20 Haziran 2026 Cumartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

İKİZKÖYLÜLERİN AVUKATI CANGI KAMULAŞTIRMA KARARININ İPTALİNİ DEĞERLENDİRDİ: ``SEÇİMDEN SONRA KAMULAŞTIRMA KARARLARI ALINABİLİR"


İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Cangı,  "Gelecekte, özellikle seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir" dedi. Cangı, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın`ın "Cumhurbaşkanı talebimizi geri çevirmedi" sözlerini de,"Öncelikle bölgedeki sorununu çözmek istiyorsanız öncelikle 86541 sicil nolu linyit madeninin işletme ruhsatını ve işletme iznini geri aldırın. Eğer gücünüz yetiyorsa Akbelen ormanları maden sahasındaki çalışmaları durdurun alanları rehabilite ettirin, tekrar ormanların oluşmasını yaratın" şeklinde değerlendirdi. 

 

Tarih : 14 Mart 2024 Perşembe 17:47   Okunma : 544

İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Cangı, "Gelecekte, özellikle seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir`` dedi. Cangı, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın`ın "Cumhurbaşkanı talebimizi geri çevirmedi" sözlerini de,"Öncelikle bölgedeki sorunu çözmek istiyorsanız öncelikle 86541 sicil nolu linyit madeninin işletme ruhsatını ve işletme iznini geri aldırın. Eğer gücünüz yetiyorsa Akbelen ormanları maden sahasındaki çalışmaları durdurun alanları rehabilite ettirin, tekrar ormanların oluşmasını yaratın`` şeklinde değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 11 Mart`ta Resmi Gazete`de yayımlanan 8247 sayılı acele kamulaştırma kararıyla, ``Muğla`nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı`nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması kararlaştırılmıştı. Karar, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı`yla kaldırıldı. 

İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kararı "yanlıştan dönmek" olarak niteleyerek, "Gelecekte, özellikle seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir" diye konuştu. 

AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın, kamulaştırma kararının iptal edilmesinde etkili olduğuna ilişkin sözlerini de eleştiren Cangı, şunlanı söyledi:

``Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın bunu kendisinin aldırdığını söylüyor ve Twitter`daki paylaşımını yoruma kapatıyor. Ben buradan kendisine seslenmek istiyorum. Öncelikle bölgedeki sorunu çözmek istiyorsanız öncelikle 86541 sicil nolu linyit madeninin işletme ruhsatını ve işletme iznini geri aldırın. Eğer gücünüz yetiyorsa Akbelen ormanları maden sahasındaki çalışmaları durdurun alanları rehabilite ettirin, tekrar ormanların oluşmasını yaratın.

Daha da gücünüz yetiyorsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin 2005 yılında almış olduğu karar doğrultusunda Yatağan Yeniköy Termik Santrali`ni kapatın.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA