3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

MERSİN TEMA PARKI VE EĞİTİM SALONU AÇILDI


TEMA Parkı ve Eğitim Salonu’nun yapım süreci hakkında bilgi veren Seçer, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Eğitim Salonu’nda çocuklara çevre bilinci kazandırmak adına eğitimler yer alacağını belirten Seçer, “TEMA gönülleri burada eğitim verecek. Uzmanlar gelecek onları organize edecek, biz onlara lojistik destek sağlayacağız” dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2024 Cumartesi 18:05   Okunma : 852

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘TEMA Parkı ve Eğitim Salonu Açılış Töreni`ne katıldı.

Parkın peyzajının mevcut ağaçlar korunarak yapıldığını da söyleyen Seçer çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla, TEMA ile iş birliğinde ‘Yeşil Mersin` projesini hayata geçireceklerini de duyurdu. Seçer, “Ağaç yaşken eğilir. Çocuk yaşta evlatlarımıza çevre bilincini aşılamak istiyoruz. Yapacağımız iş bu” diye konuştu.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PEYZAJ MASTER PLANI`NI YAPMIŞ İLK BELEDİYEDİR”

Mersin Büyükşehir olarak çevre konusunda hayata geçirdikleri projelerden söz eden Seçer, Türkiye`nin ilk Peyzaj Master Planı`nı yaptıklarını hatırlatarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Master Planı`nı yapmış ilk belediyedir. Şehirde nerede ne var, kaç ağaç var, nereye ne yapmamız, hangi çeşitleri uygulamamız, hangi çeşitlere yönelmemiz lazım, iklim, sıcaklık, kuraklık vesaire. Bunları planlayarak çalışmak için Peyzaj Master Planı`nı yaptık. Yine sera gazı emisyon envanteri hazırlandı” dedi.

“MERCAN 100. YIL İKLİM VE BİLİM MERKEZİ`Nİ DE MERSİN`E KAZANDIRDIK”

Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişiklikleri ve çevre konusunu oldukça önemsediklerinin altını çizen Seçer, bu kapsamda ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı` hazırladıklarını söyledi. Seçer, plan doğrultusunda; iklim değişiklikleri, karbon yönetimi ve iklim stratejisini ele alan bir rapor oluşturduklarını dile getirdi. Çocukların erken yaşta iklim ve çevre bilincinin oluşması için ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Bilim Merkezi`ni de Mersin`e kazandırdıklarını belirten Seçer, “Merkezimizi 29 Ekim`de açtık. 29 Ekim`den bu yana 45 bin çocuk ziyaret etti. İnanılmaz bir alan. Türkiye`nin en büyük hacimli planetaryumu orada. Biz hep ilkleri yapıyoruz. İçerisinde uzay teleskobu ile uzay izleme istasyonun olduğu birim ve 120 adet deney istasyonu var” diye konuştu.

“BİZİM BELEDİYEMİZ, HALKIN BELEDİYESİDİR”

Çocukların gözlemleyerek öğrenmelerinin daha kalıcı olduğunu vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu pedagojik bir mesele. Çocuklar orada hem görüyor hem duyuyor hem de gözlemliyor. Tam bir analitik çalışma yapıyor. Bu şekilde öğrenme daha kolay oluyor. O zaman hava kirliliğini, bitkilerin oksijen ya da karbondioksit dengesinin nasıl olduğunu daha iyi gözlemliyor.” 

Belediyelerin halk için olduğunu ve hizmetlerin halka sorunsuz bir şekilde ulaşması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Ne yapıyorsak vatandaşlarımız için yapıyoruz. Belediyeler halk için vardır. Bizim belediyemiz, halkın belediyesidir” dedi.

“HER YURTTAŞIN TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKI VARDIR”

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü iş birliğinde ‘Temiz Akdeniz Projesi`ni de hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Mersin`in her bölgesinde vahşi depolamaya son verdiklerinin de altını çizdi. Özellikle Anamur, Aydıncık ve Bozyazı`da vahşi depolama probleminin yaşandığını ve göreve geldikten sonra bu problemi de çözdüklerini belirten Seçer, “Artık katı atıkları atık bertaraf tesisimize taşıyoruz. Bunun bir bedeli var ama bunu insan ve çevre sağlığı için ödüyoruz. Bu anayasal bir hükümdür. Her yurttaşın temiz bir çevrede yaşama hakkı vardır. Bunu da sağlayacak olan yöneticilerdir” diyerek, kent genelinde yurttaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamaları için çalışma yaptıklarını kaydetti.

“NE KADAR ÇOK YEŞİL VE TEMİZ BİR ÇEVRE O KADAR GÜZEL VE MUTLU BİR HAYAT DEMEKTİR”

1 Nisan`dan sonra da görevinin başında olacağını ve Mersinliler için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Seçer, Mersinlilerin daha yeşil bir çevrede yaşaması için ‘Müftü Deresi Projesi`ni hayata geçireceklerini ifade etti. Seçer, “Ne kadar çok yeşil ve temiz bir çevre olursa, o kadar da çok güzel, mutlu ve keyifli bir hayat demektir. Daha güzel bir çevrede, daha güzel bir Türkiye`de daha yeşil bir kentte yaşamayı hep beraber artık içimize sindireceğiz ve bunun için de gereğini yapacağız” dedi.

ÖZYİĞİT: “BİZE; TOPRAK, DOĞA, YEŞİL BİLİNCİNİ VEREN SAYIN HAYRETTİN KARACA`YI ANIYORUM”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin yapılması için Yenişehir Belediyesi`ne ait olan alanı Büyükşehir Belediyesi`ne devrettiklerini belirtti. Daha önce yaptırdıkları Hayrettin Karaca heykelinin de TEMA Parkı bahçesine yerleştirildiğini belirten Özyiğit, “Bize toprak, doğa, yeşil bilincini veren ve toplumumuzda bir milyonun üzerinde insanın bu alanda gönüllü olarak çalışmasının altyapısını sağlayan Hayrettin Karaca`yı bir kere daha buradan rahmetle anmak istiyorum” diye konuştu.

ATAÇ: “OLMAYACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, projenin yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bazen iyi şeyler olması için beklenmesi gerekiyor ama o kadar büyük felaketler oldu ki onun yanında bizim beklememizin hiç sözü olmaz. Ben hiç ümidimi yitirmedim, hiç olmayacağını düşünmedim. Çok güzel oldu. Ben başta Başkanlarımız olmak üzere emeği geçen belediyedeki bütün arkadaşlarımıza, bize destek veren gönüllerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

SAYDAN: “ÇOK GÜZEL OLDU”

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan, projeyi gerçekleştirdiği için Başkan Seçer`e teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bizim; ‘söz ağızdan bir kere çıkar` diyen bir başkanımız varmış. Çok güzel oldu. Kendi adıma, TEMA`lı arkadaşlarım adına, vakfım adına ve Mersin adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından plaket takdimleri oldu ve TEMA Parkı İle Eğitim Salonu`nun Açılışı Başkan Seçer, protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte gerçekleştirildi. Seçer, kurdele kesiminin ardından park ve eğitim salonunu inceledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA