15 Nisan 2026 Çarşamba

11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’E TSE’DEN TAM NOT! VAHAP SEÇER VIZYONU TESCILLENDI: ’SıFıR HATA’   08:49   MILYONLARCA ARAÇ SAHIBININ BEKLEDIĞI ’HURDA TEŞVIK’ HABERINDE FLAŞ GELIŞME! TBMM’DEN O KARAR ÇıKTı   02:41   CHP’DE OLAĞANÜSTÜ HAREKETLILIK! ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA "YOL HARITASı" İÇIN TOPLANDı   17:57   CHP’LI TANAL’DAN ŞANLıURFA’DA OKULA SILAHLı SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "EĞITIM KURUMLARıNı KORUYAMAYAN BIR YÖNETIM, GELECEĞI KORUYAMAZ"   17:57   ALI MAHIR BAŞARıR: “İNANıYORUM KI BAŞSAVCı CANSU VERDIĞI SÖZÜ TUTACAK VE GÜLISTAN DOKU’YA NE OLDUĞUNU BULACAK”   17:51   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "EVLATLARıMıZı VERESIYE DEFTERLERINE DÜŞÜRENLERI BU MILLETIN ELINDEN HIÇBIR ŞEY KURTARAMAYACAK"   11:55   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN DEV BULUŞMA: ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı SAHNEYE DÖNÜYOR!   11:47   MERSIN SAHILINE MODERN DOKUNUŞ: KÜLTÜR PARK’TA İBADET ARTıK DAHA KOLAY!   11:39   HAZıR GIYIMDE DEV ATAK: AHKİB TÜRKIYE ORTALAMASıNı İKIYE KATLADı!   11:38   PAZAR TEZGAHıNDA "BIBER" YANGıNı: 3 LIRALıK ÜRÜN NASıL 120 LIRA OLDU? ESNAFıN İSYANı SERT!   10:24   KEMAL OKUYAN’DAN ’AYDıN’ ÇıKıŞı: ’KONFOR ALANıNDAN ÇıKıN, SERT HESAPLAŞMA DÖNEMI BAŞLADı!’   09:40   ABD’DE ’MESIH’ KRIZI! TRUMP O PAYLAŞıMı SILDI: ’BEN ONU DOKTOR SANMıŞTıM’   09:20   MERSIN’DE ‘BIYOMARATON’ BAŞLADı: DENIZ CANLıLARıNı KEŞFETMEK İÇIN TELEFONUNU AL GEL!   23:58   MERSIN’IN ‘MARKA ŞEHIR’ ROTASı ÇIZILDI: BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’YA GÜÇ BIRLIĞI ÇAĞRıSı!   23:57   SUSUZLUK VE İKLIM KRIZIYLE MÜCADELEDE TARSUS MODELI: AVRUPA BIRLIĞI PROJESINE ONAY ÇıKTı   23:52   TOROSLAR’DA EDEBIYAT RÜZGARı: OKUMA SALONLARı KÜLTÜR YUVASıNA DÖNÜŞÜYOR!   20:56   MERSIN LIMANı’NDA BÜYÜK BAŞARı AMA MIP’YE TEPKI SERT: ’KEYFI UYGULAMALAR İHRACATÇıYı ZORLUYOR!’   20:44   MERSIN’DE ADALETLE GEÇEN YARıM ASıR: DUAYEN HUKUKÇULARA GÖRKEMLI ONUR GECESI!  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU: “BUGÜN 100 TL VERİP BİR TEPSİ SİMİT ALMAK İSTEYEN, SOKAKTAN HABERİ OLMAYAN, SİMİDİN FİYATINDAN HABERİ OLMAYAN SİYASETÇİLER VAR”


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır`da bir tepsi simide 600 lira ödeyerek, AKP`nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden`in simit satan bir çocuğa simit tepsisi için 100 lira vermesine gönderme yaptı. Tanrıkulu, “Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:13   Okunma : 403

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır`da bir tepsi simide 600 lira ödeyerek, AKP`nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden`in simit satan bir çocuğa simit tepsisi için 100 lira vermesine gönderme yaptı. Tanrıkulu, “Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Dağkapı Meydanı`nda bir simitçi ile sohbet etti. Geçen günlerde AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden`in kentte ziyaretler gerçekleştirirken simit satan bir çocukla yaşadığı diyalog ve verdiği ücret dikkat çekmişti. Bilden`in simit tepsisi için 100 lira vermesine gönderme yapan Tanrıkulu, tepsideki simitler için 600 TL verip simitçiden vatandaşlara dağıtmasını istedi. Tanrıkulu, sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yetkilileri geçmişte `5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez` diyordu. Ama bugün 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay içse, yese 3 öğün 13 bin 500 TL tutuyor. Emekli maaşı 10 bin TL. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA