24 Mayıs 2025 Cumartesi

15:04   DEPREMDE 78 KIŞIYE MEZAR OLAN HAKIMBEY APARTMANı DAVASı... DOSYA ESAS HAKKıNDAKI GÖRÜŞÜNÜ HAZıRLAMASı IÇIN TEKRAR SAVCıYA GÖNDERILECEK   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:17   ALMAN ŞEHIRLER BIRLIĞI`NDEN TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: İMAMOĞLU SERBEST BıRAKıLSıN   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   09:18   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "AYNı KIŞILERI TEKRAR TEKRAR GÖZALTıNA ALMAK ADALETIN DEĞIL, KEYFIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   09:15   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… MAHMUT TANAL: “BU ARTıK HUKUK DEĞIL, AÇıK INTIKAM SIYASETIDIR”   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR  
 
     
   

BEKİR BAŞEVİRGEN: "SİMİT FİYATININ BİLE 15 LİRAYA ÇIKTIĞI ÜLKEMİZDE SOFRAYA KIRMIZI ET KOYMAK HAYAL OLDU”


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 12:56   Okunma : 394

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son bir yılda yüzde 350`yi aşan artışla dikkat çeken et fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

“DÜNYADA GIDA FİYATLARI DÜŞERKEN TÜRKİYE`DE ARTMAYA DEVAM EDİYOR”

Gıda fiyatlarının dünya genelinde düşerken Türkiye`de yükselmeye devam ettiğini söyleyen Başevirgen, “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu`na göre açlık sınırı ocakta önceki aya göre 959 lira artarak 17 bin 441 liraya yükseldi. Açlık sınırının 17 bin 2 liralık asgari ücreti geride bıraktığı ocak ayında yoksulluk sınırı ise 48 bin 495 liraya kadar çıktı. Yine Birleşik Kamu -İş Konfederasyonu, ocak ayında gıda fiyatlarının yıllık artış oranının yüzde 96,5 olarak gerçekleştiğini söylüyor. Dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye`de artmaya devam ediyor. Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi`ne göre, dünya genelinde gıda fiyatları geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 10,4 oranında düşüş kaydetti” dedi.

“KIRMIZI ET BİR YATIRIM ARACI OLSAYDI, ALTIN VE DOLARDAN DAHA FAZLA KÂR GETİRİRDİ”

Kırmızı et fiyatlarının dolardan ve altından daha hızlı arttığına dikkat çeken Başevirgen, “Ülkedeki et fiyatlarını düşürmek için ithalata sarılan iktidar, geçen yıl 1,2 milyar dolarlık canlı hayvan, 363 milyon dolarlık da et ve et ürünü ithalatı gerçekleştirdi. Buna rağmen Türkiye`de et fiyatları geçen yıl üç haneli oranlarda arttı. Geçtiğimiz yılın ocak ayında 18,80 lira olan dolar kuru 2024 Ocak ayında 30,55`e çıkarak yüzde 62 arttı. Yine geçen yılın ocak ayında bin 159 lira olan gram altın 2024 Ocak`ta bin 984 liraya çıkarak yüzde 71,18 oranında arttı. Aynı dönemlerde ise kırmızı et fiyatı 99 liradan 450 liraya çıkarak yüzde 354`le rekor oranda artış gösterdi. Kırmızı et bir yatırım aracı olsaydı, altın ve dolardan daha fazla kâr getirirdi” diye konuştu.

“SOFRAYA KIRMIZI ET KOYMAK İSE HAYAL OLDU”

Yurttaşların yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Başevirgen, “10 bin liralık emekli maaşı ve daha şubat ayında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yurttaşlarımız açlığa mahkum edildi. Simidin bile 15 liraya çıktığı ülkemizde sofraya kırmızı et koymak ise hayal oldu. Milyonlarca dar gelirli ve emekli bırakın kırmızı et tüketmeyi karnını doyuramaz noktaya geldi. Kötü ekonomi yönetimi ve yanlış tarım politikaları ile yurttaşlar önce gramla et almaya başladı, şimdi onu bile alamıyor. Halk, derin bir yoksulluk içinde açlıkla mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA