6 Ağustos 2026 Perşembe

13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"   14:18   "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFINE 242 ISIMDEN TEPKI: "TÜRK MILLETI ’HAYıR’ DIYOR"   14:16   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı SONA ERDI   13:03   ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NDAN ÖZGÜR ÖZEL VE VELI AĞBABA HAKKıNDA ’RÜŞVET’ FEZLEKESI   12:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN SERINLETICI IKRAMLARıNA BÜYÜK ILGI   12:07   GÜRSEL EROL’DAN CHP GENEL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TOPLUMA YENIDEN UMUT VERIYORSA, KEMAL BEY OLABILIR"   12:05   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı BAŞLAD  
 
     
   

MERSİN’DE KANALİZE KAVŞAKLAR SAYESİNDE KARBON EMİSYONU AZALIYOR, AĞAÇLAR KURTULUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçirdiği teknolojik altyapılı ve akılcı projelerle doğayı ve atmosferi koruyor.Büyükşehir, 3. Çevre Yolu üzerinde çalışmalarını gerçekleştirdiği 8 adet akıllı ve kanalize kavşak sayesinde karbon salınımı, yakıt tüketimi, ışıkta bekleme, hız ve seyahat sürelerinde iyileşmeler olmasını sağladı. Kavşakları kullanan araçların,bir günde doğaya salacağı karbon emisyonunda 60 kilogram azalma sağlandı. Bu oran, yılda 21 bin 900 kilogram karbon emisyonuna denk gelirken, azalma sayesinde yılda 2 bin 190 ağacın,karbon emisyonunu dengelemek zorunda kalmadığı anlamını taşıyor. Zirve saatte bekleme süresinde oluşan yüzde 57, araç hızında oluşan yüzde 39’luk iyileşme ise, seyahat süresinde yüzde 39’luk bir tasarruf süreci sağlıyor. Bu sayede araçlar günlük 1900, yıllık ise 693 bin 500 litre daha az yakıt kullanıyor ve yıllık 650 bin dolar tasarruf sağlanıyor.

 

Tarih : 2 Şubat 2024 Cuma 11:37   Okunma : 532

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Çevre Yolu üzerinde yapımını tamamladığı 8 adet akıllı ve kanalize kavşak; doğa, atmosfer, yakıt kullanımı, bekleme ve seyahat süresinde pek çok iyileşmeler sağladı. Sağlanan bu iyileşmelerden en önemlisi ise azalan karbon emisyonu. Kavşaklar sayesinde bir günde 60 kilogram, yılda ise 21 bin 900 kilogram karbon salınımı engellenmiş oldu. Bu oran günde 6 adet, yılda ise 2 bin 190 ağacın karbon emisyonunu dengelemek zorunda olmaması anlamına geliyor.

 

AKILCI PROJELER DOĞA DOSTU SONUÇLAR DOĞURUYOR

Mersin Büyükşehir’in 3. Çevre Yolu üzerinde planladığı teknolojik altyapılı kanalize kavşaklarda gün içinde, saat bazlı araç ve yaya yoğunluğuna göre ışıkların yanma süresi otomatik ayarlanıyor.

Yapılan tüm kanalize kavşaklarda 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu, delinatör ve butonlarla oluşturulan koruma bandı ve yaya yolu yer alıyor. Araçlara; düz istikamette, sağa ve sola dönüşlerinde 3 farklı kulvardan yönlendirme yapan kavşak sayesinde, trafik ışıklarında bekleme süresi en aza iniyor.

Kavşaklarda, zirve saatte bekleme süresinde oluşan yüzde 57, araç hızında oluşan yüzde 39’luk iyileşme, koridor üzerindeki seyahat süresinde yüzde 39’luk bir tasarruf süreci sağlıyor. Tüm bunlar da, yaya ve sürücülerin bekleme süresinin en aza indiği anlamına geliyor.

 

KARBON SALINIMININ AZALMASIYLA AĞAÇLAR KURTULUYOR, BEKLEME SÜRESİ AZALIYOR

Mersin 3. Çevre Yolu üzerinde yapılan kanalize kavşaklar sayesinde günde 60 kilogram,yılda ise 21 bin 900 kilogram karbon emisyonunda azalma sağlanıyor.Bu da günde 6, yılda ise 2 bin 190 ağacın karbon tutmaması ve emisyonu dengelemek zorunda kalmaması anlamını taşıyor.

Kavşaklarda sağlanan daha az bekleme süresi sayesinde ise araçların tükettiği yakıt miktarı azalıyor. Araçlar günlük 1900 litre, yıllık ise 693 bin 500 litre daha az yakıt kullanıyor. Bu tüketimin azalması da, yıllık 650 bin dolar tasarruf sağlanması anlamına geliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Kanalize Kavşak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA