23 Mart 2026 Pazartesi

20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

FEYZA ALTUN HAKKINDA JET İDDİANAME: 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ


Sosyal medyadaki `şeriat` paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında, `Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik` suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

 

Tarih : 22 Şubat 2024 Perşembe 13:18   Okunma : 365

Sosyal medyadaki `şeriat` paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında, `Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik` suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "X" isimli sosyal medya hesabından şeriatla ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle Altun hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

FEYZA ALTUN: "ŞERİAT DİN DEĞİL SİYASİ BİR REJİM"

İddianamede, şüphelinin suç tarihinde kendisine ait olan Feyza Altun kullanıcı isimli hesabından X sosyal paylaşım sitesinde söz konusu paylaşımı yaptığı, bu paylaşımı kapsamında soruşturma işlemlerine başlanıldığı aktarıldı. Şüphelinin alınan savunmasında; söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını ancak şeriatin din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakarette bulunmadığını beyan ederek üzerine atılı suçlamayı dolaylı olarak kabul ettiği belirtildi. 

İDDİANAMEDE ŞERİATIN TDK`YA GÖRE ANLAMINA YER VERİLDİ 


Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Türk Dil Kurumu`na göre şeriatin kelime anlamının; `Kur`an`daki ayetlere, Hz. Muhammed`in sözlerine dayanan İslam kanunu; İslam hukuku` olarak tariflendiği belirtildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nün açık kaynak araştırma raporuna göre suça konu paylaşımın yapıldığı Feyza Altun kullanıcı isimli X hesabının şüpheliye ait olduğunun tespit olunduğu, şüphelinin suça konu paylaşımı üzerine bir çok sosyal medya kullanıcısının bu paylaşıma tepkide bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği; tüm bu hususlar kapsamında şüphelinin X isimli sosyal paylaşım sitesinde söz konusu paylaşımı yapmak suretiyle din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle üzerine atılı  `Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik` suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

"ŞERİAT KADIN TAŞLAYAN TALİBAN AKLIDIR BENİM İÇİN"

Feyza Altun gözaltına alındığı saatlerde, kimseyi rencide etmeyi düşünmediğini vurgulamış, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez.

Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur" ifadelerini kullanmıştı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA