19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: “ÜLKEMİZİN BİR YILLIK TURİZM GELİRİ 50 MİLYAR DOLAR, ÇIKARILAN ALTINDAN ELDE EDİLEN GELİR İSE 6,4 MİLYAR DOLAR. ATTIĞIMIZ TAŞ, ÜRKÜTTÜĞÜMÜZ KURBAĞAYA DEĞİYOR MU”


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Erzincan İliç`teki maden faciasıyla ilgili “AKP ve Enerji Bakanı sürekli her konuşmasında İliç`teki olayı `heyelan` olarak niteliyor. Olay heyelan değil. Bir liç yığınının ihmaller zinciri sonucu akmasıdır, heyelan bir doğa olayıdır. Maalesef bu konu bir doğa olayı değil, ihmaller zincirinin ortaya çıkardığı bir olaydır. Ülkemizin bir yıllık turizm geliri 50 milyar dolar, çıkarılan altından elde edilen gelir 6,4 milyar dolar. Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu" dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2024 Perşembe 15:14   Okunma : 484

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Erzincan İliç`teki maden faciasıyla ilgili “AKP ve Enerji Bakanı sürekli her konuşmasında İliç`teki olayı `heyelan` olarak niteliyor. Olay heyelan değil. Bir liç yığınının ihmaller zinciri sonucu akmasıdır, heyelan bir doğa olayıdır. Maalesef bu konu bir doğa olayı değil, ihmaller zincirinin ortaya çıkardığı bir olaydır. Ülkemizin bir yıllık turizm geliri 50 milyar dolar, çıkarılan altından elde edilen gelir 6,4 milyar dolar. Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu" dedi.

CHP Adana Milletvekili Şevkin, TBMM Genel Kurulu`nda önceki gün yaptığı konuşmada İliç`deki maden faciasını gündeme getirdi. Şevkin, şunları söyledi:

“Güzel ülkemde yaşamı adeta cehenneme çeviren bir ekonomik, sosyal ve yönetim krizi var. Geçen hafta CHP heyeti ile beraber İliç`teydim. Bir kere tanımı doğru koymalıyız. AKP ve Enerji Bakanı sürekli her konuşmasında İliç`teki olayı `heyelan` olarak niteliyor. Olay heyelan değil. Bir liç yığınının ihmaller zinciri sonucu akmasıdır, heyelan bir doğa olayıdır. Maalesef bu konu bir doğa olayı değil, ihmaller zincirinin ortaya çıkardığı ve belki de 9 işçimizin hayatını kaybettiği -umuyoruz ki sağ çıkarılırlar- bir olaydır.”

“ÖLÜMLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI BIRAKIN”

Sayın Grup Başkanvekili, burada bize bir dizi vergilerdi, kazanımları ifade etti. Hangi vergi 9 insanın canını geri getirir, bunu sorgulamak isteriz. Bir ton zeytinin getirisi 5 bin dolar, bir ton mermerin getirisi 500 dolar. Doğayı tahrip etmeye değer mi? Ülkemizin bir yıllık turizm geliri 50 milyar dolar, bugüne kadar çıkarılan altından elde edilen gelir ise 6,4 milyar dolar. Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu?

Ölümler üzerinden siyaset yapmayı bırakın. İnsanlar öldükten sonra gözyaşı dökmeyi bırakın, önce insanların ölmeyeceği bir denetim mekanizması kurun, madenleri uluslararası şirketlere ve içerideki şirketlere peşkeş çekmeyi bırakın.”

 

 

 

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA