27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarla dayanışma örneği ortaya koydu. Bu kapsamda bölgeye verilen ekip ve personel desteğinin yanı sıra Mersin`e gelen depremzedeler için de çok sayıda faaliyet yürütüldü.  

 

Tarih : 5 Şubat 2024 Pazartesi 11:03   Okunma : 397

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarla dayanışma örneği ortaya koydu. Bu kapsamda bölgeye verilen ekip ve personel desteğinin yanı sıra Mersin`e gelen depremzedeler için de çok sayıda faaliyet yürütüldü.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren hem depremin etkilediği illerde yaşayan vatandaşların, hem de Mersin`e gelen depremzede vatandaşlara destek olmayı sürdürdü. Depremlerin ardından 3 bin 80 araç, bin 14 iş makinesi ve 7 bin 994 personel, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen faaliyetlerde görev aldı. Tüm birimleri ile koordineli bir şekilde çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, tüm daire başkanlıkları ile koordineli bir çalışma yürüttü.

Ulaşım, transfer, altyapı ve konaklama hizmetleri konusunda da depremzedeleri yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir; Hatay`dan 11 bin 482, Adıyaman`dan 823, Kahramanmaraş`tan 2 bin 125, Gaziantep`ten 46 ve Osmaniye`den de 588 depremzedenin Mersin`e transferini sağladı. Kente gelen depremzedeler, Afetzede Belgesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi`ne ait toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabildi. Bu süreçte 100 bine yakın depremzede ücretsiz bir şekilde toplu taşıma hizmetlerinden faydalandı.

6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediyesi`ne ait öğrenci yurtları ve konukevleri gibi birimler de depremzedelere açıldı. Bunun yanı sıra Yenişehir Fuar Alanı ile Erdemli Hal Tesisleri de depremzedeler için geçici yaşam alanlarına dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerinde, yurt ve konukevlerinde toplam 6 bin 797 depremzede ağırlandı. Büyükşehir`in Barınma Merkezleri`nde konaklayan depremzedelerden 85`i Adana, 433`ü Adıyaman, 18`i Diyarbakır, 407`si Gaziantep, 4 bin 695`i Hatay, 646`sı Kahramanmaras?, 1`i Kilis, 455`i Malatya, 24`ü Osmaniye ve 33`ü S?anlıurfa`dan kente geldi. 

DEPREM BÖLGESİNDE KONTEYNER KENTLER OLUŞTURULDU 

Mersin`e gelen depremzedelerin yanında olmayı sürdüren Mersin Büyükşehir, depremden etkilenen illerde de hizmetlerini aksatmadan devam ettirdi. Hatay`da 3 bölgede internet erişim noktaları oluşturulurken, MESKİ ekipleri tarafından afet bölgelerinde içme suyu ve kanalizasyon bakım-onarımı yapıldı. Uluslararası Lions Kulüpleri ile yapılan iş birliğiyle Hatay`da bin 500 kişilik çadır ve 300 kişilik konteyner kent, Adıyaman`da ise 670 adet konteynerden oluşan konteyner kent oluşturuldu.

Sağlık hizmetleri ve sosyal hizmetler alanında da depremzedelerin yanında olmaya devam eden Büyükşehir tarafından 6 Şubat-21 Nisan 2023 tarihleri arasında afet bölgelerinde bin kişilik kapasiteye sahip mobil mutfak TIR`ı ile depremzedelere her öğün yemek hizmeti verildi. Bugüne kadar gerek afet bölgelerinde kalan, gerekse de Mersin`de yurt, otel ve geçici barınma merkezleri gibi yerlerde konaklayan depremzedelere toplam 556 bin 136 kişilik kahvaltı, 492 bin 364 kişilik çorba ve 1 milyon 617 bin 280 kişilik de sıcak yemek verildi. Afet bölgelerine 121 bin 510 adet ekmek, 6 TIR su ve 23 araç da karışık gıda gönderimi yapıldı.

DAYANIŞMA MERKEZLERİ KURULDU 

Depremzedelerin acil ihtiyaç duyduğu malzemeleri karşılamaları amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 noktada Dayanışma Merkezleri kuruldu. 10 Mart 2023 tarihine kadar hizmet veren Dayanışma Merkezleri`nde 15 bin 979 kişiye hijyen malzemesi ve 15 bin 873 kişiye de kıyafet desteği verildi. Depremzede vatandaşlar için 11 bin 857 adet battaniye, 10 bin 867 adet yatak, 10 bin 322 adet yastık, 3 bin 910 adet çarşaf ve bin 300 adet yastık kılıfı dağıtımı da gerçekleştirildi. Depremzede ailelere yönelik olarak 15 bin adet gıda kolisi dağıtımı da yapan Mersin Büyükşehir, depremden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmadı.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ SUNULDU 

Deprem nedeniyle eğitim hayatlarını aksatmamaları için öğrencilere de desteğini sürdüren Mersin Büyükşehir, kente gelen depremzede öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantası dağıtımı yaptı ve toplam 10 bin adet okul çantasını teslim etti. Deprem bölgesinden gelen öğrencilere Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nde sınava hazırlık desteği de veren Büyükşehir`in LGS Kurs Merkezleri`nde 70, YKS Kurs Merkezleri`nde de 300 öğrenci eğitim gördü.

Büyükşehir tarafından 3 bin 59 depremzedeye psiko-sosyal destek, 13 bin 411 depremzedeye ise sağlık hizmeti verildi. Deprem bölgelerinden Mersin Limanı`na gelen depremzede yaralıların da hastanelere nakil işlemleri, Büyükşehir`in ambulansları ile sağlandı. 203 depremzedeye tekerlekli sandalye yardımı yapan Mersin Büyükşehir, üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak hizmet veren Çamaşır Kafe`lerde de 3 bin 747 depremzedeye çamaşır yıkama ve çamaşır kurutma hizmeti verdi. Adıyaman ve Mersin`de kalan toplam 2 bin 241 depremzedeye mobil kuaför hizmeti verildi. Mersin Büyükşehir`in Mesleki Eğitim Merkezleri MERCEK`lerde eğitim gören kursiyerler tarafından bir dayanışma örneği gösterilerek depremzedeler için 604 adet giysi, 25 adet battaniye ve 23 adet yastık yapıldı.

Cenaze ve defin hizmetleri konusunda da hizmet veren Mersin Büyükşehir, kentte 366 depremzedenin, Hatay`da ise 3 bin 518 depremzedenin defin işlemlerini gerçekleştirdi. Hatay`a gönderilen cenaze nakil araçlarıyla da, bin 59 kişinin cenazesinin nakli sağlandı. Bu süreçte Teksin uygulaması ve ALO 185 hattı üzerinden Büyükşehir Belediyesi`nin ilgili birimlerine ulaşan vatandaşların talepleri de karşılandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA