6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR ERZURUM`DA YURTTAŞLARA SESLENDİ: "SİZİ ÜZENİ SANDIKTA ÜZÜN"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erzurum Şenkaya`da yurttaşlara, “İki yerde Allah`la baş başayız. Musalla taşında, sandıkta. Orada verilmeyecek hesap yok. Sandıkta da ekonomiyi görün, gelin önümüzdeki seçimlerde bir uyarı yapın, sizi üzeni sandıkta üzün" diye seslendi.

 

Tarih : 5 Mart 2024 Salı 21:49   Okunma : 411

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Erzurum Şenkaya`da yurttaşlara, “İki yerde Allah`la baş başayız. Musalla taşında, sandıkta. Orada verilmeyecek hesap yok. Sandıkta da ekonomiyi görün, gelin önümüzdeki seçimlerde bir uyarı yapın, sizi üzeni sandıkta üzün" diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erzurum Şenkaya`da yurttaşlara hitap etti. Erzurum`un en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılığın artık gibi olmadığını söyleyen Başarır, “2001-2002`de Erzurum hayvancılık yaparak Türkiye`yi besliyordu. Arjantin`e muhtaç değildik. Gemilerle büyükbaş hayvanlar gelmiyordu.” dedi. 

"HERKES SUÇLU SADECE O SUÇSUZ"

AKP 2002`de iktidara geldiğinde Erzurum`daki yerli sığır sayısının 345 bin olduğunu kaydeden Başarır, bugün Erzurum`un genelinde 39 bin yerli sığır kaldığını ifade etti. Erzurum`un yüzölçümünün yüzde 75`inin tarım alanıyken yüzde 64`ü daraldığını, 688 bin ton ürün alınırken 300 bin tonlara düştüğünü anlatana Başarır, "Son bir yılda hayvan yemine yüzde 100 zam geldi, 2024`te çok daha büyük zam geliyor. Ama kim suçlu? Kasaplar suçlu, üretici suçlu, herkes suçlu. Tek kişi suçsuz, Sayın Cumhurbaşkanı. Buraya gelirken 100`e yakın traktörle çiftiler bizi karşıladı. Aslında o bir isyandı. Gübre, mazot, ilaç ve yem fiyatlarına isyandı." şeklinde konuştu.

"BİZİ EKMEĞE MUHTAÇ ETTİLER"

Emekli maaşıyla Erzurum`da bir aylık ev kirasının ödenemediğine işaret eden Başarır, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı dün dedi ki `Emekli maaşlarını 100 liradan 10 bin liraya çıkardım.` Yapma, bunu yapma, bunu söyleme. 2002`de emekli, maaşının 3`te 1`iyle ev kirasını verebiliyordu. Bugün Erzurum`da en ucuz ev kirası 12 bin lira. Yani bir aylık maaşıyla ev kirasını veremeyecek durumda. 2002`de emekli 2 kilo peynir alabilirken, bugün bir kilo alabiliyor. 2 kilo et alabilirken bugün yarısını alabiliyor. Bakın yumurta, süt, et, peynir zeytinyağı 2002`den bugüne kadar alınamaz olmuş. 2002`ye göre emekli bir şeyi fazla alıyor, ekmeği. Çünkü bizi ekmeğe muhtaç ettiler. Sadece ekmek sayımızda artış var." 

"SİZİ ÜZENİ SİZ DE SANDIKTA ÜZÜN"

Başarır`ın “Burada gençleri de görüyorum. Peki, onların çocukları et süt yumurta yemeyecek mi?” diye sorması üzerine kalabalık “Alamıyoruz” diye yanıt verdi. Başarır konuşmasına şöyle devam etti:

“31 Mart`tan sonra da ekmeğe de zam geliyor. O yüzden diyorum ki, Şenkaya`dan Erzurum`a, Bayburt`a Türkiye`ye sesleniyorum. Gelin önümüzdeki seçimlerde bir uyarı yapın, sizi üzeni sandıkta üzün. İki yerde Allah`la baş başayız. Bir sandıkta, iki musalla taşında. Şükürler olsun ki, sizin musalla taşında veremeyeceğiniz hesap yok. Sandıkta ekonomiyi, hayvancılığı, yem fiyatlarını, gübre fiyatlarını görün. Gönül rahatlığıyla adayımıza oy verin.”

Şenkaya adayının seçildiğinde büyükşehir belediyesinin yatırımlarını kesmesi halinde, devreye CHP`li diğer büyükşehir belediyelerin gireceğini söyleyen Başarır, “Biz sizi yalnız bırakmayacağız. İstanbul, Ankara, Adana, Muğla belediyelerine gideceğiz, Şenkaya`ya yatırım yapın diyeceğiz. Söz veriyorum” dedi. AKP`li Mehmet Sekmen`in Erzurum Belediye Başkanı olmasından sonra şehre katkısının beklendiği ölçüde olmadığını belirten Başarır, “4 Erzurumlu`dan biri genç ve o gençlerin ikisinden biri işsiz. Bunun sorumlusu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı. Ama ona sorsan suçlu `cehape`" diye konuştu.

"TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYALIM"

AKP seçmenine “Takım tutar gibi parti tutmayın” diye seslenen Başarır, şunları söyledi:

“Seçmenin iradesi başımızın tacı. Erzurum`da 2023 seçimlerinde, reis Bayburt`ta rekor kırdı. 3 yıl önce bakıyoruz, Türkiye`nin kredi kartlarında en borçlu yeri Bayburt… Ben buradan Bayburtlu, Erzurumlu, Rizeli yurttaşlarımıza, AKP`ye oy vermiş olanlarınıza buradan sesleniyorum, artık takım tutar gibi parti tutmayalım. İki şey söylüyorlar. Din elden gidecek. Bu kadar yolsuzluğa, bu kadar haksızlığa, bu kadar adaletsizliğe, bu kadar eziyete rağmen benim ülkemde din elden gitmediyse hiç gitmez. İkincisi terör diyorlar. Sıfır terörle bu ülkeyi aldılar, şimdi terör yuvası haline getirdiler. Afganlar burada, Suriyeliler burada, Iraklılar burada, mafya babaları burada, IŞİD`liler burada. Eskiden yılda 2-3 şehit haberi geliyordu, şimdi haftada bir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA