25 Ağustos 2025 Pazartesi

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

SEVDA ERDAN KILIÇ: “MEB İLKOKUL ÇOCUKLARINA PARAYLA ÇORBA SATACAK. ÇORBA İÇMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER 25 LİRA ÖDEMEK ZORUNDA. YAZIKLAR OLSUN SİZE”


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı`nca ilkokul çocukları için başlatılan “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulaması kapsamında öğrencilere parayla yemek satılacağını ileri sürerek bu duruma tepki gösterdi. Kılıç, “Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size. Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu" dedi. Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı`nı uygulamadan vazgeçmeye çağırdı. 

 

Tarih : 7 Mart 2024 Perşembe 13:54   Okunma : 489

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı`nca ilkokul çocukları için başlatılan “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulaması kapsamında öğrencilere parayla yemek satılacağını ileri sürerek bu duruma tepki gösterdi. Kılıç, “Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size. Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu" dedi. Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı`nı uygulamadan vazgeçmeye çağırdı. 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı`nın “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasıyla öğrencilerden 25 lira yemek ücreti alınacağını iddia ederek duruma tepki gösterdi. MEB`in uygulama kapsamında ilkokul öğrencilerine parayla çorba satacağını ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığınca, ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum` programı kapsamında, okul kantinlerinde öğrenciler için ‘çorba ve meyve günü` etkinliğinin uygulamasına başlandı. Buraya kadar her şey alkışı hak ediyor ancak bu uygulama ücretli olacakmış.

BİR TAS ÇORBA 25 TL

Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre, çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size.

Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu? Biz, okullarda en azından bir öğün yemek ücretsiz verilsin derken Milli Eğitim Bakanlığı`nın bunu paraya çevirecek başka planları olduğunu böylelikle öğrenmiş olduk. Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü`nü seçmişler bir de. Siz obeziteyle değil vatandayla mücadele ediyorsunuz. Okula aç gidip aç dönen çocukları düşünmediğiniz belli. Çocukların psikolojisinde daha derin yaralar açmadan derhal bu uygulamadan vazgeçin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, izmir, öğrenci, çorba, okul, milli eğitim bakanlığı, yemek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA