3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ:


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı`nın verilerini değerlendirdi. İlgezdi, “Öve öve bitirilemeyen ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı`nın yarattığı yıkım, her geçen gün derinleşiyor. Ülkeyi terk eden hekimlerin yeri doldurulamıyor, doldurulması da bu koşullarda mümkün değil. Kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşanıyor. Toplam hekim sayısındaki kayıp bir yılda bin 398`e ulaştı. Şehir hastanelerinin yapılması birilerini memnun etti, ama sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırdı, sağlık emekçilerine yük oldu” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 11:31   Okunma : 376

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı`nın verilerini değerlendirdi. İlgezdi, ``Öve öve bitirilemeyen ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı`nın yarattığı yıkım, her geçen gün derinleşiyor. Ülkeyi terk eden hekimlerin yeri doldurulamıyor, doldurulması da bu koşullarda mümkün değil. Kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşanıyor. Toplam hekim sayısındaki kayıp bir yılda bin 398`e ulaştı. Şehir hastanelerinin yapılması birilerini memnun etti, ama sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırdı, sağlık emekçilerine yük oldu” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı`nın verilerini değerlendirdi. ``Giderlerse gitsinler, buralar boş kalmaz dendi ama boş kaldı ve bu şartlarda doldurulamaz. Hekimlerin gidişi sağlık sistemini çökertti`` diyen İlgezdi, Sağlıkta Dönüşüm Programı`nın yıkım yarattığını ve her geçen gün derinleştiğini söyledi.

Hastanelerde hasta yoğunluğu ve randevu krizi yaşandığını, kamudan ayrılan hekimlerin problemlerin artmasına neden olduğunu belirten  İlgezdi, şunları kaydetti:

``AÇILAN KADROLARIN ANCAK YARISI DOLUYOR``

`Türk Tabipleri Birliği`nden (TTB) yurtdışına göç etmek için 2016`da ‘iyi hal belgesi` alan hekim sayısı yalnızca 20, 2023 yılında bu sayı 3 bini geçiyor, yaşanan yıkımın özeti bu. Kamuda çalışma şartlarının zorluğuna değinen İlgezdi, ``Kamuda çalışma şartları her geçen gün ağırlaşıyor. 2022 yılında bakanlığın yaptığı ‘Beyaz Reform` adı altındaki uygulamasının çözüm getirmediği ortada. Kamuda şiddet var, ekonomik olarak yetersizlik var, özlük hakları yok. Bakanlık kadro açıyor, açılan kadroların ancak yarısı doluyor. Nasıl dolsun şartlar ortadayken? Hekimler canını ortaya koyarak çalışıyor, karşılığı yok.

Ülkemizde 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 228, şaka gibi ama değil. AB`de bu sayı 402, OECD ortalaması ise 372. Kamudaki hekim kadroları boş. 2016`da aylık ortalama kamudan istifa eden hekim sayısı 136 idi, 2022`de bu sayı 419`a çıktı. 2023`te sadece tercih edenlerin sayısı 1.865 oldu. 2023`te uzman hekim branşlarında açılan her 4 kadrodan 3`ü boş kaldı. Hekim açığımız var, yaşanan randevu krizinin temel sebebi bu, sorumlusu da iktidar ve iktidarın çözüm değil sorun üreten reformları.”


"ŞEHİR HASTANELERİ, SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÜK OLDU"

Bilkent Şehir Hastanesi`ne tanımlanan kadro sayısının 68 şehire ayrılan her bir uzman hekim kadro sayısından fazla olduğunu ifade eden İlgezdi, şehir hastanelerine yönelik şu değerlendirmeyi yaptı:

``Sağlık hizmetleri kadrosunda 10 bin 432 bağımsız sağlık tesisine 588bin 993 sağlıkçı kadrosu tanımlanmış durumda. Bu kadroların yüzde 12`si 17 şehir hastanesine ayrılmış. Sadece Bilkent Şehir Hastanesi`ne tanımlanan kadro sayısı bütünüyle 68 ile ayrılan her bir uzman hekim kadro sayısından fazla. Şehir hastaneleri sağlık hizmetlerine zarar. Sağlık hizmetlerinde merkezileşme; hastalar için ek ulaşım ve konaklama maliyeti, sağlık emekçileri için iş yükünün artması demek, başlı başına trajedi. Yeterince sıkıntıları ve iş yoğunluğu yokmuş gibi sağlık emekçilerine ek yoğunluk getirmek yalnızca iktidarın yapacağı işti. Şehir hastanelerinin yapılması birilerini memnun etti, ama sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırdı, sağlık emekçilerine yük oldu."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA