16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:55   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:45   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:25   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:10   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:05   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:50   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU  
 
     
   

LÖSEV; "SAĞLIK BAKANINI HESAP VERMEYE DAVET EDİYORUZ"


Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 9 Mart 2024’te “(Lösemili Çocukları) Hastaları İstismar ediyorlar, Beyin Cerrahi, Ortopedi uzmanı vermem” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıt verdi. LÖSEV’in basın ile paylaştığı cevap metni;

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:19   Okunma : 439

9 Mart 2024’te

“(Lösemili Çocukları) Hastaları İstismar ediyorlar, Beyin Cerrahi, Ortopedi uzmanı vermem” diyen T.C. SAĞLIK BAKANI’NI şiddetle kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.

            1- Lösemi ve Kanser bütün dünyada MULTİDİSİPLİNER Hastalıklardır. Yani her branştan, her daldan  (Endokrin, Kardiyoloji, Ortopedi, Kadın Hastalıkları, Plastik cerrah , Radyoterapi vb.) uzman doktorun ortak tedavisi şarttır.

            2-Aynı şekilde Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servisleri tıbbın bütün dallarının en az 3’er uzman hekim (3 vardiya) çalışması ile başarılı olurlar. Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinde bu durum açıkça yazmaktadır.

            3- Özel zincir hastaneleri olan bir Sağlık Bakanı bütün vatandaş ve kurumlara eşit yaklaşmalı ve “Şu branştan hekim veririm, şundan vermem” gibi ciddiyetten ve evrensel tıptan uzak açıklamalar yapamaz.

            4- Mucizeler yaratarak ,tek kuruş almadan %94 tedavi başarısına ulaşmış ve Lösemili Kanserli Çocuk Hastalarına her şey dahil tamamen parasız hizmet eden, hayat veren ve bütün dünya tarafından taktir edilen LÖSEV’ in ve onun LÖSANTE Hastanesi’ ne 7 yıldır TAM RUHSAT verilmemesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

            5- Kasıtlı ve talihsiz açıklaması karşısında Sağlık Bakanı’nı Türk Milleti ve Lösemili Çocuklarımız adına hesap vermeye davet ediyor ve soruyoruz ;

            A- Şahsınızın kurucusu olduğu hastaneler zincirinin hastane, yatak, uzman doktor sayısı nedir?

            B- İstanbul ilinde inşaatına başlanacak özel hastanelerinizin sayısı ve yatak kapasiteleri ne kadar olacaktır?

            C-Kaç tane ÖZEL ÜNİVERSİTENİZ ve ÖZEL TIP FAKÜLTENİZ vardır. Buralarda kaç öğrenci okumaktadır?

            Ankara’da aynı isimle 2. Üniversite ve Tıp Fakültesi açıldı,yasalar nasıl izin verdi? Bu tıp fakültesinin hastanesi bulunmamasına rağmen yasalarca kapatılmalıdır. Kapatmadığınız taktirde Doktor adayları , hasta muayenesi ve ameliyatları internetten mi öğrenecekler, lösemili çocuğu nasıl tedavi edecek ?

           D- Ankara Çankaya’da tarihi tren GAR binaları ile büyük arazileri,

Ümitköy Kavşağında- Zırhlı Birlikler yanında Atatürk’e ait vasiyeti olan yerde 550 dönümlük arazileri nasıl ve hangi irade ile bağış mı aldınız? Buralara hangi büyüklükte ve yatak kapasiteli hastaneler açacaksınız?

E- LÖSEV – LÖSANTE Hastanemizin 7 senedir 200 yatağını boş tutarak, tam kapasitesini engelleyerek; kendinize ve yandaş özel hastanelere maddi kazanç yarattığınız, diğer özel hastanelere sonsuz yatak ve ruhsat vererek sağlıkta MÜŞTERİ ve RANT oluşturduğunuz açıktır.

            F- LÖSEV’in Lösemili Çocuklara ve kanser hastalarına her şey dahil tamamen parasız sağlık hizmeti vermesinden, LÖSEVKENT Üniversitesi ve TIP FAKÜLTESİ açmak isteğinden  rahatsız mısınız, bu nedenle mi ENGELLİYOR - ENGELLETİYORSUNUZ.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak başarıları nedeni ile LÖSEV’İ tebrik etmeyi ve TÜRK MİLLETİNİN sağlığı için yolunu açmayı düşünür müsünüz?

SONUÇ OLARAK
SAĞLIK BAKANINI BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ

  • Bizi rahat bırakın, engeller çıkartmayın.
  • Tam ruhsatımızı bir an önce verin ve biz tamamen parasız tedavi hizmetlerimizi rahat rahat devam ettirelim.
  • Bürokratik ve şahsi engellerinizi kaldırın. Löseminin %100 başarılı tedavisine ulaşalım.

RANT çevreleri ile değil, KANSERLE SAVAŞALIM ve ENGEL OLMAYIN DA KANSERİN AŞISINI BULALIM.
 

Paylaş :
Etiketler :  LÖSEV, Fahrettin Koca

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA