27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR`İN TURİZM ALANINDAKİ PROJELERİNİ ANLATTI


Merin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı. Mersin`in doğa, kültür, spor gibi birçok turizm alanına uygun bir kent olduğu belirten Seçer, kentin turizminin canlanması ve Mersin`in tanınırlığının artması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeleri, katılımcılarla paylaştı.

 

Tarih : 5 Mart 2024 Salı 09:06   Okunma : 362

Merin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı. Mersin`in doğa, kültür, spor gibi birçok turizm alanına uygun bir kent olduğu belirten Seçer, kentin turizminin canlanması ve Mersin`in tanınırlığının artması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeleri, katılımcılarla paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD)tarafından düzenlenen programa katıldı. Programa, Başkan Seçer`in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, MERTİD Başkanı Hamit İzol ve dernek üyeleri de katılım sağladı.

SEÇER: “KENTİN TURİZM POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARMAK İÇİN ÖNEMLİ PROJELER ÜRETİYORUZ”

Programda konuşan Başkan Seçer, Mersin`in doğa, kültür, spor, kış turizmi gibi birçok alan için oldukça uygun bir yer olduğunu belirten Seçer, Mersin`in turizm potansiyeli olmasına karşın turizm açısından beklenen noktalara ulaşmamış bir kent olduğuna dikkat çekti. Kentin turizm potansiyelini açığa çıkarmak için Büyükşehir olarak önemli projeler ürettiklerini ve hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, bu konuda dernek ve turizmcilerle de iş birliği yaptıklarını hatırlattı.

Büyükşehir olarak hayata geçirdikleri proje ve tesisleri katılımcılarla paylaşan Seçer, “Örneğin Darısekisi Örnek Yörük Köyü;  orası bir yerli turist çekme aracıdır. Bunu tanıtmak, anlatmak ve organize etmek turizmcinin işidir. Silifke Gazi Çiftliği`miz var. On binlerce insanı orada misafir ettik. Orası Gazi Mustafa Kemal`in birinci sırada üye olduğu Türkiye`nin ilk Tarım Kredi Kooperatifi`dir. Böyle bir manevi değeri var. Orada çok güzel çalışmalar yaptık” dedi.

“VISIT MERSİN PROJESİ İLE ZİYARETÇİLERİN SEYAHATLERİNİ PLANLAYABİLECEĞİ BİR PLATFORM HAZIRLIYORUZ”

Kenti tanıtmak için bir ‘Turizm Haritası` çalışması gerçekleştirdiklerini aktaran Seçer, bu çalışmanın da turizm işletmecileriyle fikir alışverişi yapılarak ortaya konduğunu belirtti. Gelecek dönem MESKİ Su Müzesi`ni hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, “Özellikle çocuklarımıza su bilincini kazandırması yönünde çevre illerden oldukça ilgi çekecek. ‘Antik Mersin` projemiz var. Toplam 33 kilometre uzunluğuna sahip 5 ayrı kültür rotası oluşturuldu. Yine Antik Mersin Tanıtım Ofisi`ni sahilde açıyoruz. Kısa sürede hizmete açacağız. Orada artırılmış sanal gerçeklik teknolojisi kullanılacak. VR Mersin`den farklı, daha geliştirilmiş bir çalışma olacak. Yine yeni dönemde bir projemiz ‘Visit Mersin Projesi` ile ziyaretçilerin seyahatlerini planlayabileceği bir platform hazırlıyoruz” dedi.

‘KİLİKYA YOLU` PROJESİYLE MERSİN KÜLTÜR VE SPOR TURİZMİNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Mersin`in ören yerlerinin yer aldığı noktalarda bisiklet ve koşu parkurları oluşturarak Mersin`in kültür ve spor turizminde cazibe merkezi konumuna gelmesini sağlayacak olan ‘Kilikya Yolu` projesinin detaylarını da paylaşan Seçer, “500 kilometrelik bir rota. Otuza yakın da parkur içeriyor. Belediyemiz yapıyor bu çalışmayı doğa derneklerinin katkısıyla hayata geçirdi” diye konuştu. ‘Mersin Tarihi Kent Merkezi Koruma ve Canlandırma` projesi kapsamında da Kasaplar Çarşısı`nı kamulaştırdıklarını ve yerine bir Kent Meydanı yapacaklarını belirten Seçer, “Tarihi kent meydanı önemlidir. Yani tekrar bina çıkmayacağız. Kenti canlandıralım, insanlar gelsin orada alışveriş yapsın, kafede veya restoranda otursun diye güzel bir meydan yapacağız” dedi.

“TAŞ BİNA MERSİNİMİZE YAKIŞIR BİR KENT MÜZESİ OLACAK”

Taş Bina`nın çok kısa sürede boşaltılacağını ve restorasyonun başlayacağını dile getiren Seçer, “İçinde farklı birimlerin olduğu, gayet güzel, Mersinimize yakışır bir kent müzesi olacak. Bunun da önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Seçer, Karboğazı Kayak Merkezi projesi için ise, “Turizm Bakanlığıyla yürüttüğümüz bir çalışma var. Daha önce başlatılmış, akamete uğramış. Biz tekrar gündeme aldık. Onun da çalışmaları devam ediyor. Turizm Bakanı, Orman Bakanlığı her iki bakanlıkla da görüşmelerimiz iyi gidiyor. Özellikle Turizm Bakanlığı da bu konuda sıcak davranıyor. Ormandan da tahsis konularımız var, orası çok geniş bir alan. Oranın hem günübirlik ziyaret alanı hem kayak merkezi olması için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

“KENT DİNAMİKLERİ İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI”

Tarsus Şelalesi`nde de önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan Seçer, “Orada bir sosyal merkez etkinlik merkezi yapacağız. Şelalenin tamamının düzenlemesini yapmak istiyoruz. Narlıkuyu`yu da bir gençlik kampı çalışmasıyla bölgenin ilgi alanı haline getireceğiz. Onun da çalışmaları çok kısa bir süre sonra başlar, projesini hazır ettik” dedi. Kentin önemli turizm potansiyeli olduğunun altını çizen Seçer, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kent dinamiklerinin iş birliği içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Belediye, sivil toplum, bürokrasi, Ankara ilişkilerini ortaklaşa götürmemiz lazım. İlişkilerin koptuğu, siyasi gerginliklerin olduğu noktada Mersin yatırımları ve işler gecikiyor” diye konuştu.

Hayata geçirdikleri festivallerden de söz eden Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali, Gençlik Festivali, Edebiyat Festivali gibi birçok organizasyonla Mersin`in tanıtımına katkı sağladıklarını aktardı. 

KIŞ: “MERSİNİMİZ TURİZM NOKTASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR LOKASYONDA”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin`in turizm noktasında çok önemli bir lokasyonda olduğuna vurgu yaparak, “Bunun iki tane kriteri vardır. Birincisi tanıtım, ikincisi yatırımdır. Tanıtım konusunda Mersin`in çok da geri planda olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yerel yönetimlerimiz; Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz bu konuda hem sosyal hem kültürel hem de spor anlamında ciddi etkinliklerle Mersinimizin Türkiye`ye ve dünyaya tanıtımı noktasına çok büyük projelere imza atıyorlar” dedi.

ÖZYİĞİT: “GİDİŞATA ‘DUR` DEMEK İSTİYORSAK BU UYARIYI SANDIKTA VERMELİYİZ”

Mersin`in turizminin yüksek bir potansiyeli olduğunu kaydeden Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Mersin`in marka kent olabilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Gerek Büyükşehir Belediye başkanımız gerek ilçe belediyeler olarak bizlerin yaptığı çalışmalarla girişimlerimiz oldu” diye konuştu.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ise programa katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA