16 Ocak 2026 Cuma

17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

CHP`DEN TAKSİCİ ESNAFININ SORUNLARININ TESPİT EDİLMESİ VE GÜVENLİK ENDİŞELERİNİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ


CHP, taksi şoförü Oğuz Erge cinayetiyle gündeme gelen taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Önergede, “Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır” denildi.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 13:29   Okunma : 300

CHP, taksi şoförü Oğuz Erge cinayetiyle gündeme gelen taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Önergede, “Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır” denildi.

CHP Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, taksici esnafının güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi.

TAKSİCİ ESNAFI BU CİNAYETLERİN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN BAZI TALEPLERDE BULUNMAKTADIR"

Türkiye`de kayıtlı olarak yaklaşık 100 bin taksici esnafı bulunduğu belirtilen önergede, taksici esnafının sorunlarının başında can ve mal güvenliği bulunduğu kaydedildi. Araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Son yıllarda birçok taksici cinayetiyle ve taksici esnafına yönelik hak ihlalleriyle karşılaşılmıştır. Taksici esnafı bu cinayetlerin önlenebilmesi için bazı taleplerde bulunmaktadır. Son olarak İzmir`in Gaziemir İlçesi`nde taksi şoförlüğü yapan Oğuz Erge, 31 Ocak`ta saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi`nden Delil Aysal`ı ‘soğukta üşümemesi` için son derece vicdanı duygularla saldırganı aracına almıştı. Ancak Delil Aysal, varmak istediği yere ulaştığında arka koltuktan tabancayla Oğuz Erge`ye üç el ateş etmiş ve Oğuz Erge ağır yaralanarak, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hayatını kaybetmişti. Daha sonra Oğuz Erge`nin üzerindeki ve aracındaki para ile eşyaları alarak kaçan Delil Aysal yakalanmış ve tutuklanmıştı. Ancak bu olaya sadece bireysel bir olay olarak bakılmamalıdır. Çünkü taksi iç kamerasının kamuoyunda yayınlamasıyla birlikte bu olay toplumda bir infial yaratmıştır”

SON 15 YILDA YAKLAŞIK 200 TAKSİCİ ESNAFIMIZ CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİR"

Önergede, taksici esnafının zor çalışma koşulları altında çalışmalarına ve gasp gibi birçok zorlukla ve hak ihlalleriyle karşılaştıklarına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Son 15 yılda yaklaşık 200 taksici esnafımız cinayete kurban gitmiştir. Oğuz Erge haricinde, sadece son yıllarda Konya`da Ali Osman Gezginç`in yolcusu tarafından bıçaklanması, İstanbul Fatih`te Aydın Altun`un yolcular tarafından darp edilerek öldürülmesi, Taksici Nihat Genç ve Nihat Elçi`nin tek kurşunla hayatını kaybetmesi ve yine Basri Yalçın`ın öldürülmesi taksici esnafının bir güvenlik zafiyeti içinde bulunduğunu ortaya koymuştur. Taksici cinayetlerinin dışında son yıllarda hemen her gün birçok taksicinin darp, gasp, taciz ve hakaret ile karşı karşıya kaldıkları basına yansımaktadır. İzmir`de son yaşanan vahim olay ile birlikte toplumun güven duygusu zedelenmiş ve taksici esnafında güvenlik endişesi had safhaya çıkmıştır.”

AVRUPA ÜLKELERİNDE UYGULANMAKTA OLAN KURŞUN GEÇİRMEZ KABİN SİSTEMİ ZORUNLU HALE GETİRİLMELİDİR”

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelgeyle taksilere, minibüs ve otobüslere kamera uygulaması zorunluluğu getirildiği anımsatılan önergede, şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü`nün 8.1.2024 tarihli ve E-23635644- 249-66805 sayılı yazısı ile bu zorunluluk maalesef 30.06.2024 tarihine kadar ertelenmiştir. Yaşadığımız bu olaylar, bu ertelemenin yanlışlığını açıkça ortaya koymaktadır. Taksici esnafının can ve mal güvenliği için, Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan kurşun geçirmez kabin sistemi zorunlu hale getirilmelidir. Ayrıca sadece kabin sistemiyle kalınmamalı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü`nün sistemine bağlı olan panik butonları zorunlu tutulmalıdır. Bu çerçevede taksici esnafımızın önleyici güvenlik tedbirleri artırılmalıdır. Bu bağlamda birçok sorunla ve hak ihlalleriyle karşılaşan taksici esnafının güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması, taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Anayasamızın 98`inci TBMM İçtüzüğü`nün 104 ve 105`inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA