8 Mayıs 2025 Perşembe

21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:54   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMININ REDDINI ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:53   ANKARA BAROSU: "YAŞAM HAKKıNı SAVUNACAK VE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI: “ANAYASA`NıN EVRENSEL ILKELERINDEN UZAK BU DÜZENLEME, YALNıZCA HAYVANLARıN DEĞIL, TOPLUMUN ORTAK ADALET DUYGUSUNUN DA DERIN BIÇIMDE ZEDELENMESINE NEDEN OLMUŞTUR”   15:31   CHP`NIN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI MITINGINE TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DESTEK: "DAYANıŞMA ADıNA PARTI VE GENÇLIK ÖRGÜTÜMÜZLE EYLEME KATıLACAĞıZ"   15:12   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE...   15:11   SARAÇHANE PROTESTOLARı... 14 GENCIN TAHLIYE TALEBI REDDEDILDI   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   14:49   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı AYM`NIN ÖNÜNDE… SERA KADıGIL: “ SIZ IŞINIZI YAPAMıYORSANıZ MASUMLAR ÖLMEYECEK, SIZ ISTIFA EDECEKSINIZ KARDEŞIM”   14:46   ANAYASA MAHKEMESI`NDEN HAYVAN YASASı`NıN IPTAL ISTEMINE RET   14:12   SARAÇHANE TUTUKLUSU GENÇLERIN AILELERI SILIVRI`DEN SESLENDI: BU YıL AILE YıLı ILAN EDILDI AMA AILELER PARAMPARÇA...   13:44   1 MAYıS` KUTLAMALARı NEDENIYLE IŞE GITMEYEN YAZıLıM UZMANı: "DARBEDILDIM VE IŞTEN ATıLDıM"   13:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "HER ZAMAN HALKıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ"  
 
     
   

MAHMUT TANAL`DAN SAVCILIĞA SORUŞTURMA ÇAĞRISI: AKP`NİN YENİDEN ADAY GÖSTERDİĞİ HİLMİ TÜRKMEN`İN SEÇİM AFİŞLERİNİN ASILMASINDA, ÜSKÜDAR BELEDİYE PERSONELİ KULLANILDI


CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Üsküdar`da belediye işçilerinin AKP adayının seçim kampanyası için calıştırıldığını belirterek savcıları göreve çağırdı. Tanal “Bir AKP klasiği! İstanbul`da tüm kamu kaynakları, devletin imkanları, AKP belediye başkan adayları için kullanılıyor. Bu sefer Üsküdar`da suçüstü yakalandılar! Vatandaşın hizmetinde olması gereken Üsküdar Belediyesi`nin resmi araçlarıyla, mevcut Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in fotoğraf ve imzasının işlendiği, ‘Üsküdar Bilir, Gerçek Belediyecilik Ak Parti`dir` sloganının yazıldığı afişler asıldı. AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personeli kullanıldı” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 11:18   Okunma : 538

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi`ne ait araçlarla, mevcut Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin asıldığını gösteren video ve fotoğrafları, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Adil ve eşit koşullardaki bir seçim yarışının ortadan kaldırıldığı ifade eden Tanal, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nın derhal soruşturma başlatması çağrısında bulundu.

AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personelinin de kullanıldığını belirten Mahmut Tanal, Türk Ceza Kanunu`nun 257. maddesine göre, görevi kötüye kullanma suçu işlendiğini, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun`a aykırı hareket edildiğini dile getirdi.


Tanal`ın açıklamaları ise şöyle:



“Bir AKP klasiği! İstanbul`da tüm kamu kaynakları, devletin imkanları, AKP belediye başkan adayları için kullanılıyor. Bu sefer Üsküdar`da suçüstü yakalandılar! Vatandaşın hizmetinde olması gereken Üsküdar Belediyesi`nin resmi araçlarıyla, mevcut Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP Adayı Hilmi Türkmen`in fotoğraf ve imzasının işlendiği, “Üsküdar Bilir, Gerçek Belediyecilik Ak Parti`dir” sloganının yazıldığı afişler asıldı. AKP`nin yeniden aday gösterdiği Hilmi Türkmen`in seçim afişlerinin ilçenin görünür noktalarına asılmasında, Üsküdar Belediyesi personeli kullanıldı.

Belediyeler dahil, tüm kamu kurumlarının resmi araçları/iş makineleri, vatandaşlardan toplanan vergilerle alınmaktadır. Bu araçlar ilgili kuruma, kamu hizmetinin yerine getirilmesi için tahsis edilmektedir. Kamu kurumu araçlarıyla AKP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen`in propaganda niteliğindeki tanıtım ve reklam afişleri asılamaz. Bu türden siyasi çalışmalar için resmi plakalı araç tahsis edilemez, personel görevlendirilemez.



CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SORUŞTURMA ÇAĞRISI

 

Türk Ceza Kanunu`nun 257. maddesine göre, “Görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiştir. Bu örnekte de görüldüğü üzere, adil ve eşit koşullardaki bir seçim yarışı ortadan kaldırılıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nın derhal soruşturma başlatması gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağız. Üsküdar`da, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun`a aykırı hareket ediliyor.

298 sayılı Kanun`un 62. maddesinde, “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, İktisadi Devlet Teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanların, ilan dağıtamayacağı” vurgulanmaktadır.

Yine Kanun`un 63. maddesinde, “62`nci maddede sayılanlarla, umumi menfaatlere hadim cemiyetler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetliler seçimlerde de tarafsızlıklarını muhafaza etmek zorundadırlar” denilmektedir.

Söz konusu Kanunun 63. maddesinin (a) ve (b) fıkrasında açık ve net şekilde şu vurgu yapılmaktadır:

‘Yukarıda yazılı olanların, 5830 sayılı kanunda yazılı yasak hükümleri saklı kalmak üzere seçim süresince:

a) Siyasi partilere veya adaylara her ne nam ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmaları,

b) Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları yasaktır.

Birinci fıkrada yazılı olanlarla, Bankalar Kanununa tabi teşekküllerin, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmaları yasaktır.

Daha önce basılmış ve yayınlanmış ve yukarı ki fıkradaki mahiyeti taşıyan her türlü kitap, broşür, afiş ve bunlara benzer yayınlar da aynı hükme tabidir`

 

TÜRKMEN KENDİNE GÜVENİYORSA, CHP ADAYI SİNEM DEDETAŞ`LA EŞİT ŞARTLARDA YARIŞSIN”

Seçim Kanununda belirtilen yasaklara uymayan, TCK`ya göre suç işleyen Üsküdar Belediyesi`nin ilgili görevlileri, yetkilileri hakkında vakit kaybetmeksizin gerekli yasal adımlar atılmalıdır. Eğer AKP`nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, kendine çok güveniyorsa, belediye imkanlarını kullanmaktan vazgeçerek, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayımız Sinem Dedetaş`la eşit şartlarda yarışmalıdır. Ancak görüyoruz ki, korku dağları sarmış! Hilmi Türkmen, seçimi kaybedeceği endişesiyle can havliyle belediyenin tüm imkan ve olanaklarını, personel ve araçları, kendi şahsi seçim kampanyası için seferber ediyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA