7 Ağustos 2026 Cuma

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

SEYİT TORUN`DAN BAKAN IŞIKHAN`A: 4B PRİMLERİNE NEDEN YÜZDE 100 ZAM YAPILDI?


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan`a 2024 yılı için belirlenen SGK primlerini ödemekte zorlanan esnafı ve "4B sigorta primlerine neden yüzde 100 zam yapıldığını sordu. Torun, Bakan Işıkhan`a “Ödeme ve vergilendirme adaletsizliklerinin giderilmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 16 Şubat 2024 Cuma 10:29   Okunma : 319

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan`a 2024 yılı için belirlenen SGK primlerini ödemekte zorlanan esnafı ve "4B sigorta primlerine neden yüzde 100 zam yapıldığını sordu. Torun, Bakan Işıkhan`a “Ödeme ve vergilendirme adaletsizliklerinin giderilmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan`ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Torun, önergesinin gerekçesinde şunları ifade etti:

“KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERİN SAHİBİ OLAN VATANDAŞLARIMIZ 2024 YILI İÇİN BELİRLENEN SGK PRİMLERİNİ ÖDEMEKTE ZORLANMAKTA, ÇOK SAYIDA ESNAFIMIZ YENİ YILDA BELİRLENEN PRİMLERİ ÖDEYEMEMEKTEDİR”

“Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve ekonomik belirsizliklerden en çok etkilenen toplum kesimlerinin başında esnafımız gelmektedir. Enflasyonist ekonomiye karşın müşteri kaybetmemek adına fiyat artışlarını etiketlere yansıtamayan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin sahibi olan vatandaşlarımız 2024 yılı için belirlenen SGK primlerini ödemekte zorlanmakta, çok sayıda esnafımız yeni yılda belirlenen primleri ödeyememektedir. 2023 yılında 3.452 lira olan en düşük 4B(Bağ-Kur) primi yüzde yüz artışla 6.900 liraya yükseltilmiştir. Asgari ücrete yüzde 49, en düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yapılırken sigorta primlerine yüzde 100 oranında artış yapılması ne ekonomik ne etik hiçbir kurala uygun değildir. Söz konusu dengesizlik devletin Anayasa ile bağlı olduğu adalet ilkesiyle çelişmekte, toplum vicdanını yaralamaktadır.”
Torun, Bakan Yumaklı`ya şu soruları yöneltti:

“4B SİGORTA PRİMİ BURCU BULUNAN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISINI AÇIKLAR MISINIZ?"

“2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında son ödeme tarihi geçmiş olan 4B sigorta primi taksitlerinin sayısını açıklar mısınız? 2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında son ödeme tarihi geçmiş 4B sigorta primi borcu bulunan vatandaşlarımızın sayısını açıklar mısınız? Asgari ücrete yüzde 49, en düşük emekli maaşına yüzde 33.3 zam yapılırken 4B sigorta primlerine yüzde 100`ün üzerinde artış yapılmasının sebeplerini açıklar mısınız? Ödeme ve vergilendirme adaletsizliklerinin giderilmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? Düşünülmekteyse 4B sigorta primlerinin hangi rakamlar ile güncellenmesi planlanmaktadır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA