14 Mayıs 2025 Çarşamba

15:36   DERVIŞOĞLU: “BU IHANETI DURDURMAK, KASTEDENLERIN DE HESAP VERMESINDEN SORUMLUYUZ”   15:35   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI AĞBABA: "DEVLETIN ÇIFTÇIYE DÖNÜM BAŞıNA KOŞULSUZ, ŞARTSıZ DESTEK VERMESI GEREKIYOR"   11:39   YENIŞEHIR BELEDIYESI BEBEK GELIŞIM MERKEZI HIZMETE AÇıLDı   11:09   14 MAYıS ÇIFTÇILER GÜNÜ... TZOB GENEL BAŞKANı BAYRAKTAR: "BIZ ÜRETMEZSEK TÜRKIYE AÇ KALıR"   10:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, YAZ SEZONUNA HAZıRLıK ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   10:14   MERCAN 100`ÜNCÜ YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI, ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASı`NDAN MISAFIRLERINI AĞıRLADı   10:09   NATO DıŞIŞLERI BAKANLARı GAYRIRESMI TOPLANTıSı... BAKAN FIDAN, UKRAYNA, DANIMARKA VE LITVANYA DıŞIŞLERI BAKANLARı ILE GÖRÜŞECEK   10:08   MSB: UZMAN ÇAVUŞ MESUT KARADAĞ YıLDıRıM DÜŞMESI SONUCU ŞEHIT OLDU   09:55   ERHAN ADEM: "22 YıLDıR BU ÜLKEDE NE BAYRAM EDEN ÇIFTÇI NE DE GÜNÜ KUTLANABILEN BIR TARıM KALDı"   09:53   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU, HAFTA SONU KOŞULACAK   09:37   GELECEK PARTISI KONYA MILLETVEKILI HASAN EKICI PARTISINDEN ISTIFA ETTI   08:54   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, UYARı CEZASıYLA PARTIDE KALDı   08:06   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNDA GÖZALTıNA ALıNAN ARKADAŞLARıNA DESTEK IÇIN VATAN EMNIYET`E GITTI   02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı  
 
     
   

ANKA HABER AJANSI, DEPREM BÖLGESİNDE... KAHRAMANMARAŞ EBRAR SİTESİ`NDEN SAĞ KURTULAN VE ANNESİ, BABASI İLE 2 KARDEŞİNİ KAYBEDEN MEHMET TEKÇİ`NİN AMCASI ALPASLAN TEKÇİ: “MÜTEAHHİDİN SUÇU VARSA BELEDİYENİN DE SUÇU VAR. BURAYA NİÇİN İZİN VERDİLER?”


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Kahramanmaraş`ta...1400 kişiden fazla insana mezar olan Ebrar Sitesi`nden sağ kurtulan 12 yaşındaki Mehmet Tekçi`nin amcası Alpaslan Tekçi, “Müteahhit kadar belediye suçlu burada, müteahhit suçu varsa belediyenin de suçu var, buna ilk izin verenler. Burada her dairede 40 ev oturuyor, 10 katlı binalar ama 40 tane daire var. Hiç demir, çimento yok müteahhit suçu var tabii, nerede bir yan sanayi ürün var onu kullanmış diyorlar. Zemin bozuk. Buraya niçin izin verdiler” dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2024 Pazartesi 10:39   Okunma : 395

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. yılında ANKA Haber Ajansı, Kahramanmaraş`ta...1400 kişiden fazla insana mezar olan Ebrar Sitesi`nden sağ kurtulan 12 yaşındaki Mehmet Tekçi`nin amcası Alpaslan Tekçi, “Müteahhit kadar belediye suçlu burada, müteahhit suçu varsa belediyenin de suçu var, buna ilk izin verenler. Burada her dairede 40 ev oturuyor, 10 katlı binalar ama 40 tane daire var. Hiç demir, çimento yok müteahhit suçu var tabii, nerede bir yan sanayi ürün var onu kullanmış diyorlar. Zemin bozuk. Buraya niçin izin verdiler” dedi.

Türkiye`de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17`de Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24`te merkez üssü Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 53 bin 537 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi etkilendi.

ANKA Haber Ajansı, depremin 1. yılında deprem bölgesini gözlemledi, depremzedelerle görüştü, 1 yıl önce olduğu gibi onların sorunlarını dinledi.

Kahramanmaraş`ta 1400 kişiden fazla insana mezar olan Ebrar Sitesi`nden sağ kurtulan 12 yaşındaki Mehmet Tekçi`nin amcası Alpaslan Tekçi, işten bulduğu vakitlerde sık sık sitenin yıkıldığı bölgeye ziyarete gidiyor. 12 yaşındaki Mehmet Tekçi, depremde annesini, babasını ve iki kız kardeşini kaybetti. Amcası Alpaslan Tekçi, Mehmet Tekçi`nin aynı zamanda vasisi oldu.

HEM AMCASIYIM HEM VASİSİYİM”

Depremde yakınlarından 69 kişiyi kaybettiğini belirten Tekçi, “Çekirdek aile olarak 4 kişi var ama amcaoğlu, halaoğlu derken 69 tane cenazemiz var burada. Hepsi rahmetli oldular. Bizim blokumuz F bloktu. F blokta kaybettik 4 kişiyi, oradan bir oğlu kurtuldu 12 yaşında o da yanımda, hem amcasıyım hem vasisiyim” diye konuştu.

DOMİNO TAŞI GİBİ HEPSİ YIKILDI”

Depremin yaşattığı yıkımın ilk anlarını telefonu kayda alan Tekçi, enkaz videolarını göstererek, “Domino taşı gibi hepsi yıkıldı. En büyük yıkım burası bura Ebrar Siteleri...Biraderi kaybettiğim yer burası, burada eşi rahmetli oldu, iki tane kızı rahmetli oldu, bir oğlu kurtuldu zaten. O da yanımda” dedi.

ANNESİYLE, BABASIYLA KONUŞTUM KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜM AMA BİZE YARDIM GELMEDİĞİ İÇİN, BİZE DÖRDÜNCÜ GÜN YARDIM GELDİ”

Videoda özellikle bir bölümü gösteren Tekçi, “Ben buradan girdim 3 gün ben bunlarla konuştum, annesiyle, babasıyla konuştum kendisiyle görüştüm ama bize yardım gelmediği için, bize dördüncü gün yardım geldi. Diyorlar ki ilk gün yardım geldi, hikaye konuşuyorlar. Ben 3 gün hiç burayı bırakmadım” dedi.

BABASINI 11`İNCİ GÜN ÇIKARTTIK, KÜÇÜK KARDEŞİYLE”

Yeğeni Mehmet`in, ailesinin deprem esnasında ve sonrasında nasıl yaşamını yitirdiğini de anlatan Tekçi, “Annesi hastanede rahmetli oldu, iç kanama geçirdiler, ablası sabahleyin ilk saatlerde rahmetli oldu çocuğu konuşturuyorum. Babasını 11`inci gün çıkarttık, küçük kardeşiyle” diye konuştu.

MÜTEAHHİTİN SUÇU VARSA BELEDİYENİN DE SUÇU VAR”

Ebrar sitesinin müteahhitlerden bazılarının tutuklandığını öğrendiğini kaydeden Tekçi, belediyenin de sorumluluğu olduğunu belirterek, “Tutuklandı ama bir çare değil ki müteahhit kadar belediye suçlu burada, müteahhit suçu varsa belediyenin de suçu var, buna ilk izin verenler. Burada her dairede 40 ev oturuyor, 10 katlı binalar ama 40 tane daire var. Hiç demir, çimento yok müteahhit suçu var tabii, nerede bir yan sanayi ürün var onu kullanmış diyorlar. Zemin bozuk. Buraya niçin izin verdiler” dedi.

BU YOLUN ÖBÜR TARAFINDA DEPREM VAR DA BU TARAFINDA NİYE YOK”

Sitenin yapımından sonraki ilk 10 yıl maddi geliri iyi olan insanların oturduğunu ancak 10 yıl sonra evlerini satmaya başladıklarını anlatan Tekçi, “Buranın gününü gördüler 10 yıldan sonra satmaya başladılar” derken, caddenin karşı tarafında ise yıkım yaşanmadığına dikkat çekti. Tekçi, “Bu yolun öbür tarafında deprem var da bu tarafında niye yok? Bunu biliyorlardı, herkes biliyordu...Bizim birader, bunlar ufak tefek sallantıda evden çıkıyorlardı ama çıkamadılar. Ufak tefek sallantılarda köye geliyorlardı, köyde yatıyorlardı ama o gün o saatlerde hiç kimse çıkamadı” diye devam etti.

15 GÜN OLDU BURAYI BİTİRELİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “1 yıl müsaade edin” sözlerinin hatırlatılması üzerine Tekçi, yıkılan binaların enkazlarının yakın zamanda kaldırıldığını söyledi ve “Neresi? Kazalı daha 15 gün oldu burayı bitireli” dedi.

HASBELKADER BURAYI NORMALE ÇEVİRDİN YARIN BİR GÜN KİM OTURACAK BURADA? KİM OTURUR ŞURADA HEP CAN GİTTİ”

Siteye ait ancak yıkılamayan iki apartmanı da gösteren Tekçi, “Bunlar mahkemelikmiş. Az hasarlı binaları normale çevirmeye çalışıyorlar ev sahipleri...Hasbelkader burayı normale çevirdin yarın bir gün kim oturacak burada? Kim oturur şurada hep can gitti. 1500 tane adam öldü diyorlar yalan konuşuyorlar. Daha 3-4 tanesi bulunmadı, polis arkadaşımız var o da bizim F bloktaydı daha bulunmadılar, ne cenazesi var ne dirisi var” dedi.

PSİKOLOJİSİ, ALLAH YARDIM ETSİN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN NE BEKLERİM”

Yeğeni Mehmet Tekçi`nin ruhsal durumuna ilişkin de konuşan Alpaslan Tekçi, “‘İlk saniyelerde yıkıldı evimiz amca` diyor. Psikolojisi, Allah yardım etsin 12 yaşındaki çocuktan ne beklerim? Annesi, babası, ablası, küçük kız kardeşi rahmetli oldu” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA