7 Ağustos 2026 Cuma

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

TOKİ MAĞDURLARI: "MURAT KURUM EVLERİ OLANLARA 750 BİN TL HİBE VERECEĞİNE BİZE 750 BİN İNDİRİM YAPSIN"


Hafta sonları eylem yapan TOKİ mağdurları Tuzla Sahil Tören Alanı`na yürüdü. Mağdurlar, "Murat Kurum evleri olan insanlara 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi vereceğine burada dairesi olmayan insanlara 750 bin lira daha indirim yapsın. Bizler dar gelirliyiz bu ödemeleri ilerde ödeyemeyecek hale geleceğiz” dediler. 

 

Tarih : 3 Mart 2024 Pazar 18:38   Okunma : 546

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- UMUT GÖKBULUT

Hafta sonları eylem yapan TOKİ mağdurları Tuzla Sahil Tören Alanı`na yürüdü. Mağdurlar, "Murat Kurum evleri olan insanlara 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi vereceğine burada dairesi olmayan insanlara 750 bin lira daha indirim yapsın. Bizler dar gelirliyiz bu ödemeleri ilerde ödeyemeyecek hale geleceğiz” dediler. 

TOKİ`nin Tuzla`da yaptığı konutların aylık taksit ve konut bedellerini yükseltmesi nedeniyle mağdur olan hak sahipleri bugün de basın açıklaması yaptı. TOKİ mağdurları, ‘dar gelirliye yaptığınız zulümdür, sabit geri ödeme hakkımızı geri verin`, ‘ev değil hayal satıyorsunuz`, ‘hibe değil, hakkımızı istiyoruz` yazılı dövizler taşıdı. TOKİ mağdurları, “Mağdurlar burada, söz sahibi nerede” ve “mağdurlar cevabı sandıkta verecek” sloganları attı.

Mağdurların sözcüsü Fırat Balta şunları söyledi:

“PARAMIZ OLSAYDI TOKİ`YE YAZILMAZDIK: 2019 yılında bizlere sabit taksit 180 ay ve 240 ay ve MMA artışıyla beraber bizlere vaat verdiler. 2019 yılından bugüne bizlere ‘Bu vaatlerle bu evleri alamazsınız` dediler. Bizler cebimizde parası olan insanlar değiliz. Bizlerin cebinde para olsaydı TOKİ`ye yazılmazdık. 

ERDOĞAN`A SÖZLERİNİ HATIRLATMAK İSTİYORUZ: Erdoğan`a ilk günkü şartlar dahilinde bizlere vermiş olduğu sözleri hatırlatmak istiyoruz. Ne demişti, ‘Bizler dar gelirli vatandaşlara cüzi miktarlarda sabit taksitle ev vereceğiz.` Maalesef şu an sabit taksiti kaldırarak 6 ayda bir MMA artışıyla faizli bir şekilde daire vermek istiyor. Hakkı üstün tutamayan zihniyetler asla adalet tesis edemezler.

MURAT KURUM DAİRESİ OLANLARA 750 BİN TL HİBE VERECEĞİNE BİZLERE 750 BİN İNDİRİM YAPSIN: Murat Kurum`un hiç dairesi olmayan insanlara MMA artışıyla faizle bu evleri dayatması bence kabul edilemez. Ayrıca kendisi evleri olan insanlara 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi vereceğine burada dairesi olmayan insanlara 750 bin lira daha indirim yapsın. Bizler dar gelirliyiz bu ödemeleri ilerde ödeyemeyecek hale geleceğiz.”

“İŞ VERDİĞİNİZ ŞİRKETLERİN 750 MİLYAR TL`SİNİ SİLMEYİ BİLİYORSUNUZ”

Eylemde konuşan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, “Vergi affı yapmayı, iş verdiğiniz şirketlerin 750 milyar TL`sini silmeyi biliyorsunuz. Cengiz İnşaat`a, Kalyon İnşaat`a, ‘Zarar ettik` dediklerinde ödemelerini ötelemeyi biliyorsunuz. Siz değil misiniz, ‘Sabit fiyatla gideceğiz` diyerek seçim zamanı bangır bangır bu insalara vaat veren. Bu vatandaşlar devlete nasıl güvenecek?" diye sordu. 

“MAĞDUR SAYISI GİTİTKÇE ARTIYOR, BUNLARIN BU SEÇİMDE SON BULMASI LAZIM”

DEVA Partisi Tuzla Belediye Başkan Adayı Ceylan Yalçın da “Şunu yapıyor size, ‘Benim gösterdiğim adaya oy vermezseniz haklarınızı alamazsınız.` Hayır, kim gelirse gelsin haklarınız seçim vaadi olamaz. Mağdur sayıları gün geçtikçe artıyor. Bunların artık bu seçimde son bulması lazım" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA