23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

DP İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI... GENEL BAŞKAN UYSAL: “SÖZ YENİDEN İZMİR`İN VE KADINLARIMIZIN”


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir`de gerçekleştirilen toplantıda seçimlerin önemine dikkat çekerek partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıkladı.

 

Tarih : 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:43   Okunma : 409

KERİM UĞUR

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir`de gerçekleştirilen toplantıda seçimlerin önemine dikkat çekerek partisinin büyükşehir belediye başkan adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıkladı.

İzmir`de birçok siyasi partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını açıklamasının ardından DP`de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını bugün düzenlediği toplantıda açıkladı.Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal`ın katılımıyla düzenlenen toplantıya DP İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş ile Demokrat Parti Parlamento İlişkileri Başkanı, Parti Sözcüsü ve İzmir milletvekili Haydar Altıntaş eşlik etti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada “Geride bıraktığımız genel seçim akabinde yerel seçime doğru hızla ilerliyoruz. Son 20 yılda özellikle Cumhuriyete devri sabık muamelesinin uygulandığı böyle bir dönemde bu yerel seçimlerin, uzun bir dönem seçim olmayacağı anlayışı içinde ortaya çıkaracağı neticeler, içinde nefes alıp vereceğimiz siyasi iklimde belirleyici olacaktır. O neden DP İzmir olarak tarif ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti`nin temel değerlerinin, nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizin, her vasfıyla temsil edilen İzmir`imizde Demokrat Parti olarak bizler bu yerel seçim sürecinde geçmişte olduğu gibi dönem dönem İzmir`i idare etmiş hafızamızla beraber milletin önünde kuvvetli bir alternatif olmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugün İZBB adayımızı açıklıyoruz. Ayın 20`sine kadar kademe kademe ilçelerdeki adaylarımız da açıklanacak. Türkiye`nin demografik yapısı ortada İzmir`e çok yakışacağını düşündüğümüz ve inandığımız bu dönem belediye meclis üyesi olarak önemli bir tecrübesi ve akademik kimliği ile de bu birikimlerini siyasette de aktaracağını da düşünüyoruz ve Burcu Bostancıoğlu`nu İzmir Büyükşehir Adayımız olarak ilan ediyoruz.Meselemiz sadece siyasette değişen demografi, sadece kamuoyu önünde bir değişiklik değil. Zihniyet dönüşümüne de öncü olması için Sayın Burcu Bostancıoğlu`nu adayımız ilan ediyoruz. Bu seçimde söz yeniden milletin dedik. Söz yeniden İzmir`in ve kadınlarımızın ” dedi.

“MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ”

Uysal`ın ardından konuşan DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu ise şunları söyledi:

“Bugün tarihi bir gün, çünkü 30 yıl sonra bir İzmir kadını olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün en sevdiği şehirlerden biri olan İzmir`e Demokrat Parti`nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Atatürk`ün ilke ve inkılaplarının ışığında, bir kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük bir onur ve sorumluluktur. Bu, sadece bir seçim yarışı değil, aynı zamanda Atatürk`ün başlattığı mücadeleyi sürdürme ve kadınların toplumda daha fazla yer almalarına katkıda bulunma fırsatıdır. Ben 3 kuşak İzmir kadınıyım, İzmirli kadınların temsiliyim. İzmirli bir kadın olarak 5 yıldır yerel siyaset içerisinde kentime hizmet ediyorum. İzmir kadın dostu bir şehirdir. İzmir Cumhuriyet kurulurken Anadolu`ya model olacak bir şehir olarak misyon yüklenmiştir. Zaman zaman bundan rahatsızlık duyanlar şehrimizi, İzmir`i “Gavur” olarak nitelemiştir. Oysa İzmir kültürü tüm Anadolu`ya kucak açmıştır. Biz bu şehirde batının en uç noktası olan Balkanlardan, doğunun en uç köşelerinden gelen vatandaşlarımızla birlikte nefes alan bir şehiriz, İzmir`iz. İzmir herkese ana kucağı olmuştur. Dini, dili, ırkı, sosyolojisi ne olursa olsun İzmir herkesi bağrına basmıştır.İzmirliler olarak tarihin bize yüklemiş olduğu bu misyondan asla vazgeçmeyeceğiz. Romanlarımızla, lazımız, kürdümüz, çerkezimiz, Türkmenimiz, yörüğümüz ve boşnağımızla biz birlikte İzmir`iz, biz birlikte güzeliz. İzmir Demokrat partinin evi, demokrat parti İzmir`in kalbi… Kısaca “Mekanın sahibi geri geldi”. İzmir`i daha yaşanabilir bir şehir yapmak için, İzmirlilerin refahını artırmak için bu yola çıkıyorum. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, çevrede ve daha birçok alanda İzmir`i hak ettiği yere taşımak için var gücümle çalışacağım. İzmir`i, tüm İzmirlilerin şehri yapmak için yola çıkıyorum. Hiç kimseyi dışlamadan, ayrım yapmadan, kucaklayıcı bir yönetim anlayışıyla İzmir`e hizmet edeceğim”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA