12 Kasım 2025 Çarşamba

23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK, AKDENİZ’İN SPORDA DA KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 2013 Akdeniz Oyunları’nda Akdeniz’e bir tane tesis yapılmadığının altını çizerek, “Bunun tek nedeni dönemin belediye başkanlarının ‘yer yok’ demesidir. Bu gerçekten ihanettir. Akdeniz’de birçok arazi olmasına rağmen ‘yerimiz yok’ deyip, konuyu kapatmışlar. Çünkü sporun gelmesini istemiyorlardı. Biz gelmeden spor tesisi fakiri olan ilçenin kaderi bizle birlikte değişti. Artık dünya şampiyonları, Avrupa derecesi alan sporcular çıkmaya başladı” dedi.

 

Tarih : 14 Mart 2024 Perşembe 18:45   Okunma : 888

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, spor adamlarıyla buluştu. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuşan Başkan Gültak, sporun içinden gelen biri olduğunu söyledi. Akdeniz’in kritik bir ilçe olduğunu vurgulayan Gültak, “Bana göre Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri. Çünkü burası liman şehri. Türkiye’nin en önemli limanı olduğu gibi aslında dünyanın da en önemli limanı bence. Süveyş kanalından çıktıktan sonra dünyadan gelen tüm gemilerin ilk uğrak noktası Mersin Limanı oluyor. Mersin hep liman şehri olmuştur. Fakat son 40-50 yıldır üst düzey yöneticilerinin biraz kötü yönetiminden kaynaklı liman, konutlarla, kaçak yapılarla bir şekilde baskılanmış. Ben dünyadaki birçok ülkeyi gezdim. Bir şehirde liman varsa zenginlik ve medeniyet vardır. Fakirlik olmaz. Bu limanın çok daha fonksiyonel, ön planda olması lazım. Ancak bizim yaptığımız uygulamalarla bu liman gittikçe genişliyor. O yüzden Akdeniz çok önemli. Çünkü limana direk hükmeden 2 belediye var; Biri Akdeniz, diğer büyükşehir. Dolayısıyla vatanını, milletini, devletini sevsin, diğer tarafta siyasi görüşü, mezhebi, dini, dili ne olursa olsun hiç önemli değil hepsi bizim kardeşimizdir. Bu kadar kritik bir yeri devletle, milletle sorunu olan kişilerin yönetmesi demek sadece vatandaşa değil devlete sorun olması demektir. 2019 öncesi Amerikan filmlerinin aksiyon sahnelerini Akdeniz’den alıyorlardı. Her türlü olay mevcuttu. Bugün artık bunlar yok. Çünkü biz her kesin ve her kesimin belediye başkanı olduk. Akdeniz’de artık barış ve kardeşlik var” diye konuştu.

“Akdeniz Oyunları’nda bir tane tesis yapılmamış”

2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları’nda Akdeniz’e bir tane tesis yapılmadığına dikkat çeken Gültak, “Neden almamış biliyor musunuz? Dönemin başkanlarının, yöneticilerinin yerim yok demesi. Bu nedir biliyor musunuz, ihanettir. Ya hiçbir şey almıyorsan bir tane kapalı yüzme havuzu alsaydınız. Yer mi yok, Tırmıl’da var işte. Biz şu anda yapıyoruz. Akdeniz’in birçok arazisi var. Yok demişler kapatmışlar konuyu. Neden; sporun gelmesini istemiyorlardı. Çünkü spor demek birçok konudan uzaklaşmak demek. Eğitim demek birçok konudan uzaklaşmak demek. Bunlar gelmesin ki sürekli aksiyon, kavga, kargaşa, huzursuzluk olsun. Biz gelmeden önce Akdeniz spor tesisi fakiriydi. Bizle birlikte ilçenin kaderi değişiyor. Çocuklar artık spora, eğitime yönelmeye başladı. Yazın 10 bin çocuk farklı dallarda spor yapıyor. Bin 700, bin 800 sporcu devamlı kulübümüze geliyor. Artık dünya şampiyonları, Avrupa dereceleri gelmeye başladı. Dolayısıyla Akdeniz’e sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA