6 Ağustos 2026 Perşembe

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

İMAMOĞLU: MARMARA DENİZİ İÇİN EN BÜYÜK İHANET KANAL İSTANBUL ALDATMALARINA DA ALDATILMALARINI DA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ. NASIL? BİR DAHA BU BİR AVUÇ İNSANIN İSTANBUL`DA İKTİDAR YÜZÜ GÖRMEMELERİNİ SAĞLAYARAK


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentten Marmara Denizi`ne atık su akışını sona erdirecek, “Ataköy Atıksu Tüneli”nin Yeşilköy Mahallesi`ndeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Marmara Denizi için en büyük ihanet Kanal İstanbul. En önemli ihaneti de Kanal İstanbul ihanetini de hep birlikte öteledik. Bugüne kadar ertelettirdik. Yaptırmadık. Şimdi de onlara konuşturtmuyoruz farkındaysanız. Bir kelime bile anamıyorlar. Niye? Oy hesabı için. Bu çok kurnazca bir aldatma yolculuğu. Görüyoruz ki ‘aldatma` ve ‘aldatılma`, bunların anlayışlarında ve ruh hallerinde var. Bu açıdan biz ne onların aldatmalarına ne de aldatılmalarına bundan sonra müsaade edeceğiz. Kanal İstanbul`un ne büyük tehdit olduğunu, üstüne basa basa milletimize anlatacağız. ‘Efendim toplumun gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmaz` cümleleriyle bu milleti uyutamazlar. Milletimizi diri tutacağız, uyanık tutacağız. Ve onların aldatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Aldatılmalarını da müsaade etmeyeceğiz. Nasıl? Bir daha bu bir avuç insanın İstanbul`da iktidar yüzü görmemelerini sağlayarak. Onlar bir daha burada iktidar olamayacaklar. Ne aldatacaklar ne de aldatılacaklar” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2024 Cumartesi 16:39   Okunma : 620

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentten Marmara Denizi`ne atık su akışını sona erdirecek, “Ataköy Atıksu Tüneli”nin Yeşilköy Mahallesi`ndeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Tünel kazma işini gerçekleştiren TBM (Tunnel Boring Machine) cihazının Yeşilköy şantiyesine ulaşmasına tanıklık eden İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa tarafından, projenin geldiği aşama ve sonrasındaki süreçle ilgili bilgilendirildi. 

Projenin tanıtım filmini izleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İSTANBUL`UMUZUN ALTYAPISIYLA İLGİLİ ATTIĞIMIZ ADIMLARIN, GÖRÜNMEZ AMA, ÇOK GÜÇLÜ BIR HATTI: Bu, çok önemli bir hizmet. Aslında yer altında yapılan bu tünel çalışması, İstanbul`umuzun altyapısıyla ilgili attığımız adımların, görünmez ama, çok güçlü bir hattı. Küçükçekmece Gölü`nün doğu yakasındaki, özellikle atık su noktasında alanların toplandığı ve ön arıtmayla beraber denize deşarj edilen Küçükçekmece`deki arıtma tesisinin tümden devre dışı bırakılarak, bir sistemin kurulmasının adımları bunlar. Yani Küçükçekmece`deki ön arıtmanın yerine, Ataköy`deki ileri biyolojik arıtmamız ve Haramidere`deki ileri biyolojik arıtmamızın devreye alınması meselesi.

ÖZENSİZ DAVRANDIĞIMIZ HER AŞAMA, MARMARA DENİZİ`NİN ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRIYOR: Projenin tüm aşamaları tamamlanmasından sonra, şehrin atık sularının tamamının, ileri biyolojik arıtmadan geçirilecek Ataköy`den Marmara Denizi`ne deşarj edilecek. Bu, şu anlama geliyor: Yaklaşık 3 yıl önce başlattığımız bu çalışmaların tümü, yine bu kadarlık bir zaman dilimiyle beraber, ileri biyolojik arıtma yapılmadan, bir damla atık suyun bile Marmara`ya aktarılmadığı bir sistemin hayata geçmesini sağlamış olacağız. Marmara Denizi, çok yakın zamanda oluşmuş bir iç deniz. Dolayısıyla çok özel ama bir o kadar da narin, yani korunması gereken bir alan. Bundan sonraki sürece dönük, bilim insanlarının ifadesiyle, özensiz davrandığımız her aşama, Marmara Denizi`nin ölümünü hızlandırıyor. Biz, yaptığımız her konuyu, doğayı nasıl koruyacağımız üzerinden inşa etmeye çalışıyoruz. Burada yaptığımız bu yatırımın evet planlaması, projelendirilmesi, imalatı biraz zaman alıyor. Ama keşke bu işler, bu şehrin gündeminde yıllar yıllar önce tamamlanmış ve toparlanmış olsaydı. Biz, İstanbul`un atık suyun Marmara Denizi`ne, hatta Karadeniz`e, o canım Boğaz`a, Haliç`e bırakılan halini tümden ortadan kaldıran bir çalışmayı yönetiyoruz. Bu haliyle Marmara Denizi`ne olan büyük kötülüğü de ortadan kaldırmış olacağız.

KANAL İSTANBUL`U BİR KELİME BİLE ANAMIYORLAR. NİYE: Böyle hassas bir kent, böyle hassas bir ilçe ve yaşayanların hassas olduğu bir ortamda ifade edeyim ki; en önemli ihaneti de Kanal İstanbul ihanetini de hep birlikte öteledik. Bugüne kadar ertelettirdik. Yaptırmadık. Şimdi de onlara konuşturtmuyoruz farkındaysanız. Bir kelime bile anamıyorlar. Niye? Oy hesabı için. Bu çok kurnazca bir aldatma yolculuğu. Bu aldatma meselesi çok önemli. Hani daha önce kendilerinin ‘aldatıldık` diye tarifledikleri psikolojiyi, aslında görüyoruz ki ‘aldatma` ve ‘aldatılma` bunların anlayışlarında ve ruh hallerinde var. Bu açıdan biz ne onların aldatmalarına ne de aldatılmalarına bundan sonra müsaade edeceğiz. Kanal İstanbul`un ne büyük tehdit olduğunu, üstüne basa basa milletimize anlatacağız. Az önce anlattığım Marmara Denizi`nin yok olması noktasında, tabiri caizse kötülükle ilgili gaza basan ve kötüleştiren, denizi bitiren bir çalışma. Bunu bütün bilim insanları, ortaya koydukları tezlerle ispat etmiş durumdalar. Bu şekilde bunu dile getirmemeleri… ‘Efendim toplumun gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmaz` cümleleriyle bu milleti uyutamazlar. Milletimizi diri tutacağız, uyanık tutacağız. Ve onların aldatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Aldatılmalarını da müsaade etmeyeceğiz. Nasıl? Bir daha bu bir avuç insanın İstanbul`da iktidar yüzü görmemelerini sağlayarak. Onlar bir daha burada iktidar olamayacaklar. Ne aldatacaklar ne de aldatılacaklar.

BİLİMİN VE AKLIN IŞIĞINDA, ÇOK ÖZENLİ BİR SÜRECİ İSTANBUL`UMUZDA VAR ETTİĞİMİZ GİBİ: İnşallah bilimin ışığında, aklın ışığında, çok özenli bir süreci İstanbul`umuzda var ettiğimiz gibi, Bakırköy`de de İstanbul`un her ilçesinde de o bilim ve akıl önümüzde duracak ve o ışıkla beraber geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Bu yatırımımızın da İSKİ kurumumuzun, o kadim kurumumuzun… Dün de konuşmamda söyledim. Onun da -şaşırmayın ki- bizlere 90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk`ün hediyesi ve emaneti olduğunu, İSKİ`nin onun talimatıyla kurulduğunu da unutmayın. Bu da çok özel bir durum. O bakımdan, Cumhuriyetin bize emaneti İSKİ kurumumuzun bu özenli, çevreci ve dünyanın en nitelikli altyapı çalışmalarını yapan kurumu olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Genel müdürümüze, bütün yönetici ekibine, bütün çalışma arkadaşlarına ve aynı zamanda burada süreci yürüten yüklenici firmamıza, sahiplerine, çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Hızlıca inşallah Allah tamamına erdirsin. Bir an önce bu süreci sonlandıralım ve tertemiz Marmara`yı hep birlikte elde edelim”

MARMARA DENİZİ`NE KİRLİ SU AKIŞI ÖNLENECEK

İSKİ tarafından projelendirilen “Ataköy Atıksu Tüneli”, Marmara Denizi`nde yakın zamanda ve afet niteliğinde yaşanan müsilaj tehdidinden korunmak için yürütülen çalışmaların önemli bir aşaması. Mevcut durumda; Küçükçekmece Gölü`nün sol havzasından toplanan atık sular, Küçükçekmece Ön Arıtma Tesisi`nde ön arıtmadan geçerek, Marmara Denizi`ne karışmakta. Ataköy Atıksu Tüneli ile bölgenin atık suları Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi`ne yönlendirilerek, ön arıtma yerine, ileri biyolojik olarak arıtılacak. Böylece atık suda bulunan askıda katı madde, karbon, azot ve fosfor gibi kirletici maddeler giderilerek, Marmara Denizi çevre ve halk sağlığı açısından korunmuş olacak. Proje ile mevcutta yetersiz kapasitede olan kuşaklama kolektörlerinin de yükünü azaltarak, atık su kaynaklı su baskınları da önlenecek. 

YATIRIM MALİYETİ 940 MİLYON

Ataköy Atıksu Tüneli; Küçükçekmece Ön Arıtma Tesisi`nden başlayıp, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinden geçerek, Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi`ne ulaşacak. Ø3600mm çaplı 8620 metre uzunluğundaki tünel, 6 adet tünel şaftı ve 635 metre Ø1200/1800 mm “branşman” tünelinden oluşmakta. Projenin 3895 metrelik kısmı ve 4 adet şaftı tamamlanarak, S4 numaralı şafta (İmamoğlu`nun TBM cihazının geçişine tanıklık ettiği nokta) ulaştı. Ataköy Atıksu Tüneli`nin yatırım maliyeti, yaklaşık olarak 940 milyon TL olarak ön görülüyor.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA