29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

ÇORLU TREN KAZASI DAVASININ ERTELENMESİNE AVUKATLAR VE AİLELERDEN TEPKİ


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanıklı davanın ertelenmesi tepki çekti. Karar bekleyen aileler ve avukatlar açıklama yaptı, "Canlarını toprağa vermiş insanların adalet arayışı bir üye hakimin sabah aldığı mazeret iznine feda edilemez" dedi.

 

Tarih : 29 Şubat 2024 Perşembe 14:11   Okunma : 176

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- SADIK KARAKULOĞLU

Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018`de meydana gelen, 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300`den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin yargılamanın 19`uncu duruşmasında da karar çıkmadı. Duruşmanın ertelenmesine aileler ve avukatları tepki gösterdi. Bir kaç dakika süren duruşmanın ardından ilk açıklamayı Mısra Öz yaptı. Erteleme kararına tepki gösteren Mısra Öz şöyle konuştu:

"Türkiye`deki hukukun ayaklar altına alındığını gördük. 6 yıldır ne yazık ki 6 yıldır şu duruşma salonlarına gidip geliyoruz. Bugün bir kez daha şunu gördük ki adalet siyasetin altında, yargı iktidarın altında ezilip geçiliyor. Bu ülkede şu anda adalet diye bir şey yok. İktidardaki adamın emri bekleniyor. Biliyoruz ki biz bu ülkenin yurttaşlarıyız ve ölen 25 beş can bu ülkenin yurttaşı. Buraya geliyoruz, karar gününde hiçbir şey yokken tek bir evrak bile artık dosyaya girmezken iki ay sonrasında duruşma günü veriyorlar. Sebep ne biliyor musunuz. Hakim üyelerden bir tanesi bu sabah rahatsızlanıp izin almış. İnanabiliyor musunuz? Bunun için, bunun için yıllardır beklediğimiz adaleti iki ay sonrasına erteliyorlar. Biz bu ülkede neyiz arkadaşlar? Ölen canlarımız ne? Biz ne yaşıyoruz 6 yıldır, biliyor musunuz? Bugün burada bu kadar kalabalığı gördükleri için bugün burada sayın Genel Başkan yanımızda olduğu için siyasi partiler yanımızda oldukları için yurttaşlar bize destek verdikleri için ilk defa Çorlu tren katliamı davası bu kadar kalabalık olduğu için korkup karar açıklayamadılar. Ve kararı açıklamak için seçimden sonrasını bekliyorlar. Daha kalabalık olmak zorundayız. Daha çok dayanışmaya bir arada olmak zorundayız. Daha çok mücadele etmek zorundayız. Çünkü adalet ne yazık ki bize hizmet etmiyor. İçeride kararını açıkladı ve gitti. İktidara sesleniyorum buradan bu ülkede her yurttaşın saçının telinden sorumlusun. Sen oturduğun koltuktan kalkıp katliam olduğundaki genel müdür olan adamı tekrardan terfi verip atayamazsın. Sen bu ülkenin vatandaşına, yurttaşına, insanına sahip çıkmak zorundasın. Senden güç alıyorlar. Evladımız öldü bizim ya. Annemiz öldü, babamız öldü, kardeşlerimiz öldü. Evlatlarımız öldü. Ben bir haftadır çocuğumun trenin altından bakan fotoğraflarını paylaşıyorum. Görüyorlar mı? Aynı acıları yaşasınlar. Aynı sınavlardan geçsinler. Çünkü adalet bu ülkede herkese lazım olacak. Herkese gerekli olacak. Bize acımıyorlar. Bizi yalnız görüyorlar. Bizi iktidarın gücünün karşısında ezmeye çalışıyorlar. Ezdirmeyiz kendimizi. Sorumluları biliyoruz. Binali Yıldırım`dan geliyor sorumlular... Onlar korkusunlar evet. Bizlerden korksunlar, hepsi bizden korksun. Çünkü artık sabrımız kalmadı..."

"CANLARINI TOPRAĞA VERMİŞ İNSANLARIN ADALET ARAYIŞI BİR ÜYE HAKİMİN ALDIĞI MAZERET İZNİNE FEDA EDİLEMEZ"

Ailelerin avukatlarından Evren İşler, "Canlarını toprağa vermiş insanların adalet arayışı bir üye hakimin sabah aldığı mazeret iznine feda edilemez" diyerek şöyle devam etti:

"Biz bu filmi görmüştük. Son dakika karar vermekten kaçma hilebazlığı o kadar çok yaşanıyor ki alıştık. Yargıdan kaçırılan kamu görevlileri yetmiyor. Savcılıkların iddianame düzenlememek için direnmesi yetmiyor. Sorumluların terfi etmesi yetmiyor. Her hal ve şartta cezasızlık pratiğinin somut adımlarını atmaya devam eden bir yargı mekanizmasıyla karşı karşıyayız. Bunun hiçbir makul açıklaması olamaz. Canlarını toprağa vermiş insanların adalet arayışı bir üye hakimin sabah aldığı mazeret iznine feda edilemez. Burada yaptıkları işin ciddiyetinin farkında olmayan yargı personeliyle karşı karşıyayız. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı bir idari makam olarak başından beri direndi. Katliamının sorumlularını sakladı, yargıdan kaçırdı. Son ana kadar kaçırdı. Hali hazırda gerçek sorunların büyük bir kısmının yargılanmadığı bir dosyada dahi karar vermekten korkan bir yargı mekanizmasıdır karşımızdaki sorun. Karşımızdaki sorun tek tek Çorlu 1 Ağır Ceza Mahkemesi`nin başkanı veya ve hakimi sorumlu değildir. Sorunumuz bu memlekette yargının bağımsız olmamasıdır. İstendiği gibi karar vermeyen yargıçların ertesi gün kendilerini bir yerlere tayin edilmiş olarak bulmasıdır. Gerçek sorumlular yargılanana kadar buradayız. Biz kazanacağız."

"TREN YOLUNUN ALTINDA TUĞLA PARÇALARI GÖZÜKÜYORDU, SANKİ KATİL BURADA DER GİBİ"

Kazadq yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel`in dedesi Necmettin Sel de konuşmasında molozların arasında tuğlaların olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 

"2016 senesinde bu tren yolunun üst yapısını değiştirerek yine bir seçim hazırlık olarak bu tren yolunu açtılar. Mümin Karasu denilen adam o zaman Yolcular Müdürüydü. Mahkemede dedi ki, `Bu yolun çıkma malzemeyle yaptık.` Eğer Mümin Karasu açılış günü şunu söyleseydi `Arkadaşlar bu yolu çıkma malzemeyle yaptınız. Ben istifa ediyorum.` Bilirkişiler tarafından tespit edildi. Tren yolunun altında tuğla parçaları gözüküyor sanki katil burada der gibi. Bugün bize yarın size başka hayatlar sönmesin, başka acılar yanmasın."

"6 SENEDİR BİZ DE ÖLÜYÜZ"

Sehran Şahin`in babası Hüseyin Şahin ise şu sözlerle tepki gösterdi:

"6 yıldır şu mahkemeye geliyorum. Her zaman ezilen biz olduk. Ağlayan biz olduk. Oğlumuzun mezarına giderek onun gelmeyeceğini bilerek bizi üzen devletimiz oldu... Neleri bölüştüler, paylaştılar bu ülkede onu bilmiyorum ihalelerle. Bizim 25 canımız gitti. 6 senedir biz de ölüyüz."

Konuşmaların ardından kazada hayatını kaybedenler için şiir okundu.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA