2 Eylül 2025 Salı

13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   11:06   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:55   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:35   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:20   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:30   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:30   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:59   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı   15:50   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KAÇAK DÖKÜMLERE DIJITAL MÜDAHALE: ÇEVREYI KIRLETENLERE ANıNDA CEZA   15:40   YAYA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN SERT MÜDAHALE   15:25   GÜLCAN KıŞ: “TÜİK KÂĞıT ÜSTÜNDE İŞSIZLIĞI BITIRDI, GENÇLER HÂLÂ İŞSIZ!”   15:10   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: RAMAZANIN İLK GÜNÜ BÜTÜN İSLAM COĞRAFYASINA, BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ DİLİYORUZ, FİLİSTİN`DE GÖZYAŞININ DURMASINI DİLİYORUZ


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk müziği sanatçısı Emre Saltık`ın ölümünün 7`nci yılı nedeniyle İstanbul Büyükçekmece`deki mezarı başında düzenlenen anmaya katıldı. Özel, “İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz... Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 12:26   Okunma : 368

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk müziği sanatçısı Emre Saltık`ın ölümünün 7`nci yılı nedeniyle İstanbul Büyükçekmece`deki mezarı başında düzenlenen anmaya katıldı. Özel, “İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz... Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor” dedi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Mart 2017`de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden halk müziği sanatçısı Emre Saltık için bugün anma düzenlendi. İstanbul`un Büyükçekmece ilçesindeki Güzelce Mezarlığı`nda yapılan anmaya Saltık`ın ailesi, sevenleri ve yakınları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı.

“BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ DİLİYORUZ”

Burada konuşan Özel, Saltık`ın ardında derin izler bıraktığını belirterek şunları söyledi:

“İlk albümünün adına baktık. İlk şarkılardan bir tanesinin ‘Diren Filistin` olduğunu gördük. Ramazanın ilk günü. Bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin`deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık`ın ilk albümünde Filistin`i, Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz. Anneannem, bilge bir kadındı, Selanik doğumlu. ‘40`ında lokma dökülecek` deyince dedim ki anneanneme, neden 40`ında lokma dökülüyor. Dedi ki, ‘Bir yakının öldüğünde insanın kalbinde 40 tane mum yanmaya başlıyor. Her gün biri sönüyor, biri sönüyor ama 40`ından sonra o bir tane mum hep kalıyor, hep içini ömür boyunca yakıyor. Yaşıyorsun ama içinde o acıyı da taşıyorsun` demişti. Emre Hocayla ilgili o içimizdeki bir mum, kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Emre Hoca gibileri anarken yaptıklarından çok böyle genç yaşta yitirildiği için yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık; onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan hep buna hayıflanıyor. Allah rahmet eylesin. Evlatları, ailesi, değerli eşi hepimize emanettir. Belediye meclis üyesiyken, partimizin üyesiyken hayatını kaybetmiştir. Saltık ailesinin dışında Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin de yeri doldurulmaz bir üyesidir, neferidir. Allah rahmet eylesin.”

Burada okunan duanın ardından Özel, çevredeki bir kahvehaneye de uğradı. Kısa bir sohbetin ardından Büyükçekmece`den ayrıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA