29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİYOMETRİK İMZA VE TEK MASA UYGULAMASINI SÜRDÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü`nün biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlıyor.

 

Tarih : 28 Şubat 2024 Çarşamba 09:39   Okunma : 426

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü`nün biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlıyor.

Türkiye`de dijital imza ile abonelikte bir ilki başlatan MESKİ Genel Müdürlüğü`nün biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini daha kaliteli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. MESKİ`nin abonelik için istenen evrakları çevrim içi olarak görüntülemeye başlaması ile aboneler işlemlerini sadece kimlikleriyle gerçekleştirebiliyor. 

MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Atar, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“MESKİ olarak kentteki yaşam konforunu artırmak için yaptığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu kapsamda yine Türkiye`de bir ilk olan evraksız abonelik işlemleri ve dijital dönüşümle başlattığımız projeler kapsamında çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız. Yine yaklaşık 1 yıl önce hizmete aldığımız konforlu ve dijital altyapısını desteklediğimiz yeni hizmet binamızı halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız.”

MESKİ yeni hizmet binasında yer alan yeni ve modern abone hizmetlerinde kullanılan biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini daha kaliteli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. 

Bölgede hizmet veren esnaf ve uygulamadan yararlanan vatandaşlardan bazıları da düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Sabri Duruk: “Küçük Çarşı 5 sene önce yıkıldı. Küçük Çarşı`nın yerine MESKİ binası geldi ve bundan da oldukça memnunuz. MESKİ gelmeden buranın halini çok iyi bildiğim için ve şu andaki duruma göre mukayese edersek, MESKİ`nin buraya gelmesi çok iyi oldu. Zaten Başkan da, `Çarşı canlansın, esnaflara faydası olsun diye, biz buraya MESKİ`yi getirdik` demişti. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir isabet oldu. Hem işlerimiz arttı, hem de cadde canlandı. Eskiye nazaran çok büyük bir farklılık var. Cadde daha modernize oldu ve işlem hacmi arttı. İnsanlar buraya gelip işlerini halledebiliyor.”

-Aydan Çakıcı:“MESKİ buraya geleli bir yıl oldu. Daha önceleri iş imkanımız çok fazla yoktu. Ama son bir yıl içerisinde, tabii ki bunların farkındayız, çalışanlar olsun gelen müşteriler olsun MESKİ`nin bize çok faydası oldu. Bundan da çok memnun kaldık ve komşularımız da aynı şekilde memnun. Daha öncesi işlerimizde siftah yapmadığımız günlerimiz vardı, ama şimdi çok iyi. Bundan da çok memnunuz. MESKİ`nin burada oluşundan dolayı Vahap Başkanımıza da teşekkür ederiz.”

-Hikmet Kutlu: “MESKİ buraya geldikten sonra daha bir canlılık oldu. Çarşıya çok katkı ve hareketlilik kattı.”

-Erdal Çakıcı: “MESKİ`nin buraya gelmesiyle işlerimizin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Onların sayesinde ikinci işimi de açtım. İnşallah daha da iyi olacağına inanıyorum. Başkanımız Vahap Seçer, burası için gerçekten çok iyi mücadeleler veriyor ve çok da iyi çalışıyor. Başarılarının devamını diliyorum.” 

-Adnan Kardeş: “70`li yıllardan beri çarşıdayım. Çocukluğumuzdan gençliğimizden bugüne kadar geldik. Şu anda MESKİ`nin olduğu yerde, 70`li yıllardan beri Küçük Çarşımız vardı. Ulu Çarşımız vardı. Atatürk Caddemiz vardı. Bahri Ok Çarşımız vardı. O günler çarşımız çok güzeldi ve herkesin odak noktasıydı. MESKİ`nin olduğu binaya gençlik merkezi yapılacaktı. Çarşı`yı daha da geriletirdi bu olay. Burada esnaf için vatandaş için, Vahap Başkan Büyükşehir Başkanı olduktan sonra, `Buraya MESKİ binası yapacağım` dedi ve buraya MESKİ binasını getirdi. MESKİ binasını getirmesi ile beraber Silifke Caddesi canlanmaya başladı. İnsanların yüzü gülmeye başladı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca köşeye aşağısı 2 katlı, üstü meydan bir otopark yaptı. Onun da çarşımıza çok büyük bir katkısı oldu. Silifke Caddemiz kurtuldu.” 

-Yunus Emre Karataş: “MESKİ aboneliğine geldim. MESKİ ve çalışanlarına ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. İşlemlerim hızlıydı. Geldim, hoşgörülü karşılandım. Gereken yardımı yaptılar. Çok teşekkür ederim. Aynı günde de suyumu açacaklarını söylediler. Sağ olsunlar. Vahap Başkanımıza Mersin`deki çalışmalarından, ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyorum.” 

-Belgin Kaya: “MESKİ`ye abonelik için geldim. 2 sefer geldiğimde de ne sıra bekledim, ne de işlemlerde bir aksilik yaşadım. Memnun kaldım. Belediyemiz`e teşekkür ederim.”

-Bilge Kayabaşı: “Sıra beklemedim. 1 dakika içerisinde hemen işleme alındım. İşlemim ortalama 7-8 dakika sürdü. Gayet memnun kaldım. Personel de çok güler yüzlüydü. Çok teşekkür ediyorum.”

-Aylin Kaya: “Burası gayet büyük. Sistem, her şey hazırdı. MESKİ su faturası olsun, abonelik olsun gayet hızlı. Güler yüzlü karşılandık. 5 dakika bile sürmedi. Gayet hızlı, güzel, teknolojik yeni bir bina.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, MESKİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA