1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

MERSİN SİNEMA OFİSİ, KENT PAYDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELMEYİ SÜRDÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sinema sektöründe tanınırlığını artırmak ve kenti sektörde cazibe merkezi haline getirmek amacıyla kurulan Mersin Sinema Ofisi, kent paydaşlarıyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. 

 

Tarih : 12 Şubat 2024 Pazartesi 09:35   Okunma : 527

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sinema sektöründe tanınırlığını artırmak ve kenti sektörde cazibe merkezi haline getirmek amacıyla kurulan Mersin Sinema Ofisi, kent paydaşlarıyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. 

‘Bir film şehri olarak Mersin` sloganıyla kurulan Mersin Sinema Ofisi, kentte gerçekleştirilecek projeler için lokasyon, kaynak ve yaratıcı çözümler bulmayı hedefliyor. İzinler, şehir hizmetleri ve lojistik destek dahil olmak üzere tüm prodüksiyon ihtiyaçları için bir irtibat noktası haline gelecek Mersin Sinema Ofisi, kentin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacak.

Mersin Sinema Ofisi`nin detaylarını, fonksiyonlarını ve izlenecek yol haritasını belirlemek için sık sık bir araya gelen kent paydaşları, bu kez de Merkon binasında toplandı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Mersin`de sinema konusunda ciddi bir açık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mersin`in ciddi bir tanınırlık sorunu var. Turizmde, arkeolojide, farklı konularda keza sinema konusunda da pek çok proje konusu. Konu Mersin`le alakalı bile olsa Mersin`in ismi bile geçmiyor. Kentte sinema endüstrisi olarak neler yapılabilir? Belediye bu işin neresinde olabilir, yatırımcıyla yapımcıyı nasıl birleştirebiliriz? Hakan Hocamız ve değerli ekip arkadaşlarımız bu konuda ciddi çalışmalarda getirdiler. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Bu paylaşım kurum paydaş ilişkileriyle çoğu konunun üstesinden gelebiliriz. Mersin özelinde tüm paydaşlar spesifik kurullarda birleştiğimizde güzel çalışmalar olacağını düşünüyorum.”

Mersin Sinema Ofisi Danışmanı Hakan Erkılıç ise şöyle konuştu:

“Adana prodüksiyonları yapılıyor. Mersin`e gelip çekim yapıyorlar ve burayı Mersin prodüksiyonu olarak görmüyorlar. Bunları dönüştürmek gerekiyor. Mersin`i yaratıcı endüstrinin bir parçası haline getirmek istiyoruz. Sinema sektörü için istenen her şey burada var. Dolayısıyla Mersin bu anlamda çok cazip. Mersin`de yapılacak film-dizi projelerinde kolaylaştırıcı rol oynamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi burada destekleri sağlamak, bunları yerine getirmek ve kentle İstanbul`daki sinema endüstrisi arasında bir köprü olmak, kolaylaştırıcı bir unsur olmak için önemli bir misyon üstlendi. Mersin`in tanıtımını yapmak, markalaşmasını sağlamak, küçük yapım şirketlerin büyümesini sağlamak ve genel olarak turizme ciddi bir şekilde katkı yapacağını düşünüyoruz. Mersin Sinema Ofisi aslında Mersin`in gelişimi ve imajını güçlendirmeye yönelik yoğun bir faaliyet yürütecek. Mersin`in çeşitli paydaşlarının buna sahip çıkması gerekiyor ki biz burayı sinema, televizyon yapımları için bir çekim alanı haline getirebilelim.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA