27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

VAHAP SEÇER, ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN 100. YILI RESİM SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ`NE KATILDI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Türkiye Cumhuriyeti`nin 100. Yılı Resim Sergisi ve Ödül Töreni`ne katıldı.

 

Tarih : 27 Ocak 2024 Cumartesi 09:05   Okunma : 139

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Resim Sergisi ve Ödül Töreni’ne katıldı.

Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa, Başkan Seçer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Ressam Ahmet Yeşil, Sergi Küratörü Ressam Veli Mert,  Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sanatseverler katıldı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen yarışma sonucu sergileme ödülü alan eserler, 26 Ocak- 26 Şubat arasında Yenişehir AKM’de Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Eserler Mersin’de kurulması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi koleksiyonunun oluşmasına da öncü olacak.

SEÇER: “SERGİ MEDEKA’NIN ÖNEMLİ KATKISIYLA ORTAYA ÇIKTI”

Konuşmasına dünyaca ünlü Mersinli Ressam Ahmet Yeşil’e teşekkür ederek başlayan Başkan Vahap Seçer, açılışı gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Resim Sergisi’ni Türkiye’nin her tarafından Ahmet Yeşil gibi sanatçıları çoğaltmak, resim sanatında kabiliyetli olanları ortaya çıkartmak, onların eserlerini sergilemek ve onlara teşekkür etmek amacı ile düzenlediklerini söyledi. Göreve geldiği 2019 sonrasında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Kurulu’nu oluşturmaya karar verdiklerini aktaran Seçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Resim Sergisi’nin de MEDEKA’nın alt kurullarından olan Plastik Sanatlar Kurulu’nun önemli katkısı ile ortaya çıktığını kaydetti.

Yarışmaya ülke genelinden 187 başvuru geldiğini ve 48 eserin ödül kazandığını aktaran Seçer, bu eserlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıbel semtindeki yeni hizmet binasının giriş katında sergileneceğini söyledi.

Mevcut hizmet binasının hızlı bir şekilde, hem kendi hem de kentin dokusuna uygun bir şekilde restore edilerek ‘Kent Müzesi’ olarak halkın hizmetine açılacağını dile getiren Seçer, “Önümüzdeki 5 yıllık görev süremizde Taş Binamızda, o otantik, mistik atmosferde de sergi açma imkânı buluruz diye umut ediyorum” dedi.

Görevde bulunduğu ilk 5 yıllık süre içerisinde birçok konuda yarışmalar düzenlediklerini söyleyen Seçer, ‘Mersin Roman Ödülü’nün 3’üncüsünü, ‘Pandemide Neler Çektik Fotoğraf Yarışması’nı, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Liseli Gözünden Mersin Fotoğraf Yarışması’nı ve ‘Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin Yarışması’nın ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak, önümüzdeki süreçte de benzer birçok etkinliklerin altına imza atmak istediklerini dile getirdi.

“MERSİNLİLERİ MODERN BİR MERSİN’DE YAŞATMAK İSTERİZ”

Kültür ve sanatın her medeni, gelişen, bilimin peşinden giden, bilimi mürşit ya da mihmandar olarak kabul eden her toplum için önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Biz Atatürk’ün izinden gidiyoruz. Onun için de onun görüşleri doğrultusunda yönetim anlayışı sergiliyoruz. Biz Mersinlileri modern bir Mersin’de yaşatmak isteriz. Biz Mersinlileri çağdaş bir Mersin’de yaşatmak isteriz. Onun için de sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Yenişehir Belediyemizin ve Mezitli Belediyemizin bu konuda ortaya koydukları etkinlikler, projeler, kültür-sanat için yarattıkları mekanlar, bunun en güzel göstergesidir” diye konuştu.  

“ÇOK DEĞERLİ SANATÇILARIMIZI BÜNYEMİZE KATTIK”

Büyükşehir olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar her konuda yaptıkları yeniliklerin içerisinde ‘Kültür ve Sanat’ alanında sunulan hizmetlerin de yer aldığını söyleyen Seçer, “Şehir Tiyatromuzu yeniledik. Çok değerli sanatçılarımızı bünyemize kattık. 292 oyun oynadı Şehir Tiyatromuz yeni tiyatro sanatçısı kadromuzla beraber. Kent Orkestrası ve Türk Halk Müziği koromuzu, orkestramızı, sanatçılarımızı ve enstrümanlarımızı yeniledik. ‘Daha güzel, daha geniş, daha akademik kadrolarda olsun ve bunlar en iyileri olsun’ diye Türkiye genelinde sınavlar açarak bunu gerçekleştirdik. Kültür, sanat ve müzik kurslarına önem verdik” dedi.

“ ‘CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR’ DERİZ YA İŞTE CUMHURİYET TAM DA BUDUR”

Mersin’de yaşayanlar için hayatın her alanında sundukları fırsat eşitliğini kültür ve sanatta da ortaya koyduklarının altını çizen Seçer şunları söyledi:

“Nasıl ‘Kır Çiçekleri’ projemizde köylerde yaşayan yurttaşlarımızın kabiliyetli sporcu kızlarını yatılı okutup eğitiyorsak, yine onların köylerine sanatçılarımızı gönderdik, tiyatro oyunları sergiledik, konserler verdik. Kültüre ve sanata dâhil olmalarını sağladık. ‘Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir’ deriz ya, işte Cumhuriyet tam da budur. Yine emeklilerimizi ve öğrencilerimizi hiçbir zaman unutmadık. Onlara moral konserleri düzenledik. Çok değerli festivalleri başlattık. Tarsus Festivali’nin bu yıl Şahmeran temalı 2.’sini yaptık ve binlerce insan geldi. Yine burada gençlerimize Gençlik Festivali düzenledik, ikincisini yaptık. Gelecek yıl çok daha etkin, çok daha gelişmiş bir şekilde daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz.”

“KÜLTÜR HERKESİNDİR, KÜLTÜR BÜTÜN İNSANLIĞINDIR”

Mersin’in Türkiye’nin özeti bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, “Bu kent bir mozaik. Bu kent renklerin buluştuğu bir renk cümbüşü. Burada insanları bir araya getirecek, onlara barışı, kardeşliği her daim hatırlatacak en önemli çalışma kültür, sanat, spor yani insanların bir araya getirilmesi ve bir arada olmasıdır. Onların kimliğine, diline, dinine, meşrebine, mezhebine ait olmayan çalışmalardır” dedi.

Kültürel etkinliklerinin evrensel olduğuna işaret eden Seçer, “Kültür herkesindir, bütün insanlığındır. Sanat da spor da öyledir. İşte bu bilinçle gelecek yıllarda hem ilçe belediyelerimiz hem Büyükşehir Belediyemiz, izinde yürüdüğümüz Ulu Önderimizin bu anlayışını hayata uygulamaya gayret etmeye devam edecektir” diye konuştu.

ÖZYİĞİT: “SANATSIZ BİR TOPLUMU HİÇBİRİMİZ KABUL EDEMEYİZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, özel bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, yine Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ şeklindeki ifadesinden hareket edecek olursak, yapılan bu yarışmanın ve açılan serginin ne kadar anlamlı olduğunu hep birlikte idrak ederiz” diye konuştu. Özyiğit, “Sanatla daha çok iç içe olacağız” sözlerine yer vererek, sergiye katkı sunan Başkan Seçer’e ve yarışmacılara teşekkür etti.

DİNÇER: “31 MART’TAN SONRA DA ÇOK DAHA GÜZELLERİNİ HEP BERABER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Gittiği birçok ilde Mersin’deki gibi sanata değer verilmediğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Başkanımızın, Mersin’in her yerinde sanat ve sanatçı ile ilgili uğraşları var, çok güzel çalışmaları var. Sosyal belediyeciliği Türkiye’ye tanıtan da bir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Fakir fukara, herkes zorda, darda. Böyle bir ortamın içerisinde sanatçının elinden kimse tutmaz ama emin olun işte Mersin’de bir belediye başkanımız, Vahap Seçer elinden gelen her şeyi yapmış, her türlü katkıyı sunmuş” diye konuştu.

MERT: “GELECEK İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinin Türkiye’de örneği olmadığını söyleyen Sergi Küratörü Ressam Veli Mert, Mersin’in kültür-sanat tarihi açısından da önemli olduğunu vurguladı. İstanbul’dan iki, Ankara’dan iki akademik sanatçının 148 sanat eserini incelediğini belirten Mert, “Türkiye’deki bütün katılımcı sanatçılara teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelip bizi destekleyen sanatseverlere, özellikle il dışından gelenlere özel teşekkür ediyorum. Çünkü onlar heyecanla burayı bekliyorlar. Bunun bir başlangıç olacağını umuyorum” diyerek, emek veren herkese çok teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Seçer, Sergi Küratörü Ressam Mert’e emeklerinden dolayı çiçeğini ve yarışmada ilk 5’e giren sanatçılara ise ödüllerini takdim etti. Ardından sergiyi gezen Seçer, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi alı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA