8 Eylül 2025 Pazartesi

01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”   22:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ÇAĞRı: “ATATÜRK’ÜN EVINE SAHIP ÇıKıN!”   21:42   “İL BINAMıZ İŞGAL EDILDI” — CHP’DEN İSTANBULLULARA ACIL DEMOKRASI NÖBETI ÇAĞRıSı   21:27   İL BAŞKANLıĞıNA POLIS ABLUKASı: ÖZGÜR ÇELIK “HALKıN EVINI KORUYACAĞıZ” DEDI   20:41   “FINALDE KALP ATıŞLARı DURDU: TÜRKIYE 3-2 ILE DÜNYA İKINCISI”   20:38   İSTANBUL’DA SIYASI KRIZ: CHP İL BINASı ABLUKADA, 6 İLÇEDE EYLEM YASAĞı   15:07   YAYLALARıN ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI: SÜPER KUPA MERSIN’DE SAHIBINI BULDU   14:46   TOROSLAR’DA HALKLA TEMAS GÜÇLENIYOR: YıLDıZ SAHADA   14:20   CHP’LI ŞEVKIN’DEN EĞITIM ALARMı, AKP’YE SERT ELEŞTIRILER   10:32   SUYUN YOLCULUĞU MERSIN’DE BAŞLıYOR: MESKİ’DEN GELECEĞE BILINÇLI NESILLER   22:19   MERSIN’DEN GAZZE’YE VICDAN YÜRÜYÜŞÜ: “SOYKıRıMA HAYıR!”   16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   16:34   CHP’DE KURULTAY İRADESI: DELEGELER GENEL BAŞKANıN ÖNÜNE GEÇTI   23:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA DEV DESTEK: ZIRAI DONDAN ETKILENEN ÇIFTÇILERE ÜCRETSIZ GÜBRE VE MALZEME   09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:03   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:32   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:12   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME  
 
     
   

İKİZKÖYLÜLER, AKBELEN ORMANI`NDAKİ YENİ KAMULAŞTIRMA KARARINA TEPKİLİ: "KAMUNUN YARARI TOPRAKTIR, SUDUR. ÜRETİM YAPAMADIKTAN SONRA CUMHURBAŞKANI SARAYINDA NE YİYECEK?"


Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kararıyla maden sahası için kamulaştırılmasına yöre halkı tepki gösterdi. İkizköylü Nejla Işık, 5 yıldır mücadele verdiklerini söyleyerek, "Çiftçinin tarlasını, toprağını madene dönüştürmek için iki şirkete peşkeş çekildi. Beş senedir söylüyoruz, kamu biziz. Kamunun yararı topraktır, sudur. Sularımız gittikten sonra köyde üretim yapamadıktan sonra Cumhurbaşkanı sarayında ne yiyecek" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 15:25   Okunma : 453

Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kararıyla maden sahası için kamulaştırılmasına yöre halkı tepki gösterdi. İkizköylü Nejla Işık, 5 yıldır mücadele verdiklerini söyleyerek, "Çiftçinin tarlasını, toprağını madene dönüştürmek için iki şirkete peşkeş çekildi. Beş senedir söylüyoruz, kamu biziz. Kamunun yararı topraktır, sudur. Sularımız gittikten sonra köyde üretim yapamadıktan sonra Cumhurbaşkanı sarayında ne yiyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete`de yayımlanan acele kamulaştırma kararına göre; Muğla`nın Milas, İkizköy, Çamköy ve Karacahisar köylerini kapsayan 86 bin 541 sayılı ruhsat bölgesinde 23 bin 307 hektar büyüklüğündeki yani 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldı. 

"DEVLET DE BUNU YAPARSA BİZİM SONUMUZ NE OLACAK?"

İkizköylü kadınlar acele kamulaştırma kararına tepkili. İkizköylü Aytaç Yakar, daha önceden verilen kamulaştırma kararı için evinin yerinin değiştirildiğini şimdi tekrar aynı şeyi yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“Benzin döküp de yakayım mı kendimi? Biz yerimizden kalkmak istemiyoruz. Yerimizi vermeyeceğiz. Bu şirket bize ‘Yoldan aşağı 50 metrede ev yaptırabilirsin` dedi. Ben buraya evi yaptırdım. Madem bu yerleri kaldıracaklardı niye bu evi buraya yaptırdılar? Daha kredimin bitmesini 1 yıl var. Sayın Cumhurbaşkanım sen bizim sayemizde oturuyorsun, bizler oy vermesek sen oturabilir miydin? Bizimle niye uğraşıyorsun? Bizi yerimizden etme. Mezarlığımızı nereye kaldıralım? Hangisinin kemiklerini toplayıp da nereye götürelim? `Arkamızda devlet var` diyoruz. Devlet de bunu yaparsa bizim sonumuz ne olacak? Yeter artık başımızdan defolsun gitsin bu Limak mıdır nedir?”

"TORUNLARIMA KÖMÜR BIRAKMAK İSTEMİYORUM"

İkizköylü Havana Ova, “Bize yapmadıkları kalmadı. İşkence, hepsini gördük. ama biz topraklarımızı vermek istemiyoruz. Ben torunlarıma toprak bırakmak istiyorum, kömür bırakmak istemiyorum. Zeytin ağacı bırakmak istiyorum” diye tepki gösterdi.

"BU ÇİFTÇİYE DARBEDİR"

İkizköylü Nejla Işık ise 5 yıldır mücadele verdiklerini söyleyerek, şunları söyledi:

“Karacaköy, İkizköy ve Çamköy`deki tarım arazilerimize ve içinde bulunan 40 bin zeytin ağacımıza Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acele kamulaştırma yapıldı. Çiftçinin tarlasını, toprağını madene dönüştür diye iki şirkete peşkeş çekildi. Kamu biziz. Kamunun yararı topraktır, temiz havadır, sudur. Sularımız gittikten sonra, köyde üretim yapamadıktan sonra Cumhurbaşkanı sarayında ne yiyecek? 5 senedir zeytin yasasını uygula diyoruz. Bu çiftçiye darbedir. Şaşırmadık, bunu bekliyorduk. Bu mücadeleyi bırakacağımızı sanmasınlar, İkizköy`ü haritadan silemeyecekler. 1979`dan beri köylüyü gözetmediğiniz yeter. 1996`darki kapatma kararlarını uygulayan, şu madeni kapatın. Enerji önemli evet ama ekmek ve su daha önemli.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA