17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

AKDENİZ’DE TARİHİ ÇANKAYA İLKOKULU’NUN RESTORASYON SÜRECİ BAŞLADI


Tarihi geçmişi 100 yıl öncesine dayanan ve nice doktor, eczacı, avukat ve bürokratın yetiştiği eski Çankaya İlkokulu’nun (Kurtuluş Mektebi) yeniden bir eğitim kurumu olarak kente ve geleceğe kazandırılması projesinde ilk adım atıldı.

 

Tarih : 20 Şubat 2024 Salı 15:43   Okunma : 518

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, 1 buçuk yılı aşan mücadele ve girişimi sonucu bir asırlık Çankaya İlkokulu’nun bahçesine kaçak yapılan binanın yıkımı başladı. Bu hafta içinde yapılacak ihale sürecinin bitmesinin ardından da tarihi eğitim yuvasının restorasyonuna başlanacak.

Akdeniz Belediyesi’nin, Mersin Valiliği’nin destekleri ve Anıtlar Kurulu’nun da onayıyla başlattığı Çankaya İlkokulu Restorasyon Projesi’nde ilk adımlar atıldı. Bu kapsamda ilk etapta, yıllardır kaderine terk edilen tarihi okulun yanına kaçak yapılan binanın yıkımı başladı. Çevre güvenliğini alan belediye ekipleri, iş makineleri desteğiyle kaçak yapının yıkımını gerçekleştirecek.

Çankaya İlkokulu bahçesindeki çalışmayı yerinde takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kendisinin de 5 yıl okuduğu tarihi binayı yeniden bir eğitim kurumu olarak kente ve geleceğe kazandırıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Beş yıl gibi kısa bir sürede İz Bırakanlar Müzesi, Tarihi Muhakemat Binası, Millet Kütüphanesi ve nihayet Çankaya İlkokulu gibi 4 tarihi yapıyı restore ederek kente kazandırdıklarının altını çizen Başkan Gültak, “Bu okuldan birçok meslekten insan yetişti. Eğitim kalitesi ile uzun zaman Mersin’in en önemli okullarından bir tanesi oldu. Yanından her geçtiğimde yüreğimde bir sızı oluşuyordu. ‘Okulum için ne yapabilirim?’ diye hep düşünüyordum. Gün geldi belediye başkanı oldum ve hemen burayı planladım. Bazı aksaklık ve engellemeleri aşarak son aşamaya getirdik.” dedi.

Okulun bahçesinde bulunan ve yıkımına başlanan binanın kaçak olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “İlk olarak bu kaçak binanın yıkım kararını Meclisimizden geçirdik. Daha sonra Anıtlar Kurulu ve ilgili kurumlardan gerekli izinleri aldık. Tekrar Meclis kararı da aldıktan sonra şu an burada ilk yaptığımız iş, buradaki kaçak binayı kaldırmak. Okulun bahçesini işgal eden bu kaçak binanın, bugüne kadar kimsenin el atmadığı bu kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 

ARTIK OK YAYDAN ÇIKTI!

Belediye bürokratları tarafından bu hafta içinde, okulun restorasyon ihalesinin yapılacağı bilgisini de veren Başkan Gültak; “Dolayısıyla artık sona geldik. Cuma günü ihale sonuçlanacak ve prosedürler uygulanacak. Cuma günü ihaleyi kimin aldığı ortaya çıkacak. Eğer itiraz olmaz ise 2-3 hafta içinde de ihaleyi alan firmaya burayı devredeceğiz. Sonrasında restorasyon çalışmaları başlayacak. Tahmin ediyorum yaklaşık 1 yıl sürecek. Çünkü çok detaylı bir çalışma oldu. Sadece buranın yıkımı için 1 buçuk yıl uğraştık ve bugün yıkım başladı. Artık ok yaydan çıktı.” diye konuştu.

 

“ŞİMDİ HARMAN ZAMANI; 31 MART’TA TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Tarihi Çankaya İlkokulu’nun, yenileme sonrasında, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi anaokulu, halk eğitim merkezi veya olgunlaşma enstitüsü gibi yine bir eğitim kurumu olarak hizmet vereceğinin de altını çizdi. Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse merak etmesin; Allah’ın izniyle 1 Nisan’da da buradayız. Herkesin oyuna da talibiz. Mersin’de birçok iş yaptık ve önümüzdeki 5 yıl içinde de yapacağımız daha çok işimiz var.

Çankaya İlkokulu, sadece 5 yıl içinde yenilediğimiz 4’üncü tarihi Mersin Evi olacak. Kentsel dönüşümler, spor tesisleri, eğitim projeleri ve daha birçok alanda 5 yılda, bugüne kadar yapılmamış hizmetlere imza attık. Hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadık. Ne Kürtleri, ne Arapları, ne Yörükleri, ne Alevileri, ne de Sünnileri… Hiç kimseyi ötekileştirmedik, herkesin belediye başkanı oldum. Bu nedenle de 31 Mart seçiminde herkesin desteğini istiyorum. Şimdi harman zamanı!”

 

“TAKDİR, AKDENİZ HALKININDIR”

Konuşmasının devamında; birçok doktor, siyasetçi, iş insanı ve bürokratın yetiştiği tarihi Çankaya İlkokulu’nun 1924’te inşa edilmiş Cumhuriyetle yaşıt olduğuna da işaret eden Başkan Gültak; “Başta Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Projede Sayın Valimizin de gerçekten büyük emeği var. Tabi sadece ben değil, burası bittiğinde birçok insanın anıları canlanacak. Artık son 1 buçuk aya girdik. 5 yıl içinde 4’üncü tarihi binamızı yenilemenin gururunu yaşıyoruz. Son 25-30 yılda, ilçe belediye başkanları içinde, bu kadar tarihi binayı canlandırıp yeniden hayata katan bir belediye başkanı gelmedi. Tüm takdiri Akdeniz’de oy kullanacak vatandaşlarımıza bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Mustafa Gültak, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA