; bizim istediğimiz bilgiler yok. Yeni ekonomi yönetimine seslenmek istiyorum: kendinizden öncekilerin ayıbını örteceğim derken, Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz. İtibarınızı yok ediyorsunuz. Böyle giderse, ülkenin ekonomisine faydanız olmayacak. Hep beraber izliyoruz: koskoca Merkez Bankası, döndü dolaştı, magazin haberlerinin gündemi oldu. Türk lirasının değerini korumayla görevli olan Merkez Bankası, Başkanın apartman görevlisinden, aile yakınlarına kadar türlü türlü dedikodularla anılıyor. Bunların her ayrıntısı haberlerde. Ancak, asıl önemli rakamları bilmiyoruz. Israrla saklıyorlar. Arkadaş, ‘doğru hesaptan kaçmaz.`

SAYIN ERDOĞAN, ÇOK İSTEDİNİZ, TEK YETKİLİ OLDUNUZ. TEK SORUMLU DA SİZSİNİZ. BUNUN HESABINI VERMEKLE MÜKELLEFSİNİZ.”

Yaptığınıza güveniyorsanız, yaptığınız doğruysa, çıkın açıklayın. Derhal yapılması gereken şu: Merkez Bankası başkanı bu soruların hepsine cevap vermeli. Hakkında çıkan envai çeşit dedikoduya da açıklık getirmeli. İnsanların yediğinden içtiğinden fedakarlık bekliyorsanız; Kahvesinden, çayından fedakarlık bekliyorsanız; şeffaf olmak zorundasınız. Bilgilendirmek zorundasınız. Milletin parasıyla ne yaptığınızı açıklamak zorundasınız. Sayın Erdoğan, çok istediniz, tek yetkili oldunuz. Tek sorumlu da sizsiniz. Bunun hesabını vermekle mükellefsiniz...

SAYIN BAHÇELİ, BAĞIRMASANIZ DA NORMAL BİR TONDA KONUŞSANIZ DA İNSANLAR DUYUYOR.”

Özellikle küçük ortaktan bahsetmek istiyorum, geçen gün kürsüden esmiş gürlemiş. Belli ki kriz görünce kaçırmak istememiş. Sağa sola sövüyor. DEVA diyor. Müfteri diyor DEVA, bayraksız diyor DEVA, artık her konuşmasının başında DEVA ile başlıyor. Çünkü o da görüyor, o da anlıyor, ‘bunlar bizi epey rahatsız edecek` diyor.

Kürsüden hakaretler yükseliyor, bağırıyor çağırıyor. Önündeki mikrofonun ne işe yaradığını bir öğrenemedi. Sayın Bahçeli, bu mikrofon denen alet, bağırmadan sesinizi duyurmanıza yarıyor. Bağırmasanız da normal bir tonda konuşsanız da insanlar duyuyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA