7 Ağustos 2026 Cuma

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU`NDAN ABDULKADİR URALOĞLU`NA: “TCDD`NİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI MÜLAKATINDA BİRLEŞİK TAŞIMACILIK SENDİKASI ÜYESİ 70 PERSONELE ALAN DIŞI SORULAR SORULMASININ GEREKÇESİ NEDİR”


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, “TCDD`nin Görevde Yükselme Sınavı`nın sözlü mülakat aşamasında, ünlü bir boksörün 1990 yılında Müslüman olduktan sonra aldığı isim, penisilinin kimin tarafından icat edildiği gibi alan dışı sorular sorulduğu iddiaları doğru mudur? Bahse konu soruların doğrudan bazı adayları direkt eleme amacıyla alan dışı seçildiği iddiaları doğru mudur? Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi 70 personele tamamen alan dışı sorular sorulmasının gerekçesi ve izahı nedir? TCDD yönetiminin kendine yakın siyasi bağlantısı olan personellere unvan verdiği iddiaları doğru mudur” diye sordu.

 

Tarih : 25 Şubat 2024 Pazar 14:05   Okunma : 381

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, “TCDD`nin Görevde Yükselme Sınavı`nın sözlü mülakat aşamasında, ünlü bir boksörün 1990 yılında Müslüman olduktan sonra aldığı isim, penisilinin kimin tarafından icat edildiği gibi alan dışı sorular sorulduğu iddiaları doğru mudur? Bahse konu soruların doğrudan bazı adayları direkt eleme amacıyla alan dışı seçildiği iddiaları doğru mudur? Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi 70 personele tamamen alan dışı sorular sorulmasının gerekçesi ve izahı nedir? TCDD yönetiminin kendine yakın siyasi bağlantısı olan personellere unvan verdiği iddiaları doğru mudur” diye sordu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TCDD`nin Görevde Yükselme Sınavı kapsamında yapılan sözlü mülakat sınavındaki usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"MESLEKİ BİLGİDEN UZAK SORULAR SEBEBİYLE 70 PERSONEL ELENMİŞTİR”

“TCDD`nin Görevde Yükselme Sınavı kapsamında gerçekleştirilen sözlü mülakat sınavına giren personellere mesleki olmayan, liyakatten uzak sorular sorulduğuna dair iddialara yönelik haberler kamuoyuna yansımıştır. Birleşik Taşımacılık Sendikası`nın gündeme getirdiği iddiaya göre, mesleki bilgiden uzak sorular sebebiyle 70 personel elenmiştir. TCDD yönetiminin, yönetime yakın kişilere bölge kontrolörü, büro şefi, gar müdürü, istasyon şefi, güvenlik şefi, şube müdürü ve uzman gibi unvanları verdiği, bu sebeple sözlü mülakat sınavında bahse konu mesleki bilgi dışında sorularla eleme yapıldığı iddiaları gündeme gelmiştir.”

"TCDD`NİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI MÜLAKATINDA BİRLEŞİK TAŞIMACILIK SENDİKASI ÜYESİ 70 PERSONELE ALAN DIŞI SORULAR SORULMASININ GEREKÇESİ NEDİR”

CHP`li Tanrıkulu`nun Bakan Uraloğlu`na yönelttiği sorular ise şöyle:

“TCDD`nin gerçekleştirdiği görevde yükselme sınavına toplam kaç personel katılmıştır? Sınava katılan toplam kaç personel bu sınavlardan başarılı olmuştur? Sözlü sınavı gerçekleştiren kurulda kimler yer almıştır? Sözlü sınavda sorulacak sorular kim tarafından ve hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Bu sınavlarda her personele aynı sorular mı sorulmuştur? Görevde Yükselme Sınavı`nın sözlü mülakat aşamasında, ünlü bir boksörün 1990 yılında Müslüman olduktan sonra aldığı isim, penisilinin kimin tarafından icat edildiği gibi alan dışı sorular sorulduğu iddiaları doğru mudur? Sözlü mülakatta sorulan sorulardan Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Bahse konu soruların doğrudan bazı adayları direkt eleme amacıyla alan dışı seçildiği iddiaları doğru mudur? Sözlü sınavlar kayıt altına alınmış mıdır? Alınmışsa tüm adaylara sorulan sorular kamuoyuyla paylaşılacak mıdır? Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi 70 personele tamamen alan dışı sorular sorulmasının gerekçesi ve izahı nedir? TCDD yönetiminin kendine yakın siyasi bağlantısı olan personellere unvan verdiği iddiaları doğru mudur? Sınava giren tüm adaylara sorulan sorular, adayların verdikleri yanıtlar ve sonucu belirleyen sınav tutanakları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA