1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA: "‘2024, EMEKLİLER YILI OLACAK` DEMİŞTİ, DEĞİL Mİ? 2024, EMEKLİLERİN EMEKLEME YILI OLDU. EMEKLİLER SÜRÜNDÜ, SÜRÜNÜYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “‘2024, emekliler yılı olacak` demişti, değil mi? 2024, emeklilerin emekleme yılı oldu. Emekliler süründü, sürünüyor. Biz ne dedik? ‘Bayramda emeklilere iki maaş ikramiye verin` dedik. Söyleye söyleye uygulamaya soktular. Ama ne yazık ki rakamı düşük tuttular. Defalarca dedik ki ‘En düşük emekli aylığı en az bir asgari ücret olmalıdır`. 2002 yılında emekliler, asgari ücretin yüzde 147`si kadar ödenek alıyordu. Yani bugünkü asgari ücretle 25 bin TL. 25 bin lira nerede, 10 bin lira nerede? Emeklilerimiz manavın, pazarın önünden geçemez oldu. Emeklilerimiz, bir alışveriş yaptığında, aldıklarının yarısını kasada bırakır oldu” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 19:11   Okunma : 1131

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, “‘2024, emekliler yılı olacak` demişti, değil mi? 2024, emeklilerin emekleme yılı oldu. Emekliler süründü, sürünüyor. Biz ne dedik? ‘Bayramda emeklilere iki maaş ikramiye verin` dedik. Söyleye söyleye uygulamaya soktular. Ama ne yazık ki rakamı düşük tuttular. Defalarca dedik ki ‘En düşük emekli aylığı en az bir asgari ücret olmalıdır`. 2002 yılında emekliler, asgari ücretin yüzde 147`si kadar ödenek alıyordu. Yani bugünkü asgari ücretle 25 bin TL. 25 bin lira nerede, 10 bin lira nerede? Emeklilerimiz manavın, pazarın önünden geçemez oldu. Emeklilerimiz, bir alışveriş yaptığında, aldıklarının yarısını kasada bırakır oldu” dedi. 

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP`nin kadın belediye başkanı adaylarının tanıtım etkinliklerine katılmaya başladı. Nazlıaka, bugün, Kırşehir`in Mucur ilçesinde CHP Belediye Başkanı Adayı Meryem Fikirkoca`nın seçim ofisinin açılışına katıldı. Fikirkoca seçilirse Kırşehir`in ilk kadın belediye başkanı olacak. 

Aylin Nazlıaka, Kırşehir`de partisinin il örgütü ile bir araya geldi. Nazlıaka, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, İl Başkanı Baran Genç, İl Kadın Kolu Başkanı Fatma Karayel ile il başkanlığında bir toplantı yaparak gündemi değerlendirdi. Toplantının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu`nu makamında ziyaret etti. Ardından CHP heyeti hep birlikte Mucur`a hareket etti. 

Mucur Meydanı`nda kurulan sahnede, Belediye Başkanı Adayı Meryem Fikirkoca tanıtıldı. Kürsüye çıkan Nazlıaka, şunları söyledi: 

“2019`da sizlerin iradesiyle Kırşehir`e CHP bayrağını diktik. O günden sonra Selahattin Başkan`ımız şeffaf, hesap verebilir bir şekilde Kırşehir`in tüm sorunlarıyla ilgilendi. Çok borçlu bir belediye aldı. Tek tek borçları ödedi. Şu an borcumuz sıfır. Beş yıl, bu kadar sorunlu bir ilde bir belediyeyi yönetmek için yeterli midir? Elbette değildir. Selahattin Başkan, birçok projeyi başlattı, birçok önemli adım attı. Şimdi sizlerin desteğiyle bir beş yıl daha devam etmek istiyor. 

“BU SEÇİMLER, BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANIYLA HEM KIRŞEHİR`İ HEM DE MUCUR`U KALKINDIRMA GÜNÜ” 

Kırşehir gibi bir Cumhuriyet kentinde bugüne kadar nasıl olur da bir kadın belediye başkanı olmaz? Ama bugün, bu yanlışı düzeltme günü. Bu seçimler, bir kadın belediye başkanıyla hem Kırşehir`i hem de Mucur`u kalkındırma günü. Meryem Başkan sizlerden biri. Bu toprakların evladı. Bir bilim insanı, mühendis. Aynı zamanda şirket genel müdürlüğü yapmış. Savunma sanayii gibi çok önemli bir sektörde çalışmış ve oradan emekli olmuş. Sizler, Meryem Başkan`ımıza sahip çıkacak mısınız? O bir mühendis. Mühendislerin sorunları çözme yeteneği vardır. Olaylara çok yönlü bakabilme özelliği vardır. Bir anne şefkatiyle, kadın uzlaşmacılığı ile kenti çok farklı bir yere taşıyabilecek nitelikleri vardır. 

“2024, EMEKLİLERİN EMEKLEME YILI OLDU” 

‘2024, emekliler yılı olacak` demişti, değil mi? 2024, emeklilerin emekleme yılı oldu. Emekliler süründü, sürünüyor. Biz ne dedik? ‘Bayramda emeklilere iki maaş ikramiye verin` dedik. Söyleye söyleye uygulamaya soktular. Ama ne yazık ki rakamı düşük tuttular. Defalarca dedik ki ‘En düşük emekli aylığı en az bir asgari ücret olmalıdır`. 2002 yılında emekliler, asgari ücretin yüzde 147`si kadar ödenek alıyordu. Yani bugünkü asgari ücretle 25 bin TL. 25 bin lira nerede, 10 bin lira nerede? Sizin de hakkınız değil mi, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi emekli olduktan sonra gezmek, tozmak, hayatın keyfine bakmak, torunlarınıza bayramlarda harçlık verebilmek. Emeklilerimiz manavın, pazarın önünden geçemez oldu. Emeklilerimiz, bir alışveriş yaptığında, aldıklarının yarısını kasada bırakır oldu. Mucur`da işsizliğin ne kadar büyük bir problem olduğunu biliyoruz. Mucur`un üreten, ürettiğini hakça paylaşan bir kent olmasını, gençlerin başka şehirlere göç etmemesini sağlamak istiyorsak oyumuzu Meryem Başkan`a vereceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA