17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

BEKİR BAŞEVİRGEN: "SİMİT FİYATININ BİLE 15 LİRAYA ÇIKTIĞI ÜLKEMİZDE SOFRAYA KIRMIZI ET KOYMAK HAYAL OLDU”


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 12:56   Okunma : 476

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son bir yılda yüzde 350`yi aşan artışla dikkat çeken et fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

“DÜNYADA GIDA FİYATLARI DÜŞERKEN TÜRKİYE`DE ARTMAYA DEVAM EDİYOR”

Gıda fiyatlarının dünya genelinde düşerken Türkiye`de yükselmeye devam ettiğini söyleyen Başevirgen, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu`na göre açlık sınırı ocakta önceki aya göre 959 lira artarak 17 bin 441 liraya yükseldi. Açlık sınırının 17 bin 2 liralık asgari ücreti geride bıraktığı ocak ayında yoksulluk sınırı ise 48 bin 495 liraya kadar çıktı. Yine Birleşik Kamu -İş Konfederasyonu, ocak ayında gıda fiyatlarının yıllık artış oranının yüzde 96,5 olarak gerçekleştiğini söylüyor. Dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye`de artmaya devam ediyor. Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi`ne göre, dünya genelinde gıda fiyatları geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 10,4 oranında düşüş kaydetti” dedi.

“KIRMIZI ET BİR YATIRIM ARACI OLSAYDI, ALTIN VE DOLARDAN DAHA FAZLA KÂR GETİRİRDİ”

Kırmızı et fiyatlarının dolardan ve altından daha hızlı arttığına dikkat çeken Başevirgen, “Ülkedeki et fiyatlarını düşürmek için ithalata sarılan iktidar, geçen yıl 1,2 milyar dolarlık canlı hayvan, 363 milyon dolarlık da et ve et ürünü ithalatı gerçekleştirdi. Buna rağmen Türkiye`de et fiyatları geçen yıl üç haneli oranlarda arttı. Geçtiğimiz yılın ocak ayında 18,80 lira olan dolar kuru 2024 Ocak ayında 30,55`e çıkarak yüzde 62 arttı. Yine geçen yılın ocak ayında bin 159 lira olan gram altın 2024 Ocak`ta bin 984 liraya çıkarak yüzde 71,18 oranında arttı. Aynı dönemlerde ise kırmızı et fiyatı 99 liradan 450 liraya çıkarak yüzde 354`le rekor oranda artış gösterdi. Kırmızı et bir yatırım aracı olsaydı, altın ve dolardan daha fazla kâr getirirdi” diye konuştu.

“SOFRAYA KIRMIZI ET KOYMAK İSE HAYAL OLDU”

Yurttaşların yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA