5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN, ‘8 KM METRO YAPTILAR` DİYEN MURAT KURUM`A YANIT: “MATEMATİĞİ BİLE UNUTARAK SİYASET YAPAN ARKADAŞLARIN NASIL UNUTKAN OLDUKLARINI KANAL İSTANBUL SORUSUNA VERDİĞİ CEVAPLA GÖREBİLİRSİNİZ”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı`nın İBB adayı Murat Kurum`un “8 km metro yaptılar, vaat ettiklerini yapmadılar” şeklindeki sözlerine ilişkin; “65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz" dedi. 

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 13:25   Okunma : 598

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı`nın İBB adayı Murat Kurum`un “8 km metro yaptılar, vaat ettiklerini yapmadılar” şeklindeki sözlerine ilişkin; “65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz" dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ`ın Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli Parseli Temel Atma Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu`nun gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

“BEŞ YILLIK ÇALIŞMALARIMIZI 25 YILLIK ÇALIŞMALARIYLA KIYASLAYAN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bir gazetecinin “Az önce konuşmanızda seçime dair şehir ittifakından bahsettiniz. Ancak dün İYİ Parti İstanbul`da Buğra Kavuncu`yu aday olarak gösterdi. Bu denklemde bir şehir ittifakının kurulmasını ön görüyor musunuz? İYİ Parti adayının açıklandıktan sonra bir de DEM Partinin Başak Demirtaş`ı aday gösterme olasılığı konuşuluyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz” şeklindeki sorusu üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

“Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını  gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her adayda değerlidir yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul`da bir şehir ittifakı, bir kent uzlaşısı, kentle şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının 2019`da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen ben o zaman ilk adaylık açıklamam da biz İstanbul İttifakı için yola çıkıyoruz ve İstanbul İttifakı`nın oyuna talibiz diyerek İstanbul`un tamamını bu şehrin bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla hani ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak bu konuda adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum ya da başka uzlaşmalar var mıdır yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum. Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim başarılarımız bizim ittifakımızı güçlendiriyor. Bugün beş yıllık çalışmalarımızda başarımızı sorgulayan yok. Ama beş yıllık çalışmalarımızın 25 yıllık çalışmalarıyla kıyaslayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunu dilinden düşürmeyen adaylarından, siyasi yöneticilerine, belediye başkanlarından hatta Sayın Cumhurbaşkanı`na kadar konuşturuyorsak kıymetli bir şey. Onlar beş yılımızı, 25 yılla kıyaslamaya devam edecekler. Biz İstanbul İttifakı`nın milletimizin her bireyinin oylarını tek tek kazanmaya ve onların gönlünü ve oyunu kazanmaya devam edeceğiz”

“TÜM ADAYLARI TEK TEK ARAYIP TEBRİK EDECEĞİM”

İmaoğlu, “Eski dostlar rakip oldu. Siz Buğra Bey`i adaylar açıklandıktan sonra aradınız mı” sorusu üzerine “Adaylar açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaşır olgunlaşmaz hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim. Yolculuğum ve bu siyasetin bir centilmenlik duygusu içerisinde olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi paylaşacağım. Süreç tamamlanmadığı için kimseyi henüz aramadım. Ama dediğim gibi sadece Buğra Bey değil diğer adayları da tek tek arayıp tebrik edeceğim. Sadece sürecin tamamlanmasını bekliyorum” yanıtını verdi.

“OY VE SEÇİM ÖNCESİ DÜNE KADAR HARARETLE SAVUNDUKLARI HERŞEYİ BİR ANDA UNUTAN İNSANLAR”

“Bugün Murat Kurumu mega projelerini açıklıyor ve bugün de açıklamaya devam ediyor. ‘Sistem İstanbul` adı altında 10 başlıkta açıklayacak. İlk ulaşımla ilgili açıklama yaptı ve metro hatları ile ilgili eleştirisi var. ‘Sadece 8 kilometre yaptılar ve vaat ettiklerini yapmadılar` dedi. Siz ne söylemek istersiniz bununla ilgili” şeklinde yöneltilen bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar  bazı oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse  her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam veya sayı.” 

"İSTANBULLULARIN VİCDANI GEREKENİ YAPACAK"

İmamoğlu, “Sayın Murat Kurum`un şöyle bir sözü var. ‘Çam Sakura Hastanesi yolu yapılmadı. Dolmabahçe Tünel projesi iptal edildi. İstanbulluların vicdanına bırakıyoruz` sözleriyle ilgili de “İstanbulluların vicdanı gerekeni yapacak. Merak etmeyin” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA