28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN KURS MERKEZLERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİYLE BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Veli Buluşması Etkinliği`nde Büyükşehir`in kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, her öğrencinin iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu belirterek, “Çocuklarımız okusun. Çocuklarımız eğitim alsın ki dünyayla rekabet etsin. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir` demiş Kemal Atatürk. İlimin peşinden gidin” dedi. 

 

Tarih : 20 Şubat 2024 Salı 18:01   Okunma : 414

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Veli Buluşması Etkinliği`nde Büyükşehir`in kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, her öğrencinin iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu belirterek, “Çocuklarımız okusun. Çocuklarımız eğitim alsın ki dünyayla rekabet etsin. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir` demiş Kemal Atatürk. İlimin peşinden gidin” dedi. 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Veli Buluşması Etkinliği`nde Büyükşehir`in kurs merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Buluşmaya Başkan Seçer`in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Büyükşehir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nin Tarsus, Mithatpaşa, Eskiömerli, Bahçe ve Yenice şubelerindeki öğrencilerin aileleri katıldı.

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü`nün çalışmalarının anlatıldığı videonun gösterimiyle başlayan etkinlik, konuşmalarla devam etti. Salonu dolduran velililerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Başkan Seçer, Tarsus`ta olmaktan dolayı mutluluğunu belirterek, şunları söyledi:

“Memleketimde çok mutluyum. Allah Tarsus`umuzu daim etsin, daha da güzelleştirsin, zenginleştirsin. Sizlere sağlık, afiyet, sağlıklı ömür, çocuklarımıza mutluluk versin. Ben sizleri çok seviyorum. Biliyorum kalp kalbe karşıdır. Sizler beni, ben sizleri sevdiğimiz için zaten böyle özlemle, hasretle, sevgiyle bir araya geldiğimiz zaman coşku doluyoruz, hepimizin yüzü gülüyor. Öyle anneler var ki sabahtan akşama kadar Tarsus`un sebze tarlalarında, meyve bahçelerinde çalışır, 24 saatini çocukları için harcar. Ben o anaların elini öpüyorum. Onları sevgiyle kucaklıyorum. Onlara saygı duyuyorum. Emeğe saygı duyuyorum. Alın terine saygı duyuyorum. Emeksiz hiçbir şey olmaz. 

Çocukların eğitimine onların daha iyi eğitilmesine yeri geliyor bütçeniz yetmiyor. İşte orada devlet baba olacak, belediye olacak. Biz devlet babayız, belediye babayız. Belediye başkanı kendi sağlığından, mutluluğundan önce halkının sağlığını, halkının mutluluğunu düşünecek. Gerekirse uyumayacak. Varsa yoksa sorumluluğunu üstlendiği vatandaşının hizmetinde olacak.

Çocuklarımız okusun. Çocuklarımız eğitim alsın ki dünyayla rekabet etsin. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir` demiş Kemal Atatürk. İlimin peşinden gidin. Biz de bu anlayışla 5 yıl önce belediye yönetimine geldiğimizde ‘Bu işe el atacağız` dedik. Biz Milli Eğitim Bakanlığı değiliz ama güçlü bir belediyeyiz. Türkiye`nin ilk yedide olan belediyesiyiz biz, güçlüyüz. Dedik ki, ‘Bütçemizin önemli bir kısmını eğitime ayıralım`ve şu anda 7 bin 200 öğrencimiz var bizim. Hem YKS hem LGS hazırlanıyorlar. 27 merkezimiz var. Her çocuğumuzun hakkı. Gençler daha iyi eğitim, daha iyi üniversiteye gitmek istiyor. Mersinde yaşayan gençler merak etmesin; Vahap Amca`ları var, onlara sahip çıkar.”

Bir öğrencinin kurs merkezine gidebilmesi için ailelerin 40 bin TL`ye yakın masraf yapması gerektiğini hatırlatan Başkan Seçer, Büyükşehir`in kurs merkezlerinin ücretsiz olmasının yanı sıra eğitimcilerinin de çok özverili çalıştığını ve her öğrenciye kendi çocuğu gibi yaklaştığını söyledi. Çocukların Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne emanet olduğunun altını çizen Seçer, şöyle devam etti:

“Biz hepsiyle kendi çocuğumuz gibi ilgileniyoruz, Onlara imkanlarımızı sunuyoruz. Kitaplar, kaynaklar, soru bankası veriyoruz. Bazı eğitim kurumlarımızda merkezlerde öğle yemeği bazı yerlerde sabah erken çorba servisi yapıyoruz. Neden; çocuklarımız okusun, çocuklarımız ülkemize, milletimize, dünyaya, insanlığa faydalı çocuklar olsun, cahil olmasın. Cahillik bütün kötülüklerin anasıdır. Eğitimli, ilgili, becerikli insanların hepimize faydası olur.” 

Mersin`in öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Seçer, öğrenci kenti sıralamasında ilk 5 büyükşehir arasında yer aldığını söyledi. Mersin`de 4 üniversite olduğunu kaydederek öğrenciler için birçok imkanı sunduklarını hatırlatan Seçer, kurs merkezlerindeki eğitimin yanı sıra öğrencilerin sınav ücretinin de karşılanacağını ve tercih dönemi ise danışmanlık hizmeti verileceğini belirtti. 31 Mart`ta 5 yıl daha görevde kalacağını söyleyen Seçer, “Bir yere gittiğim yok, daha 5 yıl buradayım, çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Biz durmuyoruz biz çalışıyoruz, çok konuşmuyoruz. Sizler için çalışıyoruz” dedi.  

31 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç`a da destek isteyen Seçer, “Bizim Tarsus Belediye Başkan adayımız Ali Boltaç biliyorsunuz. Ali Boltaç`a desteğinizi bekliyorum. Ağaç dalıyla gürler. Ben Mersin`de, Ali kardeşimiz de burada size güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bir anne ve baba için evlatlarının oldukça kıymetli olduğunu ve Seçer`in insanların hayatına dokunacak çok güzel hizmetler yaptığını dile getirerek, şunları belirtti:

“Hiçbir öğrencinin birbirinden geri kalmaması adına yapılan bu çalışmalar ciddi anlamda karşılığını görüyor. Çünkü bu kurs merkezlerinden mezun olanların üniversite sınavlarına girdiklerinde çok sayıda mühendis, mimarlık bölümlerini kazanıp, hayata adım attıklarını görüyoruz. Bunları görünce de bizler çok mutlu oluyoruz. Ben Başkanımızın bu dokunuşlarının, bu hizmetlerinin, sandık başına gittiğinizde hepinizin vicdanında, aklında ve yüreğinde olacağını düşünüyorum.”

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA