1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİNİN YKS ÜCRETİNİ BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR


Öğrencilerin eğitim hayatını her anında destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi,Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler ile Halk Kart’tan faydalanan 10 bin ailenin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl da karşılayacak.

 

Tarih : 6 Şubat 2024 Salı 12:27   Okunma : 696

Öğrencilerin eğitim hayatını her anında destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretini de karşılayacak.

Eğitimde eşitsizliği ortadan kaldırmak için birçok proje geliştiren BüyükşehirBelediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre fahiş bir şekilde zamlanan sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrenci ve velileri düşünen Büyükşehir, bu yıl da YKS ücretlerini ödeyecek.

 

KARAKUŞ: “ÖĞRENCİLERE DESTEKLERİMİZ HER ALANDA DEVAM EDECEK”

Zorlu sınav yılında hem öğrencilerin, hem de velilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Toplamda 10 ilçemizde bulunan 11 YKS kurs merkezimize kayıtlı 4 bin 253 öğrencimizin ve ayrıca Halk Kart’tan faydalanan 10 bin ailemizin sınava girecek olan çocuklarının sınav ücretini bu yıl yine biz karşılıyoruz. Bunun için öğrencilerimiz sınav başvurularını yapacaklar.Yapmış oldukları ödemenin dekontunu ve kimlik fotokopilerini, kendilerine en yakın kurs merkezlerine getirip bizlere teslim edecekler. Bizlerde başvuru tarihi bittikten sonra gerekli incelemeleri yaparak, öğrencilerimize yapmış oldukları ödemeleri iade edeceğiz.” dedi.

ÖSYM tarafından her bir sınav oturumun bu yıl 295 TL olarak belirlendiğini söyleyen Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu ücreti biz karşılıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizin, hem de velilerimizin bu zorlu ekonomik şartlarda bir nebze de olsa nefes almalarını sağlıyoruz. Ücret kısmında öğrencilerimizi desteklediğimizden dolayı öğrencilerimizin memnuniyeti var. Öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıktan sonra da desteklerimiz devam edecek. Gelecek yıl bu öğrencilerimiz üniversiteyi kazanacak ve öğrenim yardımı ileöğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

SINAV STRESİ YAŞAYAN ÖĞRENCİLER, BİR DE SINAV ÜCRETLERİNİ DERT ETMİYOR

Sınava hazırlanan Eda Nur İlbeyli, bu destekten dolayı kendisini iyi hissettiğini belirtti. Sınava 4 ay gibi kısa bir süre kaldığı için heyecanlı olduğunu belirten İlbeyli, “Burada eğitim süreci gayet iyi geçti.İmkanlarımızda gayet iyi. Öğretmenler çok ilgili vebu durum bizi memnun ediyor.” dedi. Sınav ücretlerinin önceki seneye göre çok yükseldiğini belirten İlbeyli, “Bizim kurs merkezimizin bu ücretleri geri yatırma gibi vaadi vardı. Geçen sene de yatırdılar, bu sene de yatıracaklar. Ben 2 senedir bu kurumdayım ve bu durumdan memnunum.” şeklinde konuştu.

Sınava kısa bir süre kaldığı için tempoyu artırdığını belirten İlke Cem Çatal ise, “Sınav ücreti geçen yıla göre çok arttı. Ama Mersin’de yaşadığımız için, başkanımız bize bu ücretleri geri ödüyor. Bu yüzden sorun olmuyor.Yani burada her şey çok güzel. Ücretsiz bir şekilde gayet iyi bir eğitim alıyoruz.” dedi.

Hem heyecanlı hem de stresli olduğunu belirten Ceren Çanlı ise, “Buradaki eğitim sürecinden gayet memnunum. Normal bir kurs merkezinden aldığımız eğitimle arasında hiçbir fark bulunmamakta. Aynı zamanda her hafta deneme sınavları yapılıyor ve bu sınavlar ücretsiz olduğundan dolayıbize büyük bir avantaj sağlamakta” dedi. Sınav ücreti gibi bir streslerinin de ortadan kalktığını söyleyen Çanlı, “Bu ücretler aileler için büyük bir sorun. Çünkü geçen seneye göre sınav ücretlerinde büyük bir artış söz konusu. Fakat Büyükşehir sayesinde bu konuda üstümüzden büyük bir yük kalktığını söylemek isterim.” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA