2 Kasım 2026 Pazartesi

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ`NDEN ERDOĞAN`IN AÇIKLAMASINA TEPKİ


TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptığı “Sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor” açıklamasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 15 Mart 2024 Cuma 16:22   Okunma : 513

MERVE GÜVEN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Sağlık altyapısında dünyada Türkiye`nin eline su dökecek ülke olmadığını herkes kabul ediyor” ifadesine ilişkin “Sağlık altyapımız güçlü derken eğer hekimlerin, sağlık emekçilerinin özveri ile çalışması kastediliyorsa evet o altyapıyı güçlü kılan bu ama doğru bir dağılımın olmadığı, koruyucu sağlık hizmetlerinin olmadığı koşullarda altyapının eşsiz olduğunu söyleyebilmek mümkün değil” dedi.

“SAĞLIK ALTYAPISININ EŞSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLMEK İÇİN ÖNCELİKLE KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNE BAKMAK GEREKİYOR”

“Türkiye`nin sağlık altyapısının eşsiz olduğunu söyleyebilmek için öncelikle koruyucu sağlık hizmetlerine bakmak gerekiyor. Koruyucu sağlık hizmetlerinde ne düzeydeyiz? Bunun en önemli göstergelerinden biri bebek ölüm hızıdır. Ne yazık ki geçtiğimiz yıl binde 9.6`dır. Çok yüksek olmadığı iddia edilebilir ama bir başka gösterge daha var; o da bölgesel dağılım. Marmara illerini kapsayan bölgede binde 6,5 olan bebek ölüm hızı ne yazık ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu`ya gidildiğinde 13.6`ya çıkıyor yani 2 katına yükseliyor, bu sağlıkta eşitsizlik demek. Özellikle İstanbul`da kamu hastanesi sayısının 3 katına ulaşmış olan 164 özel sağlık kurumunun var olduğu bir ilden söz etmek gerekiyor. İster istemez o 23 milyon randevusu olup da gitmeyenin bu bekleme süresinde erişemediği sağlık hizmetlerine özel sağlık kurumlarından erişmek zorunda kalmasını ifade ediyor. Bunlar çok ciddi sorunlar.

“ERDOĞAN ALTYAPI GÜÇLÜ DERKEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ KAST EDİYORSA EVET GÜÇLÜ”

Bunun yanı sıra özellikle geçen yıl itibarıyla her kişinin yılda 10 kez hekime gitmek zorunda kalması ve bu 10 ziyaretin 3`te 2`sinin 2. ve 3. basamaklara olması da bir başka uygun olmayan ve sağlıkta altyapının gücünü göstermeyen boyut. 10 hayli yüksek bir sayı, biz oranın tersine dönmesini, birinci basamak sağlık kuruluşlarına 4 kez başvuru olduyasa 2. ve 3. basamağa 2 kez başvuru olmasının beklenen oran olmasını bir kez daha hatırlatmalıyız. Sağlık altyapımız güçlü derken eğer hekimlerin, sağlık emekçilerinin özveri ile çalışması kastediliyorsa evet o altyapıyı güçlü kılan bu ama doğru bir dağılımın olmadığı, koruyucu sağlık hizmetlerinin olmadığı koşullarda altyapının eşsiz olduğunu söyleyebilmek mümkün değil.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA