26 Aralık 2025 Cuma

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN, ‘8 KM METRO YAPTILAR` DİYEN MURAT KURUM`A YANIT: “MATEMATİĞİ BİLE UNUTARAK SİYASET YAPAN ARKADAŞLARIN NASIL UNUTKAN OLDUKLARINI KANAL İSTANBUL SORUSUNA VERDİĞİ CEVAPLA GÖREBİLİRSİNİZ”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı`nın İBB adayı Murat Kurum`un “8 km metro yaptılar, vaat ettiklerini yapmadılar” şeklindeki sözlerine ilişkin; “65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz" dedi. 

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 13:25   Okunma : 615

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı`nın İBB adayı Murat Kurum`un “8 km metro yaptılar, vaat ettiklerini yapmadılar” şeklindeki sözlerine ilişkin; “65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz" dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ`ın Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli Parseli Temel Atma Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu`nun gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

“BEŞ YILLIK ÇALIŞMALARIMIZI 25 YILLIK ÇALIŞMALARIYLA KIYASLAYAN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bir gazetecinin “Az önce konuşmanızda seçime dair şehir ittifakından bahsettiniz. Ancak dün İYİ Parti İstanbul`da Buğra Kavuncu`yu aday olarak gösterdi. Bu denklemde bir şehir ittifakının kurulmasını ön görüyor musunuz? İYİ Parti adayının açıklandıktan sonra bir de DEM Partinin Başak Demirtaş`ı aday gösterme olasılığı konuşuluyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz” şeklindeki sorusu üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

“Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını  gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her adayda değerlidir yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul`da bir şehir ittifakı, bir kent uzlaşısı, kentle şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının 2019`da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen ben o zaman ilk adaylık açıklamam da biz İstanbul İttifakı için yola çıkıyoruz ve İstanbul İttifakı`nın oyuna talibiz diyerek İstanbul`un tamamını bu şehrin bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla hani ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak bu konuda adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum ya da başka uzlaşmalar var mıdır yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum. Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim başarılarımız bizim ittifakımızı güçlendiriyor. Bugün beş yıllık çalışmalarımızda başarımızı sorgulayan yok. Ama beş yıllık çalışmalarımızın 25 yıllık çalışmalarıyla kıyaslayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunu dilinden düşürmeyen adaylarından, siyasi yöneticilerine, belediye başkanlarından hatta Sayın Cumhurbaşkanı`na kadar konuşturuyorsak kıymetli bir şey. Onlar beş yılımızı, 25 yılla kıyaslamaya devam edecekler. Biz İstanbul İttifakı`nın milletimizin her bireyinin oylarını tek tek kazanmaya ve onların gönlünü ve oyunu kazanmaya devam edeceğiz”

“TÜM ADAYLARI TEK TEK ARAYIP TEBRİK EDECEĞİM”

İmaoğlu, “Eski dostlar rakip oldu. Siz Buğra Bey`i adaylar açıklandıktan sonra aradınız mı” sorusu üzerine “Adaylar açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaşır olgunlaşmaz hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim. Yolculuğum ve bu siyasetin bir centilmenlik duygusu içerisinde olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi paylaşacağım. Süreç tamamlanmadığı için kimseyi henüz aramadım. Ama dediğim gibi sadece Buğra Bey değil diğer adayları da tek tek arayıp tebrik edeceğim. Sadece sürecin tamamlanmasını bekliyorum” yanıtını verdi.

“OY VE SEÇİM ÖNCESİ DÜNE KADAR HARARETLE SAVUNDUKLARI HERŞEYİ BİR ANDA UNUTAN İNSANLAR”

“Bugün Murat Kurumu mega projelerini açıklıyor ve bugün de açıklamaya devam ediyor. ‘Sistem İstanbul` adı altında 10 başlıkta açıklayacak. İlk ulaşımla ilgili açıklama yaptı ve metro hatları ile ilgili eleştirisi var. ‘Sadece 8 kilometre yaptılar ve vaat ettiklerini yapmadılar` dedi. Siz ne söylemek istersiniz bununla ilgili” şeklinde yöneltilen bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar  bazı oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam veya sayı.” 

"İSTANBULLULARIN VİCDANI GEREKENİ YAPACAK"

İmamoğlu, “Sayın Murat Kurum`un şöyle bir sözü var. ‘Çam Sakura Hastanesi yolu yapılmadı. Dolmabahçe Tünel projesi iptal edildi. İstanbulluların vicdanına bırakıyoruz` sözleriyle ilgili de “İstanbulluların vicdanı gerekeni yapacak. Merak etmeyin” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA