6 Ağustos 2026 Perşembe

13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"   14:18   "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFINE 242 ISIMDEN TEPKI: "TÜRK MILLETI ’HAYıR’ DIYOR"   14:16   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı SONA ERDI   13:03   ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NDAN ÖZGÜR ÖZEL VE VELI AĞBABA HAKKıNDA ’RÜŞVET’ FEZLEKESI   12:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN SERINLETICI IKRAMLARıNA BÜYÜK ILGI   12:07   GÜRSEL EROL’DAN CHP GENEL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TOPLUMA YENIDEN UMUT VERIYORSA, KEMAL BEY OLABILIR"   12:05   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı BAŞLAD  
 
     
   

DEPREM MAĞDURLARI VE KAYIP YAKINLARI BUGÜN ANKARA`DAYDI... SUNA ÖZTÜRK: “12 AY OLMASINA RAĞMEN, KIZIMIN BİR TEK SAÇINI BİLE BULAMADIM”


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi birinci yılı yaklaşırken depremzede aileler, kayıp yakınlarını hala bulamadı. Aileler,  Meclis`te bir araştırma komisyonu kurulmamasına, muhalefet partileri tarafından verilen önergelerin yanıtlanmamasına tepkili. Hatay Rönesans Rezidansta kızı ve iki torununun kayıp olduğunu söyleyen Suna Öztürk, "12 ay olmasına rağmen, kızımın bir tek saçını bile bulamadım. Bir tek dişine muhtacım. Bir mezarları dahi yok. Benim sizlerden isteğim TBMM milletvekillerine sesleniyorum 12 ay oldu gözümüzün yaşlarını dindirin artık. Fethi kabirlerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 16:16   Okunma : 673

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi birinci yılı yaklaşırken depremzede aileler, kayıp yakınlarını hala bulamadı. Aileler,  Meclis`te bir araştırma komisyonu kurulmamasına, muhalefet partileri tarafından verilen önergelerin yanıtlanmamasına tepkili. Hatay Rönesans Rezidansta kızı ve iki torununun kayıp olduğunu söyleyen Suna Öztürk, "12 ay olmasına rağmen, kızımın bir tek saçını bile bulamadım. Bir tek dişine muhtacım. Bir mezarları dahi yok. Benim sizlerden isteğim TBMM milletvekillerine sesleniyorum 12 ay oldu gözümüzün yaşlarını dindirin artık. Fethi kabirlerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

6 Şubat depreminin birinci yılında, Hatay`dan Malatya`dan, Kahramanmaraş`tan Ankara`ya gelen depremzedeler kayıp olan yakınları için bugün Başkentteydi. Ankara Ulus Meydanı`da yapılan basın açıklamasına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve depremden etkilenen bölgelerden olan Nurhak`ın Belediye Başkanı İlhami Bozan da depremzedelerin açıklamalarına katılarak destek verdi.

Aileler, kayıp yakınlarının fotoğraflarını döviz halinde yanında taşıdı. Gözü yaşlı aileler, yakınlarının bir mezarlarının dahi olmadığını belirterek Meclis`te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi, muhalefet partileri tarafından verilen önergelerin yanıtlanmamasına da tepki gösterdi.

Depremde yıkılan Hatay`daki Rönesans Rezidans`ta yaşayan kızı, iki torununun kayıp olduğunu söyleyen Suna Öztürk, "12 ay olmasına rağmen, kızımın bir tek saçını bile bulamadım. Bir tek dişine muhtacım. Bir mezarları dahi yok. Benim sizlerden isteğim TBMM milletvekillerine sesleniyorum; 12 ay oldu gözümüzün yaşlarını dindirin artık. Fethi kabirlerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

"FETHİ KABİRLER AÇILSIN"

Kayıp yakını Selahattin Dönmez ise, “Çocuklarımı bir hafta boyunca enkazın başında aradık ama bulamadık. Üç defa enkazı taradık bir kemik parçası bile bulamadık. Gezmediğim hastane yurt kalmadı. Fethi kabirler açılsın. Çocuklarımı, torunlarımı özledim. Torunlarımın, ‘dede` demesini istedim” diye konuştu.

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkan Yardımcısı Sema Güleç ise depremde Antakya`da 20 yaşındaki oğlunu kaybettiğini belirterek basın açıklamasını okudu. Güleç, şunları söyledi:

“Birkaç gün sonra depremin üzerinden bir yıl geçmiş olacak ve 11 ilde 38`i çocuk olmak üzere hala kayıp olan 145 kişinin akıbetini hala bilmiyoruz. Bu 145 kişi bizim evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız, eşlerimiz. Kimileri için bir rakamdan ibaret olan bu 145 kişi bizim canlarımız. Bizler her yol ve yöntemi denememize rağmen hala kayıplarımıza ulaşamadık. Çoğumuz enkazların tamamı kaldırılana kadar enkaz başında bekledi, tüm resmi kurumlara başvurduk, DNA örneklerimizi verdik, kayıplarımızı hastanelerde, mezarlıklarda, sevgi ve bakım evlerinde, devletin tüm kurumlarında aradık, bize gelen tüm ihbarları değerlendirdik ancak bir sonuca ulaşamadık.

“HER ŞEYE RAĞMEN GİDECEK BİR MEZAR TAŞIMIZIN OLMASINI İSTİYORUZ”

Dernek olarak ilk talebimiz TBMM`de kayıplarımızın bulunması için bir komisyon kurulması oldu. Konuya ilişkin meclise iki kere önerge verildi ancak reddedildi. Bizler söz konusu önergenin neden reddedildiğine dair bir açıklama bekliyoruz. 11 ilden kayıp ailelerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu açıklamada, tüm kamuoyuna ve yönetenlere sesleniyoruz, lütfen sesimize ses olun. Bizi yalnız bırakmayın. Bizler evlatlarımızın, eşlerimizin, annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerimizin bir tırnağına, bir kemik parçasına bile razı olacak hale getirildik. İnsan yakının ölüsünü bulduğuna sevinir mi? Sevinecek hale getirildik. Bizler, her şeye rağmen gidecek bir mezar taşımızın olmasını istiyoruz.

“CANLARIMIZIN KAYIP OLARAK NÜFUSTAN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Biz kayıp yakınları nüfustan düşürülme işlemlerinin isteğe bağlı olmasını talep ediyoruz. Canlarımızın kayıp olarak nüfustan düşürülmesini istemiyoruz. Canlarımızı nüfustan düşürmek istiyorlarsa cenazelerini bulup bize versinler. Aksi halde kayıp olarak aranan canlarımızın nüfustan düşürülmesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Bizler tüm kamuoyunu bizimle dayanışmaya, sesimize ses olmaya çağırıyoruz. Lütfen canlarımızı yok saymaktan vazgeçin. Kayıp aileleri olarak yakınlarımızı bulana kadar arayışımız devam edecek. DEMAK olarak bütün yol ve yöntemleri denemekten geri durmayacağız. Bir yıldır bulunamayan kayıplarımız için ses olmaya ve onları bulana kadar aramaya devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA