19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

İYİ PARTİLİ KARAKAŞ: "ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI KALICI YAZ SAATİYLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİNE `MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NDAN BİZE HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ` YANITINI VERDİ"


İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın öğrenci ve velileri olumsuz etkileyen kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergesine “Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi” yanıtı verdiğini söyledi. Karakaş, “Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 13:53   Okunma : 299

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın öğrenci ve velileri olumsuz etkileyen kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergesine “Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi” yanıtı verdiğini söyledi. Karakaş, “Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğrencilerin zifiri karanlıkta evden çıkıp, okula gittiklerine, çalışanların gün ağarmadan yola çıkmak durumunda kaldıklarına dikkat çekti. Karacak, bakanlığı soru önergesi yanıtından Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu konuya ilişkin bir talebinin olmadığını açıkladı.

BU İŞTEN KAR EDEN SADECE ELEKTRİK ÜRETİM FİRMALARI VE BUNLARI DAĞITAN, SATAN İNSANLAR”

Türkiye`de 8 Eylül 2016`da yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirildiğini belirten Karakaş, “Bu uygulama hem öğrencilerimizi hem velilerimizi hem de ülke ekonomisini çok ciddi anlamda sıkıntıya sokmuş durumda. Bu işten kar eden sadece elektrik üretim firmaları ve bunları dağıtan, satan insanlar. Bunlar ciddi kar ediyorlar” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NDAN BİZE HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ”

Öğrencilerin ve velilerin mağduriyet yaşadığını kaydeden Karakaş, “Velilerimiz sabahın köründe kalkıp ışığı yakıp öğrencilere kahvaltı hazırlıyor. Aynı şekilde öğrenci ilk derse gittiğinde öğretmenler sınıfta ışığı yakarak ders anlatıyor. Bu ekonomi açısından sıkıntısı, artı okulun bitmesine yakın öğrenciler karanlık oluyor ve evlerine dönüyor.

Bu konuyla ilgili olarak verdiğimiz soru önergesinde Enerji Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi` dedi. Oysa uzun zamandır velilerimiz okullar önüne protestolar yapıyorlar, CİMER`e müracaat ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı`na verilen birçok dilekçe var. Ancak maalesef Milli Eğitim Bakanlığı bu konunun üzerine eğilmek yerine hayat bilgisi dersinde Türkiye`de bulunan Suriyeli sığınmacıları, orada öğrencilerimize nasıl sevdiririz dersini okutarak bu işlerle meşgul oluyor. Ne veli, ne öğrenci ne ülke ekonomisi umurunda” dedi.

Yaz saati uygulamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yeni bir soru önergesi vereceğini belirten Karakaş, şöyle konuştu:

ENERJİ BAKANLIĞI`NA BU KONUDA NEDEN BİR TALEPTE BULUNMUYORSUNUZ”

“Maalesef biz sevdalısı olduğumuz Ortadoğu`ya yönümüzü dönmüş durumdayız. Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz. Daha acısı ne biliyor musunuz? Yavru vatanımız Kıbrıs`ta bile yas saati uygulaması varken bugün Kıbrıs`la bizim aramızda 1 saatlik fark var. Ama biz bu Ortadoğu sevdasından kurtulup ülkemizin yönünü maalesef Batı`ya bir türlü çeviremedik. Milli Eğitim Bakanlığı`na yeni bir soru önergesi vereceğim ve kendilerine şunu söyleyeceğim. Şu ana kadar velilerimizin size bu konuda bir talebi oldu mu? Olduysa niye kale almıyorsunuz? Dikkate alıp da Enerji Bakanlığı`na bu konuda neden bir talepte bulunmuyorsunuz?

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA