29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, ÖZEL ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE BULUŞTU 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Tarsus Gençlik Kampı`nda düzenlenen piknikte özel çocuklar ve aileleriyle buluştu. Seçer, “İkinci 5 yıllık dönemimizde bu hizmetlerimizi tahkim edeceğiz, daha da iyi hale getireceğiz. Biz, sizlerin desteğiyle 1 Nisan`dan sonra da buradayız, hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2024 Pazar 16:34   Okunma : 273

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Tarsus Gençlik Kampı`nda düzenlenen piknikte özel çocuklar ve aileleriyle buluştu. Seçer, “İkinci 5 yıllık dönemimizde bu hizmetlerimizi tahkim edeceğiz, daha da iyi hale getireceğiz. Biz, sizlerin desteğiyle 1 Nisan`dan sonra da buradayız, hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte özel çocuklar ve aileleriyle piknik etkinliğinde buluştu. Mersin Büyükşehir tarafından Tarsus Gençlik Kampı`nda düzenlenen piknikte Seçer`e sevgi gösterisinde bulunan çocuklar ve aileleri, her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olmasından dolayı da duydukları mutluluğu dile getirdi.

Buluşmada, özel bireyler ve ailelerine seslenen Başkan Seçer, Mersin`in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her kesimin ve herkesin sorununa çözüm bulmak, yanında olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerin de yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“BELEDİYE BAŞKANI HERKESİN ACISINI HİSSETMEK ZORUNDA”

“Özel çocuklara ayırdığınız zamanı, yaşadığınız zorlukları, meşakkati tabii ki yaşamayan, yaşayan kadar bilmez ama belediye başkanı hepsini bilmek zorunda. Belediye başkanı herkesin acısını hissetmek zorunda. Evinde hastası olmayan, hastası olanın derdini bilmez, karnı tok olan aç olanın halini bilmez ama belediye başkanı bilecek, karnı aç olanın derdini de bilecek. İşçinin, çiftçinin, özel çocuğu olanın, kadının yaşlının, kimsesizin derdini bilecek. Onunla dertlenecek, ona çözüm üretecek. ‘İmkanım yok` demeyecek. Biz 5 yıldır böyle devam ettik.

“BİZE YÖNELİK KÖTÜLÜKLERE KARŞI HEP DİMDİK AYAKTA DURDUK”

Hep inandık. Bize yönelik kötülüklere karşı hep dimdik ayakta durduk. Çünkü sorumluluğumuz var. İnsanlar bize güvendi, inandı. ‘Vahap Seçer 5 yıl bu kenti yönetsin` dediler. ‘İmkanım yoktu, elimden, ayağımdan tuttular, çektiler`; bunu vatandaş bilmez ama çektiler, tuttular. Biz durduk. İmkansızı imkana dönüştürdük, bugünlere geldik. Her zaman vatandaşlarımızın desteği, sevgisi, saygısı bizim güç kaynağımız oldu.” 

Büyükşehir Belediyesi`nin Sağlık İşleri Dairesi başta olmak üzere birçok dairesinin özel gereksinimli bireyler için önemli hizmetler verdiğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“YENİŞEHİR`DE OTİZM AİLE DANIŞMA MERKEZİ KURDUK”

“Engelsiz Yaşam Merkezimiz hizmetlerine zenginleştirerek devam etti. Yenişehir`deki Engelsiz Yaşam Parkımızda yine özel çocuklarımızın eğitimi, etkinlikleri, yaşamın içinde olan ama çocukların eğitilmesi gereken konularla ilgili önemli hizmetler yaptık. 0-3 yaş otizm tanısı konan çocukların eğitimi için Yenişehir`de Otizm Aile Danışma Merkezi kurduk. Çarşıda, pazarda, sokakta gezerken vatandaşlarımızın çok iyi ve çok olumlu geri dönüşlerini alıyorum. ‘Çok güzel katkı alıyoruz. Hocalarımızdan, orada görevli psikologlardan, sosyologlardan, fizyoterapistlerden, eğitmenlerden son derece memnunuz` diyorlar. Bu memnuniyet beni ziyadesiyle memnun ediyor.

“SİZLERİN DESTEĞİYLE 1 NİSAN`DAN SONRA DA BURADAYIZ”

Engelli transfer aracı hizmetimiz kesintisiz devam etti. Akülü sandalye şarj istasyonlarımız ilave istasyonlarla hizmetlerini sürdürüyor. Yine medikal malzeme yardımlarımız, işaret dili tercümanı hizmetimiz ve görüntülü destek hattımız devam ediyor, devam edecek. Yine ‘Simit Arabam Engel Tanımam Projesi` devam ediyor. Sosyokültürel etkinlikler ve farkındalık çalışmaları da bize çok yararlı olan çalışmaların başında geliyor. İlgili günlerde, özel günlerde ve haftalarda özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlikler yapıyorlar. Bugüne kadar da yaptığımız 188 etkinliğe, 12 bin 259 vatandaşımızın katılmasını sağladık. Evde bakım hizmetleri, kişisel bakım ve temizliğini sağlayamayan 5 bin 165 engelli bireye toplam 74 bin 177 kez bakım hizmeti verdik. Bunlar daha da artarak devam edecek. İkinci 5 yıllık dönemimizde bu hizmetlerimizi tahkim edeceğiz, daha da iyi hale getireceğiz. Biz, sizlerin desteğiyle 1 Nisan`dan sonra da buradayız, hizmetlerimize devam edeceğiz.”

Faaliyete açılacak sağlık tesisleri hakkında da katılımcıları bilgilendiren Seçer, Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi hakkında da şu bilgileri verdi:

“300 metrekarelik bu alan ve bu alanda psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen eşliğinde psikolojik danışmanlık, egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kilo kontrolü konusunda danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Bu birimde, hamilelikte de fiziksel aktivite ve egzersiz danışmanlığı da yapacaklar.”

ALZHEİMER YAŞAM MERKEZİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR 

Seçer, Alzheimer`ın bugünün ve çağın önemli hastalıklarından olduğunu kaydederek, Yenişehir İlçesi Pirireis Mahallesi`nde 220 metrekare kapalı alanı olan bir Alzheimer Yaşam Merkezi hazırladıklarını da duyurdu. Seçer, bu merkezde Alzheimer hastalarının sosyalleşmesine katkı sunmayı amaçladıklarından söz etti ve bu konudaki çalışmaları da artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Seçer, Büyükşehir olarak özel gereksinimli bireyler için hayata geçirecekleri çalışmaların ikinci hizmet dönemlerinde de devam edeceğini vurgulayarak, “Bu çalışmaları, mutlaka sizlerin talepleri ve şehrin eksikleri doğrultusunda ve hepsini de bilimin ışığında hayata geçireceğiz” dedi. 

Seçer, bu konuda faaliyet gösteren dernekler ve sivil toplum kuruluşları ile de Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Engelliler Şube Müdürlüğü`nün iletişim içerisinde olarak bu alana katkı sunmaya devam ettiklerinden bahsetti.

5 yıllık görev sürelerinin dolduğuna ve seçime çok az kaldığına dikkat çeken Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“SİZLERİ HİZMET İTTİFAKI ÇATISI ALTINDA DESTEĞE DEVAM EDİYORUM”

“Sayılı gün çabuk geçer, Mersin için Vahap Seçer. Bugüne kadar Mersin halkına Anamur`dan Tarsus`a kadar hiçbir siyasi görüş, hiçbir ayrılık gözetmeksin; ‘Sen bana oy verdin, senin mahallen bana oy vermedi, sen benden değilsin` anlayışı içerisinde olmadan, bu kentte yaşayan her yurttaşı benim onurlu, şerefli bir yurttaşım, bir kardeşim, bir büyüğüm ve bir evladım olarak gördüm. Herkese, ayrım yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Ben ve benim çalışma arkadaşlarım, bu Belediyede hizmet veren 11 bin kişi bu anlayışla çalıştı. Şimdi sizden istediğim ‘Bana oy verin, benim partime oy verin` değil; 5 yıllık süre içerisinde bu Başkan`a, bu Başkan`ın Belediyesi, hizmetlerine, uygulamalarına ‘Başkanımızdan da belediye çalışanlarımızdan da memnunuz, onlara teşekkür ediyoruz. Ayrım gayrım yapmadan bizlere hizmet etti` diyebiliyorsanız sizleri Hizmet İttifakı çatısı altında Vahap Seçer`e, bu belediyeye desteğe davet ediyorum.”

“31 MART AKŞAMI MERSİN`DEN TÜM TÜRKİYE`YE BİR MESAJ GÖNDERECEKLER”

Başkan Seçer, 31 Mart akşamında Mersin`den Türkiye`ye bir mesaj vereceklerini aktararak, “1 Nisan`dan sonra da görevimize devam edeceğiz. Mersinli hemşehrilerim, 31 Mart akşamı Mersin`den tüm Türkiye`ye bir mesaj gönderecek ve ayrım yapmadan hizmetin sandıktan destek olarak döneceğini tüm Türkiye`ye gösterecekler” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Özel çocuklar ve ailelere, Büyükşehir tarafından yemeğin yanı sıra ikramlar da yapıldı. Büyükşehir`in en özel pikniğinde konser veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile de çocuklar ve aileleri eğlenme fırsatı buldu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA