29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: "YAZIKLAR OLSUN BU İKTİDARA, YAZIKLAR OLSUN BU ANLAYIŞA"


Seçim gezilerine devam eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Lüleburgaz`da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada en düşük emekli maaşının alım gücünü değerlendirdi.

 

Tarih : 4 Mart 2024 Pazartesi 15:14   Okunma : 149

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2002`de en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınırken bugün en düşük emekli maaşı ile 2,5 altın alınabildiğini, iktidarın emeklinin cebinden 5,5 altını aldığını söyledi.

Seçim gezilerine devam eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Lüleburgaz`da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada en düşük emekli maaşının alım gücünü değerlendirdi. AKP`nin iktidara geldiği 2002`de en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınabilirken bugün 2,5 çeyrek altın alınabildiğini söyleyen Özel şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde, 3 Kasım 2002`de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugünkü hesapla 25000-26000 lira olması gerekiyor. O gün 1,5 asgari ücret olan emekli maaşı tam 8 çeyrek altın alıyordu. İnanmayan hesaplasın. Canlı yayında Lüleburgaz`da bütün televizyonların önünde söylüyorum inanmayın hesaplasın aksini  söylesin. En düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi en düşük emekli maaşı 10 bin lira ve 2,5 çeyrek altın bile almıyor, 2 ile 2,5 arası. Yani Tayyip Erdoğan geldi başbakanlık yaptı cumhurbaşkanlığı yaptı `büyük ekonomistim` dedi `ben bilirim ben` dedi emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altını aldı. Yazıklar olsun böyle iktidara. Yazıklar olsun bu anlayışa. Ey Tayyip Erdoğan buradan sana sesleniyoruz. Biz öyle az değiliz. Milyonlarız. Ve artık hakkımızı sana yedirmeyeceğiz. Hakkımızı söke söke alacağız söke söke. Geldiklerinde en düşük emekli maaşı az sayıda emeklinin aldığı birşeydi. Şimdi neredeyse yüzde 70`i en düşük emekli maaşını alıyor. Bugün pazarda 5 kişi ile konuştuysam 4 kişi 10 bin lira alıyorum diyor. 10 bin almayan da 12 bin alıyor. Şimdi kendisi 14 tane uçağa binen, uçan saraya binen yazın Muğla`da yazlık sarayı olan, kışın Ahlat`ta kışlık sarayı, olan boğazda yüzen sarayı olan, Ankara`da 1000 odalı sarayı olan yediği önünde yemediği arkasında yedi sülalesini eşini dostunu bütün çevresini o sarayda bedavaya yaşatan Recep Tayyip Erdoğan sıra emekliye gelince `para yok` diyor `bütçe yok` diyor. Beşli çeteye gelince para var. Bakın siyaset nedir? Siyaset öncelik belirleme işidir. Bir ülkenin herşeye parası yeter ama aynı anda hepsine birden yetmez. Ülkeyi yöneten karar verecek önceliğine. Recep Tayyip Erdoğan`ın önceliği İliç`teki 9 işçimizi öldüren o madenin yabancı şirketi Anagold`un vergilerini silmekte. Onunla birlikte geçen sene silinen vergilerin toplamı, emeklinin istediği paraya denk geliyor. Ama diyor ki `ben emekliye zam yaparsam çalışanların maaşını ödeyemem sanki emekli ile çalışan birbirinin karşıtıymış gibi. Onları karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Çalışanlar emeklilerin talebine kulak tıkasın istiyorlar. Kulağını aç da dinle Recep Tayyip Erdoğan bugünün çalışanları yarının emeklileridir. Bugünün emeklileri dünün çalışanlarıdır. Çalışan da emekli de bizim canımızdır. Esas hakkımızı istediğimiz 5`li çetelerdir. Saray müteahhitleridir. Senin fabrikatörlerindir. Yandaşlarındır. Hakkımızı söke söke alacağız söke söke. Emekliye maaş bulamayanın emekliye zam vermeyenin çalışana hakkını vermeyenin, esnafın sesini duymayanın çiftçinin mazotunu seçildiği gün daha bu Mayıs`ta, 19 liralık mazotu şimdi 40 lira yapanın, 19 liralık benzini 42 lira yapanın bu memlekete verecek hiçbir şeyi yoktur. Bu emeklinin de bu esnafın da bu çiftçinin de artık sana verecek oyu yoktur, desteği yoktur. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA