19 Mart 2026 Perşembe

22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİR`DE KONUŞTU


CHP Genel Başkaı bugün Eskişehir’de, 100. Yıl Cami ve Tesisleri açılışına katıldı. Açılışa Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce de katıldı.

 

Tarih : 15 Mart 2024 Cuma 15:23   Okunma : 430

HABER: GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir`de; “Kur`an-ı Kerim`in ilk ayetiyle yola çıkan ve okuyarak bilimle, fenle, inancı birlikte sürdürenler bu ülkenin gelişimine katkı koyacak olanlardır. Benim şehrimde yetişen Fatih Sultan Mehmet, kendi döneminde dünyanın en iyi mühendislerini getirip, en güçlü toplarını döktürüp, çağ açıp, çağ kapatan İstanbul`un fethini gerçekleştirirken gemileri karadan yürütebilecek kadar mühendislik harikası bir işle meşguldü. Çünkü o doğduğu Edirne`den Manisa`ya geldiğinde hocaları tarafından okutulmaya başladı. Okudu, okudukça öğrendi. Altı dil öğrendi. Dünyada ne kadar gelişmiş teknoloji varsa hepsini öğrendi ve imparatorluğa ve hepimize İstanbul`u kazandırdı, İstanbul`u fethetti. 100 yıl önce bu ülkeyi kurtaranlar, bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığını kurdular. İlk Diyanet İşleri Başkanı dönemin Ankara Müftüsü Börekçi`dir. Birileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu`ya geçtiğinde, ‘Katli vaciptir` fetvaları verirken Börekçi, Kurtuluş Savaşı`na katılmak için fetva verip, Atatürk`e sahip çıkmanın ve Atatürk ile birlikte memleketi kurtarmanın fetvasını veriyordu” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: “16 YILDA YAPILAN KAPININ ÜSTÜNDE, KUR`AN-I KERİM`İN İLK AYETİ OLAN ‘OKU` YAZIYOR”

Özel şunları söyledi:

“Aylar önce Yılmaz Hoca bana, ‘Ramazan`ın ilk cumasını bana ayırır mısın. Bir cami yaptık. Son olarak onu açıp, Eskişehir`e 100. Yıl Camisi`ni emanet edip ondan sonra görevimi büyük bir iç huzuruyla teslim edeceğim` dedi. Gerçekten çok heyecanlıyım. Öncelikle gördüklerimizden dolayı çok mutluyuz. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Bey ile birlikte Hocamız gezdirdi. Zaman zaman Eskişehir`de sokak aralarındaki, camilerdeki birer gasilhanenin yetmediği, burada aynı anda sekiz gasilhanenin birden hizmet verebileceği, üniversite hastanesinin morgunun yeterli olmadığı noktalarda Eskişehir`in bütün ihtiyacına yanıt verebilecek, taziye evindeki çay ocağından hocaların taziye dualarını yapacakları imkanlara kadar her şeyin ayrı ayrı düşünüldüğü, beyaz rengiyle hepimizin bu güzel Ramazan gününde, bu güzel cuma gününde ziyaret etmekten büyük keyif aldığımız muhteşem bir eser kazandırıyor Hocam. Kapının 16 yılda yapıldığını ve Ali Bey`in emekleriyle yapılıp buraya hediye edildiğini görünce, 16 yıl önce Hocam o gün ne düşünüyordu, Ali Bey bu kapıya ilk başladığında ne düşünüyordu bilinmez. Ama öyle bir tevafuk ikisinin hayallerini bu caminin kapısında birleştirmiş. Üzerinde de Kur`an-ı Kerim`in, Hazreti Peygamberimize indirilen ilk ayeti yazıyor: ‘Oku.`

"KUR`AN-I KERİM`İN İLK AYETİYLE YOLA ÇIKAN VE OKUYARAK BİLİMLE, FENLE, İNANCI BİRLİKTE SÜRDÜRENLER BU ÜLKENİN GELİŞİMİNE KATKI KOYACAK OLANLARDIR”

Zaten Kur`an-ı Kerim`in ilk ayetiyle yola çıkan ve okuyarak bilimle, fenle, inancı birlikte sürdürenler bu ülkenin gelişimine katkı koyacak olanlardır. Benim şehrimde yetişen Fatih Sultan Mehmet, kendi döneminde dünyanın en iyi mühendislerini getirip, en güçlü toplarını döktürüp, çağ açıp, çağ kapatan İstanbul`un fethini gerçekleştirirken gemileri karadan yürütebilecek kadar mühendislik harikası bir işle meşguldü. Çünkü o doğduğu Edirne`den Manisa`ya geldiğinde hocaları tarafından okutulmaya başladı. Okudu, okudukça öğrendi. Altı dil öğrendi. Dünyada ne kadar gelişmiş teknoloji varsa hepsini öğrendi ve imparatorluğa ve hepimize İstanbul`u kazandırdı, İstanbul`u fethetti. 100 yıl önce bu ülkeyi kurtaranlar, bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığını kurdular. İlk Diyanet İşleri Başkanı dönemin Ankara Müftüsü Börekçi`dir. Birileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu`ya geçtiğinde, ‘Katli vaciptir` fetvaları verirken Börekçi, Kurtuluş Savaşı`na katılmak için fetva verip, Atatürk`e sahip çıkmanın ve Atatürk ile birlikte memleketi kurtarmanın fetvasını veriyordu. Atatürk, din ve devlet işleri birlikte çok doğru bir şekilde yürütülsün diye insanların ibadet, inanç özgürlükleri için Diyanet İşleri Başkanlığı`nı kurduğunda, ilk Diyanet İşleri Başkanlığına da dönemin Ankara Müftüsü Börekçi Hocamızı getirmişti.

"FİLİSTİN`DE ZULÜM SÜRÜYOR”

Bu ülkenin üzerinde bayrağımızın ilelebet egemenliğimizi simgeleyerek dalgalanmasını, dinimizin çağrısı ezanlarımızın günde beş vakit okunmasını, bu ülkede Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve bize emanet ettikleri cumhuriyete sahip çıkan herkesin emekleriyle okunmaya devam edeceğini biliyoruz. Mübarek Ramazan günündeyiz. Ama Filistin`de zulüm sürüyor. Şu ana kadar 32 binden fazla insan, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere katledilmiş durumda. Bir kez daha Filistin için ateşkes ve kalıcı bir barış çağrısında bulunuyoruz. 1969 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz. Üçüncü Genel Başkanımız Bülent Ecevit`in Yaser Arafat ile kurduğu dostluk ve Filistin`e verdiği desteği CHP`nin kurumsal tavrı olarak bir kez daha tekrar ediyor ve önce tüm İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya barış getirmesini mübarek Ramazan`ın bir kez daha diliyorum.”

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, SİZLERE BU PROJEMLE VEDA ETMENİN HUZURU İÇİNDEYİM”

Büyükerşen`in açılış konuşması şöyle:

“Doğup büyüdüğüm ve feyz aldığım bu kadim şehirde doğup büyüyen ve burada yaşamayı tercih eden yurttaşlarıma, hatta Avrupa ve diğer ülkelerde yaşamlarını sürdüren yurttaşlarıma, önce bir akademisyen hoca, son 25 yılda da aralıksız bir büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet etmenin huzuru içinde bugüne geldiğim için Allah`a şükrediyorum. Ramazanı yaşadığımız bu kutsal günde, siz Eskişehirlilere başkanlığımın son hizmet yatırımı olan 100. Yıl Camisi ve ek tesislerini teslim ediyorum. Bu yatırım, şehrimizin güney bölgesinde gelişmekte olan Ihlamurkent ve Vadişehir mahallelerine ve kentin tamamına hizmet verecek bir yatırım olarak düşünüldü. Tesis 15 bin 626 metrekare alana yerleştirilmiştir. 3 yıl süren inşaata, belediye bütçesinden 8 milyon 886 bin 739 lira harcanmıştır. İbadet ve çoklu cenaze namazları için kapalı ve açık geniş alanları dışında, müştemilatla hijyene dikkat edilen ihtiyaç mahalleri, abdest alma mekanları, yönetim binası, taziye evi ve kadın-erkekler için çoklu gasilhaneler, morglar, otomobil, otobüs ve cenaze nakil araçları için kapalı ve açık otoparklar, garajlar... Kısaca, her türlü altyapı ve ihtiyacın düşünüldüğü bu tesis, Eskişehir`de ilk kez genç bir kadın mimar Sayın Simge Battal ve arkadaşları tarafından çizilmiştir.

Caminin üzerinde ‘Oku` emri olan ahşap kapısı, Gölcük`te yaşayan ve değerli bir ağaç oyma sanatçısı olan Ali Gence tarafından özel olarak yapılıp hediye edilmiştir. Caminin iç ve dış mimarisinde gördüğünüz ve göreceğiniz gibi, sadelik ve beyaz rengin hakimiyetinin yanı sıra, İslam sanatında ayrı bir yeri olan yazı desenleriyle ‘Allah`, ‘Peygamber` ve ‘şükür` ifadeleri çepeçevre binanın etrafında yer almıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılında ve bendenizin başkanlık görevlerinin bitiminde, sizlere bu projemle veda etmenin huzuru içindeyim. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve son dönemlerde bizleri korumak için canlarını veren güvenlik güçlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Açılışın ardından Özel ve açılışa katılanlar 100. Yıl Camisi`ne geçti. 100. Yıl Cami imamı, dua okudu. Duanın ardından CHP Lideri Özel, cemaatle birlikte cuma namazı kıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA