24 Aralık 2025 Çarşamba

17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, İZMİR TİRE`DE; “AL ANANI DA GİT’ DİYEN ERDOĞAN’A SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarını İzmir’in Tire ilçesinde sürdürdü. CHP İlçe Bakanlığı önünde düzenlenen mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan ile CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan, Mahir Polat ve Yüksel Taşkın, İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu, Kiraz Belediye Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Beydağ Belediye Başkan Adayı Şakir Başaran, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve çok sayıda partili katıldı.

 

Tarih : 13 Mart 2024 Çarşamba 15:42   Okunma : 281

HABER: YAĞMUR BERİL VAROL – KAMERA: KERİM UĞUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Tire`de; “Siz alnının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, bu bereketle çoluğunu çocuğunun rızkını kazanan, çalışkan insanlarsınız. Bu ülkedeki en büyük sorunlardan birisi çiftçinin çektikleri. Bu ülkenin Birinci Cumhurbaşkanı`nın kullandığı cümle şudur ‘Köylü milletin efendisidir`. O partinin neferleri, genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olarak çiftçiyle ilgileniriz, sorunlarını çözmek isteriz. Birileri gibi ‘Ananı da al git` demeyiz...178 milyarı beşli çetelere veren, holdinglere veren ama çiftçiye gelince ‘Al ananı da git` diyen Erdoğan`a sandıkta hesap soracağız” dedi.

Dönemin büyükşehir belediye başkanı Azizi Kocaoğlu`nun hayata geçirdiği Tire Süt Kooperatifi`ni hatırlatan Özel, İzmir`de sosyal belediyecilik örneklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Özel, şöyle konuştu:

“Tire`de bütün Türkiye`nin örnek aldığı Tire Süt Kooperatifi başarı hikâyesi var. Tunç başkan, 1 Nisan itibarıyla Tirelilerin takdiriyle kalkınmanın kırsaldan başladığına inanan birine artık İzmir Büyükşehir Belediyesi`ni emanet edecek. İşte size İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay. Tire, ‘İşim gücüm Tire` diye 39 yaşındaki adayımız Hayati Okuroğlu`na belediyeyi teslim etmek için gün sayıyor. Hayati başkan mali müşavir. 3 yıl gençlik kolları başkanlığımızı yaptı, ilçe başkan yardımcılığımızı yaptı. Siyasetten, gençlik kollarından geliyor. Tire`nin evladı. CHP`nin İzmir`de 12 tane 40 yaş altı göz bebeği gencinden bir tanesi. Tire`nin her yaştan gençlerine onu emanet etmeye geldi. Bu partinin kurucusu aynı zamandan Cumhuriyet`in kurucusu Atatürk bu partiyi genel başkanlara, milletvekillerine emanet etmedi. Hatta askerlere emanet etmedi.  Cumhuriyet`i Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hayati gibi gençlere emanet etti. Biz de Hayati`yi Tire`de vatanını milletini seven herkese emanet ediyoruz. Siz alnının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, bu bereketle çoluğunu çocuğunun rızkını kazanan çalışkan insanlarsınız. Bu ülkede ki en büyük sorunlardan birisi çiftçinin çektikleri. Bu ülkenin Birinci Cumhurbaşkanı`nın kullandığı cümle şudur: ‘Köylü milletin efendisidir`. O partinin neferleri, genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları olarak çiftçiyle ilgileniriz sorunlarını çözmek isteriz. Birileri gibi ‘Al ananı da git demeyiz” dedi.

“178 MİLYARI BEŞLİ ÇETELERE VEREN, HOLDİNGLERE VEREN AMA ÇİFTÇİYE GELİNCE ‘AL ANANI DA GİT` DİYEN ERDOĞAN`A SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ”

Özel, şöyle devam etti:

“Türkiye`de kanunumuza göre milli gelirin yüzde 1 çiftçilere verilmek zorunda. Geçen sene bu yüzde birin karşılığı 263 milyar. Çiftçiye sadece 85 milyar verdiler. Alacak ne kadar 178 milyar. sakın ha küçük bir para gibi görmeyin. Şu kur korumalı mevduat var ya hepimizin sırtından zenginlere verilen fark. Faizi alıyor dolar çıkarsa da farkını aramızdan alıyor. Kur korumalı mevduatın toplamı 152 milyar. Köprülere geçiş garantisi vermiş toplam ödediği para 162 milyar. Size vermesi gereken para bu paralardan fazla. 178 milyarı beşli çetelere veren, holdinglere veren ama çiftçiye gelince ‘Al ananı da git` diyen Erdoğan`a sandıkta hesap soracağız.”

CHP Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu`nun belediye başkanı olması halinde yapacaklarını anlatan Özel,  “Ama 31 Mart`ta belediye başkanı olarak bizim kıymetli kardeşimiz Hayati`yi seçerseniz; incirinize, cevizinize, kestanenize depolanması ve pazarlanması aşamasında projeler yapacak. Toprak Mahsulleri Ofisi`nin eksik bıraktığı tahılların depolanması soruna çözüm olacak. Organize sanayinin de çiftçinin de su sorununu çözecek. Tire merkezdeki otopark sorununun çözülmesi, kırsal mahallelerin altyapı sorunlarının çözülmesi, dar gelirlilerin yaşadıkları mahallerde kreş sorununun çözülmesini ve kadınların güvenle çocuklarını okullara bırakarak çalışma ve sosyal hayata katılmasını Büyükşehir Belediye Başkanımızla Hayati başkan el ele çözecekler" dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA