1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

ANDIRINLI SÜT ÜRETİCİSİ: "HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ. BİTİNCE HER HALDE AÇ KALIRIZ``


Kahramanmaraş`ın Andırın ilçesinde süt inekçiliği yapan Necati Keten artan yem fiyatlarının süt inekçiliğini bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Keten "Benim 40 tane hayvanım vardı, 10 tane hayvana düşürdüm. Süt 11,5 liraydı şimdi 13,5 liraya çıktı. Bir ay önce 425 liraya hesap gördük, bu ay 475 lira, önümüzdeki ay da 500 lira olacağını söylüyor yemciler. Bunun için bu kısır hayvanlarımı da satacağım ben. Bunlarda zaten kendini korumuyor bu şekilde, bu hayvancılık  bitme noktasına geldi. Bitince ne yapacağız? Bitince her halde aç kalırız öyle gözüküyor" dedi.

 

Tarih : 17 Şubat 2024 Cumartesi 08:52   Okunma : 432

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Kahramanmaraş`ın Andırın ilçesinde süt inekçiliği yapan Necati Keten artan yem fiyatlarının süt inekçiliğini bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Keten "Benim 40 tane hayvanım vardı, 10 tane hayvana düşürdüm. Süt 11,5 liraydı şimdi 13,5 liraya çıktı. Bir ay önce 425 liraya hesap gördük, bu ay 475 lira, önümüzdeki ay da 500 lira olacağını söylüyor yemciler. Bunun için bu kısır hayvanlarımı da satacağım ben. Bunlarda zaten kendini korumuyor bu şekilde, bu hayvancılık  bitme noktasına geldi. Bitince ne yapacağız? Bitince her halde aç kalırız öyle gözüküyor" dedi.

Kahramanmaraş`ın Andırın ilçesine bağlı Akgümüş Mahallesi`nde süt inekçiliği yapan Necati Keten artan yem fiyatlarının süt inekçiliğini bitirme noktasına getirdiğini ifade etti.

"YEM FİYATLARINDA AŞIRI ARTIŞ VAR"

Süt üreticisi Necati Keten: "Biz yıllardır hayvancılık yaparız. Çok aşırı bir artış var yem fiyatlarında. Sütümüz ucuz su pahasına gidiyor. Yem ise ayda en az iki defa bir defa zam geliyor. Benim 40 tane hayvanım vardı 10 tane hayvana düşürdüm. Süt 11,5 liraydı şimdi 13,5 liraya çıktı. Bir ay önce 425 liraya hesap gördük, bu ay 475 lira, önümüzdeki ay da 500 lira olacağını söylüyor yemciler. Bunun için bu kısır hayvanlarımı da satacağım ben. Bunlar da zaten kendini korumuyor bu şekilde, bu hayvancılık bitme noktasına geldi. Bitince ne yapacağız? Bitince her halde aç kalırız öyle gözüküyor.

Eşi Selma Keten ise, "Yaptığım emeği karşılamıyor, süt karşılamıyor. Yem verirsen süt olur yem de vermezsen süt olmaz. Eskiden karşılıyor sayılırdı, eskiden iyiydi. Süt ucuzdu ama yem de ucuzdu. Şu an da yem pahalı olunca emeğimi çıkartmıyor. Baktığım emek çıkmıyor. Yeme zam gelmesin sütümüze de zam gelmesin. Yem pahalı olduğu için sütümüz para etmiyor" şeklinde konuştu.

"KURTARMIYOR BIRAKACAĞIM BU İŞİ"

Hayvan besicisi Hilmi Türk ise şöyle konuştu:

"2 yıldır hayvancılık yapıyorum. 30 kadar hayvanım vardı, hepsini sattım, 7 tane hayvanım kaldı. Sırf yem fiyatları ve süt fiyatları dengeli olmadığı için. Kanalizasyon sıkıntısı var. Hayvanların giderleri buradan geliyor kendi imkanlarımla burayı kepçeyle parasıyla açtırdım ama yine tıkanıyor. Yine doluyor yola geliyor komşularımla da kötü oluyoruz. Bu sebepten dolayı hayvanlarımı yok pahasına vereceğim artık. Bıktım yani gına geldi dayanamıyoruz. Ölü fiyatına vereceğim artık. Süte 2 lira zam veriyor konsey, arkasından yem fabrikası 50 lira torba başı zam yapıyor. Kurtarmıyor, mecburen satacağım, yok pahasına satacağım, bırakacağım bu işi."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA