16 Mart 2026 Pazartesi

17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ “KANSER DEĞİL, SEN GÜÇLÜSÜN” KONULU SAĞLIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ


Tarsus Belediyesi ve MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile “Kanser Değil, Sen Güçlüsün” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi. Söyleşide uzman doktorlar erken teşhisin önemini vurguladı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Korktuğumuz bu ciddi hastalık erken teşhis edildiğinde tedavisinin ne kadar başarılı, ne kadar masrafsız olduğunu gördüğünüzde artık bu tür hastalıklardan da korkulmayacağını biliyorsunuz. Biz Tarsus Belediyesi olarak halkımızın sağlık düzeyini, bilincini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 15:35   Okunma : 620

Tarsus Belediyesi ve MMT Amerikan Hastanesi iş birliğiyle, “Kanser Değil, Sen Güçlüsün” konulu sağlık söyleşisi gerçekleştirildi. MMT Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Özdağ, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Yavuz, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı  Op. Dr. Hüseyin Keskin, Uzman Psikolog Merve Tokgöz katılımcılar ile bir araya geldi. Söyleşide uzman doktorlar, kanserle mücadelede erken teşhisin önemini vurgulayarak Tarsuslu vatandaşların Belediye Meclis Salonu’nda sağlık bilincini artırdılar. Vatandaşlar ise merak edilenleri uzman doktorlara sorma fırsatı yakaladı.

 

 “HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULMASINI SAĞLAYAN TIP BİLİMLERİ FELSEFE DOKTORUYDU”

Hekimliğin önemine değinerek koruyucu hekimliği anlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Koruyucu hekimler, tedavi edici hekimler,  adli hekimler ve idari hekimler. Burada en çok dikkatimi çeken elbette ki koruyucu hekimlikti. Çünkü 1960 yılında Çin’de mao kültür devrimi olduğunda çıplak ayaklı hekimler vardı. Bunlar köyde özellikle Çin tıbbını uygularken, köy köy gezip insanlara hastalıklardan nasıl korunacaklarını hijyen tedbirlerini anlatırlardı. 1987 yılında tıp fakültesinden mezun olduğumda Ankara’da çok değerli hocam Nusret Fişek ile tanıştım. Nusret hocamız Hacettepe Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan tıp bilimleri felsefe doktoruydu.” ifadelerini kullandı.

 

“MEZUN OLDUKTAN SONRA SAHADA İLÇELERDE, KÖYLERDE CİDDİ ANLAMDA BİR ÇALIŞMASI OLDU”

Köylere ilçelere yapılan sağlık çalışmalarını anlatan Başkan Bozdoğan “Onun yaptığı Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı müsteşarı iken sosyalizasyon çalışmalarında her birimizin mezun olduktan sonra sahada ilçelerde, köylerde ciddi anlamda bir çalışması oldu. Köylerde hepiniz biliyorsunuz sağlık evleri vardı ve burada ebeler görev alırdı. İlçeye doktor gönderilmesi, araç gereç gönderilmesi ve sağlığın sosyalleşmesi için ciddi anlamda önemli çalışmalar olmuştu. Nusret hocamızı 1990 yılında kaybettik. Kendisini şükranla minnet anıyorum.” diye ifade etti.

 

“ERKEN TEŞHİS EDİLDİĞİNDE KANSER TEDAVİSİNİN NE KADAR BAŞARILI OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bunları anlatırken özellikle bugün kanserle ilgili olarak erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu çok değerli hekim arkadaşlarım sizlere net bir şekilde anlatıyor. Ve o kadar korktuğumuz bu ciddi hastalığın erken teşhis edildiğinde tedavisinin ne kadar başarılı, ne kadar masrafsız olduğunu gördüğünüzde artık bu tür hastalıkların da korkulmayacağını biliyorsunuz. Kanser hastalığında erken teşhiste de korunma tedbirlerini, daha doğrusu koruyucu hekimlikte neler yapılması gerektiğini öğrendiğimizde olayın farklı bir boyutu ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

 

“BİRİNCİ BASAMAKTA GÖREV ALMIŞ ÇOK DEĞERLİ İNSANLARI DA BURADA SAYGIYLA ANIYORUM”

Herkese teşekkürlerini sunan Başkan Bozdoğan “Belki de bu toplumda olması gereken mühendislik anlamında bile o çıplak ayakla hekimlerin ve bu konuda ailelere büyük bir katkıları bulunan hekimleri, sağlık ocaklarında bu aile hekimliği oluşmadan önceki birinci basamakta görev almış çok değerli insanları da burada saygıyla anıyorum. Doktor arkadaşlarıma da böyle bir çalışmayı belediyeyle birlikte yürüttükleri için hastane olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  Tarsus Belediyesi, Haluk Bozdoğan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA