22 Haziran 2025 Pazar

11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN MERTUSEG PROJESİ İLE GENÇLER, İŞ DÜNYASI FIRSATLARINI YAKALIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 18- 29 yaş arasında hem eğitimde hem de istihdamda yer almayan gençleri istihdama dâhil etmek için hayata geçirdiği ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında,Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kursiyerler merak ettikleri soruların yanı sıra proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 10:53   Okunma : 561

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde çalışan genç nüfusunu artırmak ve gençleri istihdama dâhil etmek içinhayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı ile kursiyerler hem üniversite havasını almaları hemde üniversitenin eğitim laboratuvarlarını görmeleri hedeflendi.

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen toplantıya; Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri ve 31’i kadın 14’ü erkekten oluşan 45 kursiyer katıldı. Merak ettikleri soruların yanı sıra duygu ve düşüncelerini paylaşan kursiyerler toplantıda projenin hayat geçirilmesi ile ilgili memnuniyetleri dile getirdiler.

 

PROJE İLE 18- 29 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERİN TURİZM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLMESİ AMAÇLANIYOR

Avrupa Birliği tarafından fonlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile 18- 29 yaş arasındaki Mersin’de yaşayan, hem eğitimde hem de istihdamda yer almayan gençlerin turizm alanında istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Mesleki eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle öğrencilerin desteklendiği projede, turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilmek üzere; ön büro (resepsiyonist), restoran ve kat hizmetleri alanlarında kalifiyeli olarak çalışacak kişiler yetiştiriliyor. 20 Kasım’da başlayan ve 5 ay sürecek olan eğitim sonunda kursiyerler Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı Mesleki Eğitim Sertifikasına sahip olacaklar.

 

YILDIRIM: “TURİZM SEKTÖRÜNE İYİ BİR İSTİHDAM SAĞLAMAK ADINA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, ‘MERTUSEG’ projesinde gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesini amaçladıklarını dile getirerek, projeyi Mersin Üniversitesi iş birliğinde yürüttüklerini dile getirdi. Turizm sektöründe istihdam edilmek isteyen gençlere yönelik nitelikli bir eğitim verdiklerini belirten Yıldırım, “Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’na çok teşekkür ediyoruz. Bizler de hem atölyelerin hem laboratuvarlarının bulunduğu okulumuzu ziyarete geldik. Öğrencilerimiz burada uygulamalı derslerini yerinde ve uygun atölyelerde alacaklar ve eğitimlerini tamamlamış olacaklar. Kat hizmetleri, ön büro ve servis elemanıyla ilgili eğitimlerimiz hızlı ve nitelikli bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak turizm sektörüne iyi bir istihdam sağlamak adına çalışmaya devam ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

PROF. DR. EGE: “BÜYÜKŞEHİR’LE BİRLİKTE PAYDAŞ OLMAKTAN GURUR VE MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Mersin ÜniversitesiSürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu MüdürüProf. Dr. İlhan Ege “Mersin Üniversitesi olarak bu projede Büyükşehir Belediyesi ile birlikte paydaş olmaktan gurur ve memnuniyet duyuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize akademisyenlerimiz tarafından bu eğitimlerin verilmesi bizleri de memnun etmekte. Umarım bu proje sonunda eğitim alan gençlerimizde kariyerinde iyi yerlere gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerin tamamının MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde yapılacağını kaydeden Ege, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birçok projeyi ortak yürüttüklerini dile getirerek, eğitim ve istihdama yönelik projelerde daha fazla yer alacaklarını kaydetti.

 

GENÇLER, İSTİHDAMI KOLAYLAŞTIRAN PROJEDEN SON DERECE MEMNUN

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra ailesiyle birlikte Mersin’e gelen Beyza Şahintaş, gençlerin istihdam edilmesini sağlayan ‘MERTUSEG’ projesini oldukça faydalı bulduğunu söyleyerek, “Projede departmanlar ve benim çalışmak istediğim alan ön büro. Bir otelde resepsiyonist olarak çalışmak istiyorum. Proje bizlere bir kapı açıyor. Çünkü depremi sadece yaşayan bilir. O süreçte benim ders çalışma veya başka bir yerde çalışma gibi bir imkânım yoktu. Ben gerçekten bana bu imkân tanındığı için Büyükşehir’e çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Batuhan Atıcı, bir dönem iş aradığını ve bu süreçte Büyükşehir’in projesine denk geldiğini ifade ederek, “Önce bir form doldurma süreci oldu ve beni mülakata çağırdılar. Daha sonra projede yer aldım” dedi.Gençlerin hem okurken hem mezun olduktan sonra oldukça kaygılı olduğunu dile getiren Atıcı, “Benim 3-4 ay iş arama dönemim oldu. Bu süreçte MERTUSEG tırı ile karşılaşmam benim için büyük bir fırsat oldu. Bunu değerlendirmek istedim.Gençler kesinlikle umutlarını kaybetmesin. Kesinlikle bir umut doğuyor.” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Özlem İmece de projede yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Gerçekten gençlerin önünü açacak bir proje. Başkanımız Vahap Seçer’ e çok teşekkür ederim. Ben birçok sektörde çalıştım ve turizm neden olmasın diye düşündüm.  Proje sayesinde epey bir yol alacağımı düşünüyorum.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Mertuseg Projesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA