27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SİYASİ PARTİLERİN 31 MART YEREL SEÇİMLERİ İÇİN BELİRLEDİKLERİ ADAY LİSTELERİNİ İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARINA TESLİM ETME SÜRESİ SONA ERDİ


Siyasi partilerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için belirledikleri aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim etme süresi bugün sona erdi. Belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listeleri, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları tarafından ilçe seçim kurullarına; büyükşehir belediye başkan aday listeleri ise il başkanlıkları tarafından il seçim kurullarına sunuldu. Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat`a kadar tamamlayabilecek. Kesin aday listeleri ise 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

 

Tarih : 20 Şubat 2024 Salı 17:01   Okunma : 388

Siyasi partilerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için belirledikleri aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim etme süresi bugün sona erdi. Belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listeleri, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları tarafından ilçe seçim kurullarına; büyükşehir belediye başkan aday listeleri ise il başkanlıkları tarafından il seçim kurullarına sunuldu. Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat`a kadar tamamlayabilecek. Kesin aday listeleri ise 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandığa gidecek. Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) yayınladığı seçim takvimine göre; siyasi partilerin yerel seçimler için belirledikleri aday listelerini il ve ilçe seçim kurularına teslim etme süresi bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına verdi. Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat`a kadar tamamlayabilecek.

Bağımsız adaylar dahil olmak üzere geçici aday listeleri il ve ilçe seçim kurulları tarafından 23 Şubat Cuma günü saat 08.00`de ilan edilecek. İl ve ilçe seçim kurulları, itirazları da bu tarihten itibaren almaya başlayacak. Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı il ve ilçe seçim kurullarına 24 Şubat Cumartesi saat 17.00`ye kadar itiraz edilebilecek. Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların karara bağlanmasının son günü ise 26 Şubat Pazartesi.

2972 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun`un 15`inci maddesinin ikinci fıkrasına göre adaylar hakkında adaylık koşullarında noksanlık veya aykırılıklar nedeniyle yapılacak itirazlar il seçim kurulunca, büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin olarak da Yüksek Seçim Kurulu`nca 28 Şubat Çarşamba günü kesin karara bağlanacak.

YSK`nın il seçim kurulu, il seçim kurulunun ilçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılmış itirazları kesin olarak karara bağlamasının son günü ise 1 Mart Cuma günü. Aday listelerinde meydana gelen eksiklikler siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına en geç 2 Mart Cumartesi günü bildirecek.

Bağımsız adaylar dahil olmak üzere kesin aday listeleri, il ve ilçe seçim kurullarınca 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA