26 Aralık 2025 Cuma

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

AŞKIN GENÇ: “SADECE PARA POLİTİKASI VE FAİZ ARTIRIMI İLE ÇÖKEN BİR EKONOMİYİ DÜZELTEMEZSİNİZ. TÜRKİYE EKONOMİSİNİ KURTARACAK ADIMLAR, YATIRIM, İSTİHDAM VE İHRACATTAN GEÇİYOR”


CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Merkez Bankası`nın politika faizini yüzde 42,5`tan yüzde 45 seviyesine yükseltmesiyle ilgili “Sadece para politikası ve faiz artırımı ile çöken bir ekonomiyi düzeltemezsiniz. Türkiye ekonomisini kurtaracak adımlar, yatırım, istihdam ve ihracattan geçiyor. Bunlar sağlandığı takdirde halkın mutfağındaki ateşe bir nebze su serpilecektir. Faize odaklanan bu denklemden çıkılmadığı sürece milyonlar açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmaya devam edecek” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 14:25   Okunma : 625

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Merkez Bankası`nın politika faizini yüzde 42,5`tan yüzde 45 seviyesine yükseltmesiyle ilgili “Sadece para politikası ve faiz artırımı ile çöken bir ekonomiyi düzeltemezsiniz. Türkiye ekonomisini kurtaracak adımlar, yatırım, istihdam ve ihracattan geçiyor. Bunlar sağlandığı takdirde halkın mutfağındaki ateşe bir nebze su serpilecektir. Faize odaklanan bu denklemden çıkılmadığı sürece milyonlar açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmaya devam edecek” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında, yüzde 42,5 olan politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45`e çıkardı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, PPK`nın bugün duyurduğu faiz kararına tepki gösterdi. Genç, ekonomik çözümün sadece faiz artırımı yolu ile değil istikrarlı bir maliye politikası, kalıcı yatırımlar, ihracat ve istihdam yaratmaktan geçtiğini belirtti. Genç, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Para politikası ile fiyat istikrarını sağlaması gereken Merkez Bankası, bugün politika faizini 250 baz puan arttırarak yüzde 45 seviyesine yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir direttiği ‘Faiz daha da inecek` söylemini seçimden sonra hemen unuttu. Merkez Bankası, uzun süredir baş aşağı giden Türkiye ekonomisini düzeltmenin yollarını faiz artırımında görüyor. Sadece para politikası ve faiz artırımı ile çöken bir ekonomiyi düzeltemezsiniz.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİ KURTARACAK ADIMLAR, YATIRIM, İSTİHDAM VE İHRACATTAN GEÇİYOR”

Ekonomide iyi yönde hissedilir bir değişim yaratmanın yolu faizleri sürekli arttırmaktan değil istikrarlı bir maliye politikası ve kalıcı yatırımlar yapmaktan geçiyor. Ekonomiyi düzeltmek için faiz artırımının yetmeyeceği açık bir gerçek. Bu yüzden yatırımlar ve ihracat artırılmalı, istihdam olanakları yaratılmalıdır. Türkiye ekonomisini kurtaracak adımlar, yatırım, istihdam ve ihracattan geçiyor. Türkiye, üretim ekonomisine daha fazla önem vermeli ve ihracat oranlarını artırmalıdır. Bu yüzden yerli sanayici ve üreticiye devlet teşviki sağlanmalıdır. Yatırım ve istihdam olanakları yaratıldığı takdirde ekonomi durgun bir seyirden çıkacaktır. İktidarın odaklanması gereken yegâne şey faiz artırımı değil, yatırım, istihdam ve ihracat olmalıdır. Faize odaklanan bu denklemden çıkılmadığı sürece milyonlar açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmaya devam edecek.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA