22 Mayıs 2026 Cuma

22:59   VAHAP SEÇER’DEN O KARARA ÇOK SERT TEPKI: ’KURULAN TUZAKLARı GÖRMELIYIZ!’   22:04   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’E DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   21:10   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’YARGı ELIYLE...’   20:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI: ’SARAY YARGıSıNıN KARARıNı TANıMıYORUZ!’   20:46   MANSUR YAVAŞ’TAN CHP’DEKI KURULTAY İPTALINE İLK TEPKI: ’BASKıN SEÇIM DAHIL HER ŞEYI YAPABILIRLER!   20:41   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ÇOK SERT ’YARGı DARBESI’ TEPKISI: ’MILLI İRADE YOK SAYıLMAKTADıR!’   20:40   İZMIR BAROSU’NDAN GÜNDEMI SALLAYACAK ’CHP’ ÇıKıŞı: ’BU BIR YARGı DARBESIDIR!’   20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’   20:25   İSTANBUL BAROSU’NDAN CHP KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’SIYASAL YAŞAMA AĞıR BIR DARBE!’   20:20   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’SIYASI BASKı OPERASYONU’   19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EMEKLİ EVİ ÜYELERİNE YÖNELİK SAĞLIK SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evleri üyelerine yönelik düzenenen sosyal aktivitelerin yanı sıra sağlık seminerleri de sürüyor. 

 

Tarih : 17 Şubat 2024 Cumartesi 09:51   Okunma : 533

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evleri üyelerine yönelik düzenenen sosyal aktivitelerin yanı sıra sağlık seminerleri de sürüyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Gaye Saban, ‘Yaşlılıkta Beslenme` başlığında, Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan da ‘Yaşlılık psikolojisi nedir, amaçlar ve anlamlar nedir?` konularında sunum yaptı. 4 gün süren sunumların sonuncusu Kültür Park içerisinde faaliyet gösteren Tarsus Emekli Evi`nde düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu sunumlar sonunda uzmanlar, yaş almış yurttaşların sorularını da yanıtladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`nda görevli Diyetisyen Gaye Saban, şöyle konuştu:

“Bunun öncesinde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evi`nde seminerlerimizi verdik. Bahsettiğimiz konular, yaşlılıkta beslenme ve yaşlılık psikolojisi ile ilgiliydi. Bireyler yaşlandıkça gereksinimleri, beslenme biçimleri, metabolizmaları, kronik hastalıklara yatkınlıkları değişime uğruyor. Biz de bu noktada, yaşlılarımıza yardımcı olabileceğimiz konular üzerinde durduk Belediyemizin bu konuda birçok hizmeti var. Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist olarak hizmet veriyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`nda görev yapan Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan da şunları söyledi:

“Emekli Evleri`nde, yaşlılık psikolojisi üzerine konuştuk. Amacımız, onların hayatında bir farkındalık yaratmaktı. Çünkü yaş aldıkça insanlar, olumlu düşüncelerden çok olumsuz düşüncelere daha çok dayanıyorlar. O yüzden bu düşünceleri ‘Nasıl olumluya çevirebiliriz? Hayata pozitif bakma ve stresle baş etme` gibi konulara değindik. Bu noktada yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler de çok iyiydi.”

Büyükşehir Tarsus Emekli Evi`nin müdavimlerinden Hasan Yunus, hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, “Emekli Evi`nde yapılan hizmetler iyi. Değişik zamanlarda farklı branşlardan doktorlar geliyor ve bizi bilgilendiriyorlar. Biz de faydalanmaya çalışıyoruz. Sosyal aktivite kapsamında gezilerimiz oluyor. O açıdan da memnunuz” dedi. 

Tarsus Emekli Evi`nin ilk üyeleri arasında yer alan ve sağlıkla ilgili bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olduğunu vurgulayan Hasan Şimşek ise “Çok yürümekten dolayı zayıflamıştım. Buraya gelen doktor, yürüyüşü azaltmamı söyledi ve çok faydasını gördüm. Bizim gibi herkes gelsin. Ben buraya her gün gelirim” diye konuştu. 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA